Πως είναι, λοιπόν, η φοιτητική ζωή στα Γιάννενα και γιατί αξίζει να σπουδάσεις εκεί;

Επιμέλεια: Δέσποινα ΜπαράκηΦωτεινή Καρέτση

Η μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου με 111.000 (και κάτι) κατοίκους και περίπου 15.000 φοιτητές είναι γεμάτη σοκάκια και στοές, που δεν θα σε απογοητεύσει. Το ίδιο ισχύει και για η φοιτητική ζωή στα Γιάννενα και επειδή εγώ δεν είμαι και τόσο ειδική η Φωτεινή, γέννημα θρέμμα της περιοχής, σου γράφει τους τρεις καλύτερους!

Δες εδώ: 10 τύποι κοριτσιών που υπάρχουν σε κάθε φοιτητική παρέα!

Γιατί η φοιτητική ζωή στα Γιάννενα είναι το κάτι άλλο (όπως λέμε και στον τίτλο οι γιαννιώτικες οι μέρες- και οι νύχτες- είναι αλλιώτικες 😉).

1. Θα φας του σκασμού!

Είτε είναι γίγας πιτόγυρα, είτε μπέργκερ, είτε χορταστικές κρέπες οι επιλογές που έχεις είναι πάρα πολλές και πολύ οικονομικές!

Φυσικά, δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις τη Γιαννιώτικη κρέπα (τυρί, πανέ, πατάτες, Ουγγαρέζα) αλλά και το μετσοβίτικο κοντοσούβλι.

Ακόμα και αν δεν πεταχτείς μια βόλτα μέχρι το Μέτσοβο, θα το απολαύσεις σίγουρα στην μετσοβίτικο φωλιά και θα μας θυμηθείς!

2. Εάν είσαι φαν των ελληνάδικων θα ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΟΥ!

Αγαπητέ αναγνώστη- που δεν ακούς ελληνικά- μάλλον θα παραβλέψεις αυτό το λόγο. Ωστόσο, υπάρχουν επιλογές και για σένα αν ψαχτείς.

Αν, πάλι, είσαι λάτρης της ελληνικής μουσικής, τότε θα κάνεις στέκι την Παρέα και το Ρεφρέν. Στο εγγυόμαστε!

3. Θα συνδυάσεις τέλεια σπουδές υψηλού επιπέδου με άλλες δραστηριότητες

Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας, κάτι που θα καταλάβεις σχεδόν αμέσως μόλις μπεις. Πέραν, όμως, από το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, η πόλη προσφέρει και πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων, αρχής γενομένης από τις πανεπιστημιακές ομάδες και το πανεπιστημιακό γυμναστήριο.

Φυσικά, στην πόλη θα βρεις αθλητικά σωματεία υψηλού επιπέδου σε όλα σχεδόν τα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβος, βόλεϊ, κωπηλασία είναι μόνο μερικά παραδείγματα), ωδεία, διάσπαρτα γυμναστήρια και θεατρικές και κινηματογραφικές ομάδες!

Και τώρα που έμαθες τους λόγους ήρθε η ώρα να οργανωθείς! Βρες εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη ζωή στα Γιάννενα!

Σχόλια