Πώς είναι, λοιπόν, η ζωή ενός φοιτητή στα Γιάννενα;

Επιμέλεια ενημερωμένης έκδοσης: Φωτεινή Καρέτση

Αγαπητέ μελλοντικέ φοιτητή στην πόλη των Ιωαννίνων,

το άρθρο που ετοιμάζεσαι να διαβάσεις μπορεί να μην είναι αποτέλεσμα προσωπικής εμπειρίας, ελπίζω όμως ότι θα σου δώσει αρκετά χρήσιμες πληροφορίες για τον πρώτο χρόνο της φοιτητικής σου ζωής και θα σε κατατοπίσει σχετικά με την συγκεκριμένη φοιτητούπολη.

Γιάννενα

# Γιάννενα= Το Λονδίνο της Ελλάδας.

Ξεκινώντας λοιπόν απ΄ τις πιο γενικές πληροφορίες, τα Γιάννενα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου με 111.000 (και κάτι) κατοίκους και περίπου 15.000 φοιτητές. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα γραφική πόλη, χτισμένη στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας, γεμάτη σοκάκια και στοές (ειδικά στο εσωτερικό του κάστρου) που δεν θα σε απογοητεύσει.

Κατά κοινή ομολογία ανταποκρίνεται σε όλα τα γούστα. Βέβαια, οι καιρικές συνθήκες ίσως σε προβληματίσουν τον πρώτο καιρό γι’ αυτό οφείλω να σε προετοιμάσω ψυχολογικά. Ξεκινώντας το φοιτητικό σου ταξίδι στα Γιάννενα, μην ξεχάσεις μια καλή ομπρέλα και αδιάβροχο-γαλότσες, γιατί … την έβαψες!

Άλλωστε, στα Γιάννενα βρέχει μια φορά το χρόνο, από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο! Επίσης, συχνό φαινόμενο είναι να σου κλέψουν την ομπρέλα στα μαγαζιά, οπότε φρόντισε να την παίρνεις μαζί σου ή γενικά να είσαι προετοιμασμένος να αγοράσεις καινούρια εάν τη χάσεις! Γενικά θα πρέπει να συνηθίσεις την υγρασία και την συννεφιά.

Πανεπιστήμιο – ΤΕΙ

Γιάννενα - UoI

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο τώρα, αυτό βρίσκεται 6 χλμ από το κέντρο της πόλης και καλύπτει μια έκταση 3.500 στρεμμάτων. Διαθέτει 6 κτήρια φοιτητικών εστιών, εστιατόριο, αίθουσα τελετών, γήπεδα και κλειστό γυμναστήριο. Φημίζεται μάλιστα για την 4όροφη και ιδιαίτερα ενημερωμένη βιβλιοθήκη του (θεωρείται η καλύτερη των Βαλκανίων). Αναλυτικές πληροφορίες θα βρεις στα site: http://www.uoi.gr/gr/  και  http://www.lib.uoi.gr/.

Το ΤΕΙ βρίσκεται επίσης προς την ίδια κατεύθυνση. Διαθέτει εστιατόριο και βιβλιοθήκη. Για περισσότερες πληροφορίες μπες εδώ: http://www.teiep.gr/, http://www.teiep.gr/xrisima/teicd.pdf , http://wwwlib.teiep.gr/.

Γενικότερα, η ποιότητα των σπουδών στο UoI είναι αρκετά υψηλή γι’ αυτό, άλλωστε, κάθε χρόνο αξιολογείται ως ένα από τα 2-3 καλύτερα της Ελλάδας με συνεχώς ανοδική πορεία. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων περιλαμβάνει 14 τμήματα ενώ, η νεοϊδρυθείσα Πολυτεχνική Σχολή Ιωαννίνων στεγάζει επίσημα 3 από τα τμήματα (Αρχιτέκτονες Μηχανικούς, Μηχανικούς Επιστήμης Υλικών και Μηχανικούς Η/Υ και Πληροφορικής).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να ανατρέξεις στις σελίδες του πανεπιστημίου και των τμημάτων, όπου μπορείς να βρεις διαθέσιμους τους οδηγούς σπουδών του τρέχοντος έτους και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τις σπουδές, τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα κτλ.

Συγκοινωνία

Γιάννενα Συγκοινωνία

Όσον αφορά τώρα την πρόσβασή σου στα παραπάνω, στα Γιάννενα η αστική συγκοινωνία παρέχεται από ιδιωτικό φορέα και τα πράγματα πολλές φορές είναι αυθαίρετα. Ωστόσο, όλες οι σχολές απέχουν μόνο κανά 10λεπτο (20λεπτο αν βρεις κίνηση) απ΄το κέντρο οπότε η ταλαιπωρία δε θα είναι μεγάλη. Η τιμή του φοιτητικού εισιτηρίου είναι 60 λεπτά.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα έκδοσης μηνιαίου πάσου απεριόριστων διαδρομών στην τιμή των 35€, το οποίο σε γενικές γραμμές δε συμφέρει, εκτός εάν μένεις μακριά από το κέντρο και χρειάζεσαι αστικό για κάθε μετακίνησή σου, είτε προς το κέντρο είτε προς το Πανεπιστήμιο.

Οι γραμμές που εξυπηρετούν είναι: 1) το 16 από το κέντρο και 2) το 17 μέσω Ανατολής.

Τα 16άρια πραγματοποιούν συνεχώς δρομολόγια και περνούν όλα από το Δικαστικό Μέγαρο (συνήθως τερματίζουν εκεί εκτός εάν πρόκειται για Πέραμα-Πανεπιστήμιο). Η γραμμή ΟΑΕΔ-ΤΕΙ καταλήγει επίσης στο Πανεπιστήμιο αλλά μπορεί να εξυπηρετήσει και τους φοιτητές του ΤΕΙ. Όσοι μένουν στα Σεισμόπληκτα εξυπηρετούνται με την κανονική γραμμή του 16.

Για τους φοιτητές που μένουν στην Ανατολή, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, μιας και η μόνη γραμμή για Πανεπιστήμιο είναι το 17άρι που περνά κάθε 20 λεπτά στην καλύτερη περίπτωση. Επιπλέον, το 10άρι πραγματοποιεί δρομολόγια μέχρι το Πανεπιστήμιο κάθε πρωί έως τις 12 ενώ ο τερματικός του σταθμός είναι το ΤΕΙ.

Η σελίδα των αστικών λεωφορείων για να ενημερώνεσαι για τα δρομολόγια είναι: http://astiko-ioannina.gr/# , ενώ υπάρχει και διαθέσιμη εφαρμογή με live tracking για να τσεκάρεις κάθε λεπτό που βρίσκεται το αστικό που σε ενδιαφέρει!

Τώρα αν θες να πάρεις ταξί μέχρι την σχολή σου (τα οποία μάλιστα έχουν τηλέφωνα απ’ όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να διευκολύνουν τους φοιτητές) θα σου κοστίσει λίγο παραπάνω, 5 με 6 ευρώ.

Πού να μείνεις

Γενικά τα περισσότερα σπίτια στα Γιάννενα είναι παλιάς κατασκευής. Θα πρέπει να προσέξεις αν υπάρχει κάποιο θέμα με την υγρασία πριν νοικιάσεις (δυστυχώς τα περισσότερα). Πιο καινούρια σπίτια θα βρεις κυρίως στα «Σεισμόπληκτα» που είναι όμως σχετικά μακριά απ’ το κέντρο.

Οι τιμές επίσης είναι αντίστοιχα με άλλες φοιτητουπόλεις πιο ανεβασμένες αφού πρόκειται για μικρή περιοχή και η ζήτηση, ειδικά στο κέντρο, είναι μεγάλη. Θα δυσκολευτείς πολύ δηλαδή να βρεις γκαρσονιέρα κάτω από 300 ευρώ, ενώ ένα μεγάλο τριάρι κυμαίνεται από 350 έως 450 ευρώ κι αυτά χωρίς τα κοινόχρηστα.

Ως προς την τοποθεσία τώρα ομόφωνα όλοι (όσοι σπούδασαν ή σπουδάζουν ακόμα Γιάννενα) θεωρούν καλύτερο να βρεις σπίτι στο κέντρο. Και λογικά να το σκεφτείς άλλωστε το πρωί υπάρχουν λεωφορεία για να πας στην σχολή. Το βράδυ όμως δεν υπάρχουν λεωφορεία για να πας στο κέντρο (τα δρομολόγια τελειώνουν το αργότερο 11) οπότε αν μένεις μακριά θα πρέπει να χαλάσεις μεγάλο μέρος των χρημάτων σου στα ταξί (ελάχιστη ταρίφα 3,40). Πήγαινε-έλα δηλαδή τουλάχιστον 6 ευρώ. Δε συμφέρει. Μετά τις 12, ισχύει και διπλή ταρίφα, επομένως, ακόμη χειρότερα!

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, για να νοικιάσεις στο κέντρο ψάξε αρχικά στα εξής μέρη:

  • Οδός Μιχαήλ Αγγέλου
  • Οδός Βηλαρά
  • Οδός Ανεξαρτησίας
  • Περιοχή Πλατανάκια
  • Περιοχή Τζαμί
  • Λόφος Κιάφας
  • Πίσω από το δικαστήριο
  • Κάστρο
  • Λακκώματα
  • κοντά στα ΚΤΕΛ

Τώρα αν θεωρείς ότι είναι καλύτερο να νοικιάσεις εκτός κέντρου δες στα Σεισμόπληκτα και στην Ανατολή-Κατσικά.

Όσον αφορά τους φοιτητές του Πανεπιστημίου υπάρχει δυνατότητα διαμονής σε δωμάτια των Φοιτητικών Κατοικιών στο χώρο της πανεπιστημιούπολης, καθώς και στην Εστία του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (Εστίες Δόμπολης στο Λόφο της Περιβλέπτου). Η τελευταία εξυπηρετεί και τους φοιτητές του ΤΕΙ.

Εννοείται βέβαια πως οι θέσεις είναι γενικά περιορισμένες και εξαρτάται και σε ποιο κτήριο θα σε βάλουν, το παλιό ή το καινούριο. Τα παλιά δωμάτια σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται απεριποίητα και άσχημα, αλλά τα καινούρια αν και μικρά είναι πεντακάθαρα και με δικό τους μπάνιο. Σε κάποια, επίσης, από τα παλιά δωμάτια θα χρειαστεί να συγκατοικήσεις ενώ τα καινούρια είναι φτιαγμένα για να φιλοξενούν ένα άτομο. Τέλος, αν σε δεχτούν στις εστίες , πληρώνεις το συμβολικό πόσο των 50 ευρώ το μήνα.

Γιάννενα

Πού να φας

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι σήμερα βαρέθηκες να μαγειρέψεις ή ότι τελείωσαν τα κατεψυγμένα φαγητά της μαμάς και βαριέσαι να τρέχεις μέχρι τη λέσχη του Πανεπιστημίου.

Μαγαζιά για φαγητό θα βρεις αμέτρητα και για κάθε γούστο, ενώ οι τιμές είναι αρκετά προσιτές. Γι’ αυτό, ακουλουθεί ένας πλήρης ανανεωμένος οδηγός με τα πιο ποιοτικά μαγαζιά για κάθε γούστο.
Φυσικά, μπορείς να ανατρέξεις και στο e-food για περισσότερες λεπτομέρειες που δε θα βρεις εδώ! Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Μαγειρευτα

Για μαγειρευτό φαγητό μπορείς να τρέξεις στο «Φύσα Ρούφα» (Αβέρωφ 55), στο “Το κουκί & το ρεβίθι” (Βαλαωρίτου 8), στο “Μαγειρείον Γεύσεις” και στην “Κατσαρόλα” (Καποδιστρίου 61).

κρεπες

Η λίστα για τις κρέπες είναι τεράστια και θα μπορούσα να μιλάω για ώρες για το κάθε μαγαζί. Βέβαια, οι πιο πολλοί προτιμούν τα παρακάτω μαγαζιά κυρίως:

Piazza del Cafe, Hippo Style, Funky, Mega Μάσα, Μάσα, Εντός και Μποέμ.

Το Μποέμ ειδικά είναι διάσημο για τις πιο νόστιμες γλυκές κρέπες της πόλης (αν και λίγο μικρές). Εννοείται ότι πρέπει να φας την κλασική Γιαννιώτικη με τυρί, κοτομπουκιές, πατάτες και ουγγαρέζα, ενώ οι τιμές μπορεί να σου φανούν χαμηλές σε σχέση με άλλες περιοχές.

Pizza lovers

Και πάλι η λίστα είναι τεράστια αλλά εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις σίγουρα από τα παρακάτω μαγαζιά που προσφέρουν τόσο καλή ποιότητα όσο και σχετικά λογικές τιμές:

Academia den Panino, Damiani L’artista, Pizza Fun, Matilde και Serafinο ενώ για ατομικά κομμάτια πίτσα μπορείς να επισκεφθείς το Pizza Bar στην Ναπολέοντος Ζέρβα.

Life full of burgers

Εδώ υπάρχουν λιγότερες επιλογές όμως το Burger Home και το Brother’s in Law θα σε καλύψουν οπωσδήποτε! Και μην ξεχάσεις, κάθε Τετάρτη 1+1 burger δώρο στο Brother’s!

Εστιατορια – Ψησταριες

Αν και εστιατόρια δεν θα πολυεπισκεφθείς, μερικά από αυτά είναι τόσο οικονομικά όσο και “κατάλληλα” για φοιτητές. Συγκεκριμένα, θα σου πρότεινα να επισκεφθείς κάποια στιγμή τη “Μυροβόλο” και το Balsamico, ενώ για τα καλύτερα σουβλάκια και πιτόγυρα της πόλης συνιστώ ανεπιφύλακτα: “Βλάχους” (με τεράστια χορταστική μερίδα), “Μετσοβίτικη φωλιά” (το καλύτερο κοντοσούβλι της πόλης), “Σ’ αναμμένα κάρβουνα”, “Η γωνιά της σούβλας”, “Κάτι ψήνεται”, “Posto γωνία” και “Πικάντικο”.

αλλες επιλογες

Τέλος, εάν είσαι λάτρης του διαφορετικού, μπορείς να δοκιμάσεις από το μακαρονάδικο Miam Miam, το ασιατικό φαγητό του Bonzai, το μεξικάνικο του PocoLoco και για γκουρμέ πιάτα για πιο ακριβά γούστα το εστιατόριο της “Φρόντζου Πολιτείας”.

Και για επιδόρπιο, αφήσαμε το “Motley” (η Όαση Μotley είναι το ίδιο μαγαζί απλώς και καφετέρια). Επίσης, η “Κυψέλη” έχει απίστευτα γλυκά και καταπληκτικές τούρτες!

Όσον αφορά τη Λέσχη, οι απόψεις διίστανται. Παρόλο που η σίτιση όλων των φοιτητών παρέχεται δωρεάν, η ποιότητα του φαγητού, δυστυχώς, είναι συχνά απογοητευτική ενώ η ποικιλία φαγητών περιορισμένη. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη υπάρχει λαδερό φαγητό τα μεσημέρια ενώ τις υπόλοιπες μέρες, θεωρητικά, δίνεται το καλό φαγητό.

Σε γενικές γραμμές, τα φαγητά τρώγονται, άλλοτε με περισσότερη ευχαρίστηση και άλλοτε όχι, ωστόσο, οφείλεις να δοκιμάσεις ορισμένα πιάτα που πραγματικά αξίζουν (οι φακές της λέσχης είναι απροσδόκητα καλές). Τα Σαββατοκύριακα μπορείς να πετύχεις και μη συνηθισμένα πιάτα όπως αρνάκι με πατάτες κτλ. Για το πρόγραμμα της λέσχης μπορείς να ενημερωθείς εδώ.

Πού να βγεις

Οι επιλογές που προσφέρουν τα Γιάννενα είναι πραγματικά πολλές (αρκετές βασικά για να μην βαρεθείς σίγουρα τα 4 (+) χρόνια της φοιτητικής σου ζωής) και καλύπτουν όλα τα γούστα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά μέρη της πόλης στα οποία θα «φας» τα φοιτητικά σου χρόνια.

Για να μην παραξενευτείς, στα Γιάννενα η κίνηση μετατοπίζεται ανά εποχή. Δηλαδή, το καλοκαίρι ο κόσμος συχνάζει σε μαγαζιά κοντά στη λίμνη ενώ το χειμώνα στην πλατεία Πάργης, την οδό Ανεξαρτησίας και τη Λεωφόρο Δωδώνης. Extra tip: πολλά αγαπημένα μαγαζιά βγαίνουν και σε summer version δίπλα στη λίμνη!

Καφετέριες

Μαγαζιά για όλα τα γούστα, διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία της πόλης. Εάν είσαι λάτρης του vintage στυλ, μην παραλείψεις να επισκεφτείς την “Κούνια Μπέλα”, “το δικό μας βαλς”, το “Chevalier” (στην κεντρική είσοδο του Κάστρου), το “Μεράκι”, τη “Σκάλα” και το “Μontage”.

Εάν σου αρέσει η βαβούρα και το πιο καγκουροκυριλέ στυλ, θα είσαι φαν του “OPEN”, του Garrison (όπου διαθέτει χώρο και για διάβασμα), του Hogwarts, της Πλατείας Πάργης (Hoxton, Room40, LaLuz είναι μερικά από τα γνωστά μαγαζιά), του Butler και του Diverso στη Γρηγορίου Σακκά, του Δώδεκα στην περιοχή “Ναυτάκια” και των πολλών καφετεριών στο δρόμο για την πλατεία Μαβίλη (Ludost, Spitaki με θέα, Αίγλη, Μαβίλη, Κυρά Φροσύνη – κυρίως το καλοκαίρι).

Για θέα από ψηλά σε συνδυασμό με καφέ ή ποτό, μην παραλείψεις μια επίσκεψη στο The View Roof Garden (στο ξενοδοχείο SAZ) και στη “Φρόντζου Πολιτεία”, απ΄όπου μπορείς να θαυμάσεις όλο το λεκανοπέδιο.

Γιάννενα

Φρότζου Πολιτεία

Μεζεδοπωλεία – Τσιπουράδικα

Τα Γιάννενα φημίζονται για τα δεκάδες τσιπουράδικα στο κέντρο της πόλης, μια μορφή διασκέδασης για όλους τους φοιτητές και όχι μόνο. Το καλοκαίρι η κίνηση εντοπίζεται στην οδό Γαριβάλδη και στην καλοκαιρινή Πάπρικα, τους ΤσιπουροΜεΤζέδες, την Κιμωλία και το Για Μεζέ, ενώ το χειμώνα σφύζουν από ζωή τα τσιπουράδικα στη Δωδώνης (Οινοπνεύματα, Πάπρικα, Ξύδια κτλ), το Σχολαρχείο στα Λακκώματα, Μπες και Πιες, Καϊξής και Αβραγώνιος πίσω από τον Αϊ Γιώργη στην πλατεία Πάργης και το Ανορθόγραφο και η Μυσταγωγία στην Κουντουριώτου.

All time favourite το γωνιακό Ρακουμέλ στην οδό Κάλαρη και οι Ιππότες.

Της νύχτας τα καμώματα…

Καλώς ή κακώς, τα Γιάννενα διαθέτουν κυρίως ελληνάδικα, τα οποία σφύζουν από ζωή όλο το χειμώνα. Δυστυχώς το καλοκαίρι, το μόνο club της πόλης είναι το LT κάτω στη λίμνη. Αντιθέτως το χειμώνα, οι επιλογές είναι περισσότερες. Πέρα από το LT που μεταφέρεται απέναντι από το ρολόι (σας θυμίζεις κάτι αυτό; 😛 ), άλλα μέρη διασκέδασης μπορείς να βρεις στην οδό Ανεξαρτησίας πχ Baraki, Μωβ (με ζωντανή μουσική) και το Αλλού γι’ Αλλού στη Γαριβάλδη. Ειδική μνεία, βέβαια, οφείλει να γίνει για το Ρεφρέν και την Παρέα.

Ρεφρέν: το πιο μικρό ελληνάδικο της πόλης, ασφυκτικά γεμάτο καθημερινά και λειτουργεί 10 μήνες το χρόνο (Σεπτέμβριο με Ιούνιο). Ετοιμάσου να τραγουδήσεις τα πιο γνωστά ρεφρέν της ελληνικής δισκογραφίας και όχι μόνο!

Παρέα: το απόλυτο στέκι με ζωντανή μουσική. Η Παρέα κάθε χρόνο “μεγαλώνει” και εξελίσσεται σε μπουζούκια, με λουλουδοπόλεμο, χορούς στα τραπέζια και άφθονο αλκοόλ 3-4 φορές την εβδομάδα. Εάν θέλεις να κλείσεις τραπέζι για εμπορική μέρα (πχ Χριστούγεννα), πρέπει να κάνεις κράτηση τουλάχιστον 2-3 βδομάδες νωρίτερα!

Παρέα Γιάννενα

Parea LiveStage

Διασκεδαση για alternative γουστα

Και για τους ροκάδες – λάτρεις της μπύρας, υπάρχουν μέρη που μπορείς να επισκεφθείς. Σίγουρα θα ακούσεις για το RockBass, το Ζυθορυχείο, το Beatnik, το Indian και διάφορα άλλα μαγαζιά στην Κάλαρη.

Για κοκτειλάρες μια βόλτα στο Circus (κάθε Πέμπτη με γνωστούς Dj’s για βραδιές House μουσικής), στο Blue Gin και στο Spitaki Cocktail Bar είναι must!

Άλλες δραστηριότητες

Γιάννενα

Ο Μώλος

Κι αν παρά την τεράστια ποικιλία των μαγαζιών βαρεθείς βρε παιδί μου να πας όλη την ώρα για καφέ, φαγητό ή ποτό και θες να ασχοληθείς με κάτι πιο καλλιτεχνικό ή εποικοδομητικό στον ελεύθερό σου χρόνο και πάλι τα Γιάννενα δεν θα σε απογοητεύσουν.

Κατ’ αρχάς το Πανεπιστήμιο έχει οργανώσει τόσο θεατρική ( http://users.uoi.gr/thespi/) όσο και κινηματογραφική ομάδα (http://users.uoi.gr/kopi/), στις οποίες μπορείς να γραφτείς δωρεάν. Εκτός πανεπιστημίου λειτουργεί επίσης σύλλογος φίλων φωτογραφίας, ο οποίος μάλιστα διοργανώνει διαγωνισμούς φωτογραφίες και άλλες δράσεις.

Γι’ αυτούς που ασχολούνται με την μουσική τώρα υπάρχει ο Σύλλογος φίλων μουσικής του Πανεπιστημίου αλλά και ιδιωτικά ωδεία και live stages. Γενικότερα τα καλλιτεχνικά δρώμενα που διοργανώνονται κάθε χρόνο είναι πολλά: από το φεστιβάλ στο θεατράκι το καλοκαίρι μέχρι τις συναυλίες στα σφαγεία κλπ κλπ.

Όσον αφορά τους πιο αθλητικούς τύπους υπάρχουν αρκετά γυμναστήρια στην πόλη (για το πιο οικονομικό κάντε την ερευνά σας). Τα πιο γνωστά στο κέντρο της πόλης θεωρούνται το Gymnastics, το Fitness, το Asana και το Yava.

Μπορείτε όμως να πάτε και στο γυμναστήριο του Πανεπιστημίου, το οποίο είναι δωρεάν, έχει όμως συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας. Υπάρχουν επίσης διάφορα γήπεδα για τρέξιμο όπως οι Ζωσιμάδες, το Πανηπειρωτικό Στάδιο και το γηπεδάκι του Πανεπιστημίου, όμως δεν σας εμποδίζει κανείς να κάνετε και jogging γύρω απ’ τη λίμνη απολαμβάνοντας τη θέα.

Για όσους βαριέστε βέβαια αυτού του είδους την γυμναστική, στην πόλη θα βρείτε διάφορους συλλόγους για στίβο, ποδόσφαιρο, πολεμικές τέχνες αλλά και χορό. Ιδιαίτερη πέραση έχουν οι λάτιν χοροί τα τελευταία χρόνια με διάφορα μαγαζιά να οργανώνουν συχνά latin party, ενώ υπάρχουν και πολλοί σύλλογοι παραδοσιακών χορών.

Για μια χαλαρή βόλτα, μπορείς να πάρεις την παρέα σου και να αράξετε στα Λιθαρίτσια και το θεατράκι ή να περπατήσετε στο Παραλίμνιο κοντά στον κινηματογράφο!

Επιπρόσθετα, μπορείς να πας για ψώνια είτε στην Αγορά της πόλης είτε στο εμπορικό κέντρο στα ΙΚΕΑ, για το οποίο υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια κάθε ώρα δωρεάν!

Ρίξτε επίσης  μια ματιά στην ποδηλατική ομάδα και στον ορειβατικό σύλλογο Ιωαννίνων.

Τέλος για αυτούς που ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά υπάρχει η Φ.Ο.Ε.Α: φοιτητική ομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας (http://www.uoi.gr/students/foea/) και αξίζει να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες και για το παράρτημα της AIESEC στα Γιάννενα.

Κοντινές Εκδρομές

Η θέση των Ιωαννίνων είναι ιδανική αφού προσφέρεται για να κάνετε μονοήμερες εκδρομές με αυτοκίνητο σε κοντινούς προορισμούς. Τον χειμώνα αξίζει να επισκεφθείτε το συνήθως χιονισμένο και ιδιαιτέρως γραφικό Μέτσοβο, την Κόνιτσα, τους Λιγκιάδες, τα Ζαγοροχώρια και το Φαράγγι του Βίκου, ενώ για το καλοκαίρι βρίσκεστε σχεδόν τρεις ώρες μακριά απ’ την Λευκάδα, τα Σύβοτα, την Πάργα, τους Παξούς και την Κέρκυρα.

Γιάννενα

Σύβοτα Θεσπρωτίας

Γιάννενα

Μέτσοβο

Όπως κατάλαβες λοιπόν είσαι πάρα πολύ τυχερός που σου δίνεται η ευκαιρία να σπουδάσεις σε μια τέτοια πόλη, όπως τα Γιάννενα, αρκετά μεγάλη για να μην βαρεθείς και αρκετά μικρή ώστε να μην είναι απρόσωπη. Δεν θα αρχίσω τα κλισέ «πρόκειται για τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου» κλπ κλπ απλά θα πω να εκμεταλλευτείς κάθε ευκαιρία που σου προσφέρεται. Να έχεις μια όμορφη φοιτητική ζωή!!!

Ετοιμάσου, λοιπόν, για μοναδικά φοιτητικά χρόνια στα Γιάννενα που θα σου μείνουν αξέχαστα!

Γιορτή τσίπουρου 2016: Όταν το τσίπουρο και η διασκέδαση συναντώνται στη Βίτσα

 

Σχόλια