Όσα πρέπει να γνωρίζεις τώρα που πέρασες στην Πάτρα!

Τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων ανακοινώθηκαν και χιλιάδες νέοι φοιτητές καλούνται να μετοικήσουν σε μια καινούρια πόλη για να πραγματοποιήσουν τα επαγγελματικά όνειρά τους, αλλά και για να ζήσουν την πολυπόθητη “φοιτητική ζωή”. Όταν πέρασα στην Πάτρα και ήρθα για πρώτη φορά όλα μου φάνηκαν καινούρια και… δύσκολα μιας και προέρχομαι από ένα μικρό χωριό της Νάξου. Η πόλη τεράστια, δεν ήξερα σχεδόν τίποτα! Το παρόν άρθρο λοιπόν αποσκοπεί να λύσει ορισμένες απορίες, να κατατοπίσει και να διευκολύνει τον νέο φοιτητή στο καινούριο του ξεκίνημα.

patra-01

-Πού να μείνω;

Το πανεπιστήμιο είναι κοντά στο Ρίο και το ΤΕΙ ακριβώς από την αντίθετη μεριά της Πάτρας-ουσιαστικά είναι “εκτός” Πάτρας! Κατά την γνώμη μου η καλύτερη περιοχή για να μείνει κανείς είναι το κέντρο. Αναπόφευκτα, θα χρησιμοποιείτε λεωφορείο για να μεταβείτε στο ΤΕΙ ή το πανεπιστήμιο αντίστοιχα, άρα κάντε την ζωή σας ευκολότερη και μείνετε όσο πιο κεντρικά μπορέσετε! Θα τα έχετε όλα κοντά σας (super market, μέρη για διασκέδαση, δημόσιες υπηρεσίες κτλ). Τα σπίτια κοντά στο πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ είναι κάπως… απομονωμένα και μακριά από τις διευκολύνσεις αυτές και τις περισσότερες φορές ίσως να χρειάζεστε λεωφορείο για να μεταβείτε σε ένα super market ή κάτι αντίστοιχο.

-Πώς είναι το πανεπιστήμιο/ΤΕΙ;

Οι κτηριακές εγκαταστάσεις και η ποιότητα σπουδών τόσο στο ΤΕΙ όσο και στο πανεπιστήμιο είναι πολύ καλές. Λειτουργούν και στα δύο φοιτητικές εστίες και λέσχη για φαγητό, ιδιαίτερα βοηθητικά για τον φοιτητή.

-Πώς θα πάω στο πανεπιστήμιο/ΤΕΙ και πώς θα μετακινηθώ μέσα στην πόλη;

Τα λεωφορεία στην Πάτρα δεν έχουν και ιδιαίτερα καλή φήμη… Παρ’ όλα αυτά βοηθούν αρκετά στις μεταφορές τόσο μέσα στην πόλη όσο κι έξω από αυτήν με πολύ συχνά δρομολόγια. Για να μεταβεί κανείς στο πανεπιστήμιο από το κέντρο μπορεί να πάρει είτε το λεωφορείο 6 είτε το 9 και για το ΤΕΙ, το 2. Επίσης υπάρχει και το τρένο που περνάει κάθε μια ώρα και πηγαίνει προς το πανεπιστήμιο.

7

-Πού να βγω;

Υπάρχουν πολλοί πεζόδρομοι με καφετέρεις, κλαμπ και εστιατόρια στην Πάτρα. Γνωστότεροι είναι η Αγίου Νικολάου, η Ρήγα Φεραίου, η Ηφαίστου και η Παντανάσσης. Μπορείς να βρεις εκεί μαγαζιά για όλα τα γούστα, ροκ, λάιβ ή χορευτική μουσική, χαλαρά ουζάκια ή κρασάκι, με τιμές ιδιαίτερα προσιτές και προσαρμοσμένες στα χρήματα που μπορεί να διαθέσει ο φοιτητής. Το καλοκαιράκι, οι φοιτητές πηγαίνουν προς το Ρίο που ανοίγουν τα καλοκαιρινά καφέ και κλαμπ!

Tips για την πόλη

  • Διπλοπαρκάρισμα= παρκάρισμα (μην τρομάξετε με αυτό το θέαμα, είναι σύνηθες)
  • Στα λεωφορεία κυκλοφορεί ένας ελεγκτής (ο Λευτεράκης) που είναι λίγο σπαστικούλης, θα πρέπει να τον ανεχτείτε και τα 4 χρόνια των σπουδών σας.
  • Όταν βγαίνεις βόλτα ο κόσμος που βλέπεις είναι κυρίως φοιτητόκοσμος.
  • Η λέξη ‘μινάρας’ υπερισχύει στο Πατρινό λεξιλόγιο!
  • Αν βρεις τα μαγαζιά που σου ταιριάζουν, θα περάσεις αξέχαστα φοιτητικά χρόνια!
  • Και τέλος… ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! Μην το χάσεις με τίποτα!!

 patra-karnavali

 

Σχόλια