Job Fair Athens 2018: Όλα όσα έγιναν την πρώτη μέρα!

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα στο Job Fair Athens 2018 με τεράστια επιτυχία. Μάθετε παρακάτω λεπτομέρειες για όλα όσα συνέβησαν την Πέμπτη 26/04 στο Ζάππειο Μέγαρο.

“When one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one which has opened for us.”

— Alexander Graham Bell, Scottish-born scientist, engineer and innovator

Η νούμερο ένα ανησυχία μεταξύ των φοιτητών και των νέων αποφοίτων είναι μία. Τι γίνεται μετά το πανεπιστήμιο; Η σύντομη απάντηση είναι η εξής: ψάχνουμε να βρούμε δουλειά!

Μοιάζει με εύκολη υπόθεση στην πρώτη ματιά αλλά το δύσκολο κομμάτι έρχεται μετά. Τη στιγμή που η σύνταξη βιογραφικού και η αναζήτηση θέσεων εργασίας ξεκινάει. Τη στιγμή που οι συνεντεύξεις και το networking γίνονται κομμάτι της καθημερινότητας. Τότε καταλαβαίνουμε τις αληθινές διαστάσεις της κατάστασης που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Όλα τα παραπάνω — αν δεν τα γνωρίζουμε καλά — μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη για την προσωπική και επαγγελματική μας εξέλιξη. Το πανεπιστήμιο σπανίως μας προετοιμάζει για να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις αυτές και δεν μας δίνει τα σωστά εφόδια για να προσπεράσουμε τα εμπόδια που θα συναντήσουμε αφότου αποφοιτήσουμε.

Εκεί το Job Fair Athens 2018 έρχεται και λέει ότι, ευκαιρίες υπάρχουν!

Το κέντρο της Αθήνας σήμερα και αύριο κατακλύζεται από νέους και νέες που κυνηγάνε το αύριο. Φοιτητές που δεν επαναπαύονται στο status quo της εποχής μας και ζητάνε συνεχώς εκείνο το κάτι παραπάνω. Φοιτητές που αναζητούν τη γνώση αλλά και την ενημέρωση.

Σήμερα 27 και αύριο 28 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο λαμβάνει τόπο η μεγαλύτερη διημερίδα καριέρας, το Job Fair Athens, η πιο συντονισμένη φοιτητική πρωτοβουλία με​ εθελοντικό​ και ​μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Στόχο έχει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των φοιτητών και της αγοράς εργασίας και εν γένει την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.

Διοργανωτής της εκδήλωσης ​είναι ο φοιτητικός οργανισμός ​EESTEC Τοπική Επιτροπή Αθήνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το σπουδαίο αυτό εγχείρημα γίνεται πραγματικότητα με την αφοσίωση και το πάθος που δείχνουν οι περισσότεροι από 140 εθελοντές του.

➡ Τι είδαμε λοιπόν σήμερα 26/04 στο Job Fair Athens 2018 ⬅

Από το πρωί οι εθελοντές της διοργάνωσης ξεκίνησαν με γρήγορους ρυθμούς ώστε όλα να βρίσκονται στη θέση τους. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Διαβάστε όσα είδαμε και ζήσαμε παρακάτω.

1.

Πρώτα απ’ όλα το Frapress.gr

Το Job Fair Athens 2018 άνοιξε τις πόρτες του σήμερα το πρωί και το Frapress ήταν εκεί για να αποτυπώσει και να σας μεταφέρει τον παλμό του event.

Το Frapress.gr ως στρατηγικός συνεργάτης επικοινωνίας του Job Fair Athens 2018, κοινοποίησε το πρόγραμμα της ημερήσιας ροής απευθείας από το περίπτερό του στο Ζάππειο Μέγαρο. Τα πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε τα εξής άρθρα:

Job Fair Athens 2018

2.

50+ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Φέτος στο Job Fair Athens 2018 έχουν φυσική παρουσία πάνω από 50 εταιρείες διαφόρων κλάδων για να σας κατατοπίσουν σχετικά με τον χώρο δράσης τους, αλλά και για να προβούν σε συνεντεύξεις με υποψήφιους εργαζόμενους απευθείας.

Οι εταιρείες που βρίσκονται στον χώρο του Ζάππειου με δικό τους περίπτερο, μερικές μάλιστα συμμετέχοντας και με ομιλίες, είναι οι εξής:

Intracom, Accenture, Intrasoft, Mytilineos, Unisystems, Intralot, Vodafone, Dialog Semiconductor Hellas SA, Bosch, Neuropublic, pwc, Zulutrade, Ελληνικά Πετρέλαια, ABB, eworx, performance technologies, BEAT, Protera technologies, Thenamaris Ships, Victus Networks, Cognity, OTE, Oracle, Metis CyberTechnology, Helic, Eurobank, Hilti, SoftOne, Mondelez, Upstream, Avin International, Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, Commsquare, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, TITAN, Barilla, Softomotive, SiEBEN, Printec, EY, Dialectica, Καυκάς, Signal Maritime, Core, Wappier, Feel startup, Thruwind startup.

Φυσική παρουσία στο Job Fair Athens 2018 έχουν επίσης τρεις σημαντικότατοι εκπαιδευτικοί φορείς: η Real Time Graduates, η Global Prep και το ΙΚΥ.

3.

ΟΜΙΛΙΕΣ

Λίγη ώρα μετά τις 10 το πρωί, στην 6η Αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου δόθηκε ο λόγος στους συντελεστές της εκδήλωσης. Καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους, τους φοιτητές, τις εταιρείες και τους ομιλητές κηρύσσοντας έτσι την επίσημη έναρξη του φετινού Job Fair Athens 2018.

Job Fair Athens 2018

Μεγάλο μέρος του Job Fair Athens 2018 έλαβε χώρα στην 6η αίθουσα, όπου πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες. Εκεί, μια σειρά από ομιλητές και εκπροσώπους εταιρειών παρουσίασαν μια σειρά από θέματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις τεχνολογικές εξελίξεις. Big Data, Analytics, Επιχειρηματικότητα και Blockchain ήταν μερικά από τα θέματα που ακούστηκαν με τη μεγαλύτερη συχνότητα.

Παράλληλα, οι ομιλίες είχαν ένα ενδιαφέρον απέναντι σε εκπαιδευτικά ζητήματα όπως είναι η ακαδημαϊκή πορεία και τα μεταπτυχιακά προγράμματα. Ανάμεσα στις εταιρείες που μίλησαν ήταν η Eurobank, η Accenture, το GlobalPrep και η Oracle. Χαρακτηριστικό των ομιλιών ήταν πώς οι εκπρόσωποι των εταιρειών φρόντιζαν πάντα να απευθύνουν πρόσκληση στο κοινό για να υποβάλλουν αίτηση για εργασία.

4.

SESSIONS – WORKSHOPS

Το σημερινό πρόγραμμα είχε ως εξής:

11:00-12:30 Ιωάννα Φωτοπούλου: Πώς δημιουργούμε σωστή ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ marketing με την μέθοδο του Design Thinking

Μια αδιαμφισβήτητα ξεχωριστή εμπειρία στο σημερινό Job Fair Athens ήταν το Decision Thinking Workshop. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι αποτέλεσε μία διαδραστική διαδικασία κατά την οποία δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες, όπου στην κάθε μία ανατέθηκε ένα διαφορετικό project. Και τα τρία project αφορούσαν την προώθηση μέσω δημοσίευσης στο facebook και στο Instagram. Στην πρώτη ομάδα ανατέθηκε η προώθηση ενός ξενοδοχείο στη Μήλο, στη δεύτερη ενός fitness application και στην τρίτη η προώθηση εκτόξευσης πυραύλων. Και τα τρία project κατέληξαν σε παρουσίαση και σχόλια. Επομένως ήταν μια παραγωγική διαδικασία. Πριν ξεκινήσουν τα project η κα. Φωτοπούλου μας ανέφερε σχετικά cases και τον τρόπο που αντιμετώπισε. Ολόκληρη η ομιλία της ήταν αρκετά παρακινητική και μας ενέπνευσε όλους.

14:30-15:45 Μαρίνα Ψιλούτσικου: Decision Making

Η Μαρίνα Ψιλούτσικου μας μίλησε στο Decision Making session σχετικά με τη τεχνική της λήψης των αποφάσεων σε κάθε κλάδο της ζωής μας, από τον προσωπικό έως και τον επαγγελματικό. Για το πως οι προσωπικές αξίες του καθενός ασκούν μεγάλη βαρύτητα στους στόχους που θέτει ο καθένας από εμάς, πόσο σημαντικά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για την υλοποίηση του στόχου μας καθώς και πόσο διατεθειμένοι είμαστε να ρισκάρουμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

16:30-17:30 Interview: «Be yourself professionally»

5.

CV CORNER

Από τις 10:00 έως τις 15:00 διεξάχθηκαν με μεγάλη επιτυχία και τα προσωπικά ραντεβού για συμβουλευτική καθοδήγηση με όσους είχαν ανεβάσει το βιογραφικό τους στην πλατφόρμα του Job Fair Athens 2018.

Job Fair Athens 2018

Πολλοί νέοι και νέες ήρθαν να λάβουν feedback σχετικά με τη μορφή και το περιεχόμενο των βιογραφικών τους. Τους δόθηκαν συμβουλές βελτίωσης και πληροφορίες για διάφορα skills που χρειάζεται να έχεις και πώς να τα αποκτήσεις, αλλά και για θέματα άκρως επίκαιρα της αγοράς εργασίας.

6.

MΟCK INTERVIEWS

Τα mock interviews είναι προσομοιώσεις πραγματικών συνεντεύξεων, εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Όλοι οι συμμετέχοντες ομόφωνα συμφώνησαν ότι ήταν πολύ δημιουργική διαδικασία καθότι οι συνεντευκτές έδωσαν αρκετές συμβουλές και βοήθεια σχετικά με το πώς πρέπει να είναι ένας υποψήφιος σε μια συνέντευξη. Επίσης όλοι ομόφωνα θα πρότειναν σε οποιονδήποτε τους ρωτούσε ανεπιφύλακτα να συμμετέχουν σε κάτι τέτοιο. Αρκετοί παρέθεσαν ότι η εμπειρία αυτή τους παρείχε γνώσεις αλλά και κατευθύνσεις αναζήτησης πληροφοριών, ενώ άλλοι μετά από αυτήν την εμπειρία ένιωσαν έτοιμοι για μια πραγματική συνέντευξη, δηλαδή ότι η σημερινή εμπειρία τους έδωσε σημαντικά εφόδια. Και τέλος κανείς δεν ήθελε να αλλάξει το ο,τιδήποτε στη διαδικασία.

➡ Το Job Fair Athens συνεχίζει και αύριο Παρασκευή 28/04 ⬅

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης ήρθε στο τέλος της! Το Frapress.gr θα είναι και αύριο παρών στο Job Fair Athens 2018, συνεχίζοντας την απευθείας κοινοποίηση της ημερήσιας ροής άρθρων του.

Σχόλια