Οι βάσεις βγήκαν, πήρες τα αποτελέσματα και ίσως και να χάρηκες! Ίσως πάλι και όχι… Μην αγχώνεσαι όμως γιατί τα έχουμε περάσει και εμείς!

Επιμέλεια κειμένου: Δέσποινα Μπαράκη

Είτε χάρηκες, είτε όχι σου βρήκαμε τρεις λόγους που αξίζει να είσαι φοιτητής στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Γιάννενα, σε κάποιο νησί και στη Κομοτηνή! Ακόμη και αν σκέφτεσαι ότι τίποτα δεν έχει νόημα, αφού δεν πέρασες στην πόλη που ήθελες και πλέον θα είσαι φοιτητής σε άλλη πόλη, εκ πείρας θα σου πω ότι όχι μόνο έχει νόημα, αλλά μπορείς να περάσεις τέλεια, όντας πλέον φοιτητής σε άλλη πόλη! Όποια και αν είναι αυτή 😉.

Πριν ξεκινήσουμε, όμως, ευχαριστούμε πολύ αρθρογράφους και φίλους του Frapress.gr που βοήθησαν στη δημιουργία του παρόντος άρθρου! 


Φοιτητής στην Αθήνα

Όντας φοιτήτρια στην Αθήνα θα σου πω, ότι πρέπει να χαίρεσαι αν πέρασες στην Αθήνα, αν και η αλήθεια είναι ότι όσοι Αθηναίοι πήγαν επαρχεία πέρασαν- ή περνούν ακόμα- καλύτερα από εμάς που μείναμε… Επειδή, όμως, η Αθήνα είναι Αθήνα- και αν δεν παινέψω το σπίτι μου θα πέσει να με πλακώσει- σου έχω 3 λόγους, για τους οποίους η Αθήνα είναι Top!

1. Έχει τα ΠΑΝΤΑ και όταν λέμε τα ΠΑΝΤΑ το εννοούμε!

Η Αθήνα έχει μέρη για όλα τα γούστα. Άσε που είναι μια τόσο μεγάλη πόλη που θα σου πάρει καιρό για να την εξερευνήσεις όλη! Η νυχτερινή ζωή είναι κυριολεκτικά παντού! Βόρεια θες; Έχει. Νότια; Έχει. Κέντρο; Και εκεί έχει. Και όλα κρατούν μέχρι πολύ αργά! Με το καλύτερο σημείο τα ΜΜΜ- που λατρεύουμε να μισούμε- που μπορούν να σε μεταφέρουν παντού!

Υ.Γ: Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα είναι ΕΜΠΕΙΡΙΑ ζωής (ακόμα και αν δεν είναι η καλύτερη εμπειρία).

Διάβασε εδώ αναλυτικά και τους υπόλοιπους λόγους!


Φοιτητής στη Θεσσαλονίκη

Συγχαρητήρια! Πέρασες στη Θεσσαλονίκη και νομίζω ότι γνωρίζεις ΗΔΗ ότι θα περάσεις τέλεια. Σε περίπτωση, όμως, που λέμε τώρα δεν είσαι σίγουρος/η γι’ αυτό σε έχω και εσένα τρεις λόγους!

1. Γιατί, όπως θα έλεγε και κάποιος απ’ τη Θεσσαλονίκη σαν τη Θεσσαλονίκη δεν έχεις…

Λίγο μετά θα ακολουθούσε και το “δεν έχει σε λέω σαν εδώ” και μπορώ να στο επιβεβαιώσω, αφού όσο και αν αγαπάω την Αθήνα από την πρώτη στιγμή που επισκέφτηκα τη Θεσσαλονίκη τη λάτρεψα! Έχει καλό φαγητό- και φτηνό πράγμα πολύ σημαντικό για κάποιον φοιτητή- και εκτός αυτού τα πάντα είναι κοντά. Με αμέτρητες φυσικά επιλογές, αφού μπορείς να πας παντού!

Διάβασε εδώ αναλυτικά και τους υπόλοιπους λόγους!


Φοιτητής στη Πάτρα

Μια από τις πιο κλασικές φοιτητικές πόλεις είναι η αγαπημένη Πάτρα! Θα χρειαστείς λίγο χρόνο για να τη ανακαλύψεις όλη, αλλά σίγουρα θα περάσεις τέλεια. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε τρεις λόγους, για τους οποίους η Πάτρα είναι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ φοιτητούπολη στην Ελλάδα!

1. Νυχτερινή Ζωή = Φοιτητική ζωή στην Πάτρα

Μπαράκια, μεζεδοπωλεία, club, μέρη για χαλαρό ποτό η Πάτρα έχει τα πάντα! Ό,τι και αν ψάχνεις και ό,τι διάθεση και αν έχει στην Πάτρα θα βρεις σίγουρα κάποιο μέρος, που θα σε ικανοποιήσει. Άσε που ταυτόχρονα έχει και υπέροχα μαγαζιά για φαγητό!

Διάβασε εδώ αναλυτικά και τους υπόλοιπους λόγους!


Φοιτητής στα Γιάννενα

Πέρασες Γιάννενα; Συγχαρητήρια, αφού στην συγκεκριμένη πόλη είναι σίγουρο ότι θα περάσεις υπέροχα! Και επειδή εγώ δεν είμαι και τόσο ειδική για την συγκεκριμένη πόλη… σου έχουμε τρεις λόγους από κάποια που γνωρίζει πολύ καλά την πόλη και δεν είναι άλλη από τη Φωτεινή!

1. Θα φας του σκασμού!

Είτε είναι γίγας πιτόγυρα, είτε μπέργκερ, είτε χορταστικές κρέπες οι επιλογές που έχεις είναι πάρα πολλές και πολύ οικονομικές!

Φυσικά, δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις τη Γιαννιώτικη κρέπα (τυρί, πανέ, πατάτες, Ουγγαρέζα) αλλά και το μετσοβίτικο κοντοσούβλι.

Ακόμα και αν δεν πεταχτείς μια βόλτα μέχρι το Μέτσοβο, θα το απολαύσεις σίγουρα στην μετσοβίτικο φωλιά και θα μας θυμηθείς!

Διάβασε εδώ αναλυτικά και τους υπόλοιπους λόγους!


Φοιτητής στη Κομοτηνή

Μια πόλη γνωστή για τον ανατολίτικο αέρα της στην οποία θα περάσεις υπέροχα, ακόμα και αν είναι μακριά από την πόλη που επιθυμούσες να περάσεις και σου έχουμε τρεις λόγους που θα σε πείσουν!

1. Όλα είναι μια γειτονιά!

Τα πάντα είναι κοντά με τα πόδια, διότι η Κομοτηνή είναι μια μικρή πόλη, που όλα είναι συγκεντρωμένα γύρω από την πλατεία, το κέντρο της πόλης. Οι μόνες σχολές εκτός της πόλης είναι η Φιλολογία, η Νομική, το Οικονομικό ή τα ΤΕΦΑΑ.

Βέβαια το λεωφορείο είναι δωρεάν!

2. Έχει υπέροχο φαγητό, αλλά και γλυκά και πρέπει να δοκιμάσεις ειδικά τα ανατολίτικα!

Ό,τι φαγητό και αν προτιμάς στη Κομοτηνή θα βρεις τα πάντα. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις πεϊνιρλί με σουβλάκι ή κλασική μπουγάτσα με σοκολάτα! Επίσης, στην Πλατεία θα βρεις υπέροχο καφέ και σίγουρα δεν θα βαρεθείς πότε.

3. Τα Πανεπιστήμια είναι υψηλού επιπέδου και ταυτόχρονα το περιβάλλον είναι πολύ φιλικό!

Το ακριβώς αντίθετο κλίμα με την Αθήνα επικρατεί στην Κομοτηνή, αφού Πανεπιστήμια, όπως είναι αυτό της Νομικής είναι γνωστό και για της υψηλού επιπέδου σπουδές, αλλά και το φιλικό-οικογενειακό κλίμα που επικρατεί.

Διάβασε εδώ: Τρόπους με τους οποίους μπορείς να συνδυάσεις φοιτητική ζωή και σχολή!


Φοιτητής σε Νησί

1. Η σχολή μπορεί να είναι κυριολεκτικά δίπλα στο σπίτι σου!

Σε κάποια νησιά τα Πανεπιστήμια δεν είναι εκτός της πόλης με αποτέλεσμα να μπορείς να ενοικιάσεις σπίτι- και μάλιστα όχι σε πολύ υψηλές τιμές- και να βρίσκεσαι σε απόσταση λίγων λεπτών από το πανεπιστήμιο.

2. Έχει τόσα πράγματα και μέρη για να ανακαλύψεις!

Μπορεί τα μαγαζιά να μην είναι ατελείωτα, όπως σε πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά έχει πολλά όμορφα μέρη για να ανακαλύψεις και δεν γίνεται να τελειώσεις τις σπουδές σου, χωρίς να έχεις πάει παντού!

3. Και φυσικά το γεγονός ότι έχεις το καλοκαίρι σπίτι σου!

Οι σπουδές σε νησί, όπως μπορείς να δεις και εδώ, είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία και αν παραμείνεις το καλοκαίρι στο νησί θα καταλάβεις και εσύ αυτό που σου λέω, αφού όχι μόνο θα κάνεις διακοπές, αλλά θα είσαι ουσιαστικά σπίτι σου! Τέλος, μην ξεχνάς ότι μπορείς να βρεις εύκολα εκεί καλοκαιρινή εργασία.

Υ.Γ.: Όπου και αν πέρασες τελικά σημασία έχει ότι πέρασες και ότι προσπάθησες γι’ αυτό! Stay possitive!

Σχόλια