Το Job Fair Athens 2018 αποκαλύπτεται: Συνέντευξη με τους συντελεστές του!

Το Job Fair Athens 2018 αποτελεί τη μεγαλύτερη διημερίδα καριέρας για νέους αποφοίτους πολυτεχνικών, τεχνολογικών και οικονομικών σχολών!

Ο Κοσμάς, η Βασιλική, ο Ιάσονας, ο Βασίλης, η Χαρά, ο Φώτης και η Δανάη είναι τα άτομα πίσω από το φετινό Job Fair Athens! Εμείς μιλήσαμε με τους ίδιους και σας παρουσιάζουμε τι θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στις 26 και 27 Απρίλη στο Ζάππειο αλλά και πληροφορίες για το ίδιο το Job Fair Athens 2018.

1. Μιλήστε μας λίγο για το JFA. Τι είναι, τι πρεσβεύει και τι στόχο έχετε ως ομάδα; Από πόσα άτομα αποτελείται η φετινή οργανωτική επιτροπή;

Το Job Fair Athens είναι μια φοιτητική πρωτοβουλία μεεθελοντικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, που στόχο έχει τη σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας. Κορύφωσή της αποτελεί η διοργάνωση με ετήσια βάση μιας διημερίδας καριέρας για φοιτητές και νέους αποφοίτους πολυτεχνικών, τεχνολογικών και οικονομικών σχολών. Απευθύνεται σε φοιτητές και νέους αποφοίτους πολυτεχνικών, οικονομικών και τεχνολογικών σχολών.

Διοργανωτής της εκδήλωσης Job Fair Athens είναι ο φοιτητικός οργανισμός EESTEC Τοπική Επιτροπή Αθήνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το Job Fair Athens γίνεται πραγματικότητα με την αφοσίωση και το πάθος που δείχνουν οι περισσότεροι από 140 εθελοντές του.

Στόχος του Job Fair είναι η σύνδεση του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και η καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.

2. Ποια είναι η ομάδα που απαρτίζει την Οργανωτική Επιτροπή;

Η οργανωτική επιτροπή του Job Fair Athens 2018 αποτελείται από 7 μέλη.

Head Organizer: Κοσμάς ΣτεφανόπουλοςJob Fair Athens 2018

Ο Κοσμάς είναι 5ετής φοιτητής της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ*. Ο ίδιος θεωρεί πως η ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση των παθογενειών της κοινωνίας είναι χρέος όλων μας, ενώ προάγει τον εθελοντισμό ως μοναδική ευκαιρία απόκτησης εμπειριών κι ανάπτυξης δεξιοτήτων.

Fund Raising Coordinator: Ιάσων Παπαγεωργίου.Job Fair Athens 2018

Φοιτητής στο 4ο έτος της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ*, ο Ιάσονας γνώρισε τον εθελοντισμό ήδη κατά τα παιδικά του χρόνια και συνεχίζει σήμερα να τον υπηρετεί με αφοσίωση και πάθος. Λάτρης της επικοινωνίας και του αμοιβαίου κέρδους, ανέλαβε αυτό το ρόλο με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της εκδήλωσης για κοινό και υποστηρικτές, ενώ ελπίζει να δει τον εαυτό του μελλοντικά στη θέση αυτών που θα αποτελέσουν τους συνεργάτες μας στη φετινή εκδήλωση.

Public Relations Coordinator: Βασιλική Παπακώστα.Job Fair Athens 2018

Η Βασιλική είναι στο 5ο έτος της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ* και ασχολείται με το JFA ήδη από το 2014. Για εκείνη ο εθελοντισμός είναι εμπειρία ζωής και συνιστά σε όλους τους φοιτητές να ασχοληθούν με αυτό.

Delegate Experience Coordinator: Χαρά Ζωϊτάκη.Job Fair Athens 2018

Είναι φοιτήτρια στο 4ο έτος της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ*, ήδη από το σχολείο είχε την τύχη να της μεταδοθεί το “μικρόβιο” του εθελοντισμού και να συνειδητοποιήσει τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει τόσο για τον καθένα μας ατομικά όσο και για την κοινωνία μας συνολικά.

Human Resources Coordinator: Δανάη Ματάκου.Job Fair Athens 2018

Τελειόφοιτη του τμήματος ΔΕΤ του ΟΠΑ, ανέλαβε τον ρόλο της διαχείρισης των εθελοντών γιατί πιστεύει πως ο ανθρώπινος παράγοντας είναι το Α και το Ω σε οποιαδήποτε προσπάθεια, πόσο μάλλον εθελοντική. Όταν η ομάδα σου έχει καλή εκπαίδευση και υψηλό κίνητρο, τότε μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!

Logistics Coordinator: Βασίλειος Παπαϋφαντής.Job Fair Athens 2018

Είναι και αυτός φοιτητής στο 4ο έτος της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ* και, λάτρης του καινούριου, του διαφορετικού και της κοινωνικής προσφοράς. Αυτές τις πτυχές της ζωής βρήκε μέσα από την εμπειρία του στον εθελοντισμό και ιδίως στο Job Fair Athens.

Finance Coordinator: Φώτιος Σιουτάρης.Job Fair Athens 2018

Τελειόφοιτος της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ* και υπεύθυνος για την τήρηση των οικονομικών και νομικών διαδικασιών της διοργάνωσης υπογραμμίζει τα οφέλη του εθελοντισμού και τα όσα μπορεί να αποκομίσει κανείς μέσα από την ενασχόλησή του μ’ αυτόν.

*ΣΗΜΜΥ: Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

3. Ο χώρος διεξαγωγής φέτος είναι το Ζάππειο. Μιλήστε μας για αυτήν την επιλογή.

Ένας από τους πρώτους στόχους που θέσαμε σαν ομάδα ήταν η συνολική αναβάθμιση της εκδήλωσης. Θέλοντας, λοιπόν, να προσελκύσουμε και να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους να ακολουθήσουν την επαγγελματική πορεία που τους ταιριάζει, επιλέξαμε το Ζάππειο Μέγαρο.

Job Fair Athens 2018

Το Ζάππειο Μέγαρο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και η πρόσβαση σε αυτό δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη. Όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς περνάνε σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτό, οπότε μπορούν να εξυπηρετηθούν οι φοιτητές όλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στους οποίους απευθυνόμαστε.

4. Ας υποθέσουμε ότι το JFA 2018 έχει περάσει. Τι θέλετε να έχετε πετύχει και ποιος είναι ο στόχος για την επόμενη χρονιά;

Το Job Fair Athens 2018 έχει ως όραμα τη δημιουργία μιας Ελλάδας στην οποία οι νέοι θα επιλέγουν συνειδητά την επαγγελματική τους πορεία και θα είναι εφοδιασμένοι με τις απαραίτητες δεξιότητες για την επιτυχία τους σε αυτή.

Η εκδήλωση μας για φέτος θα είναι αποκλειστικά προσανατολισμένη στο να αποκομίσει ο επισκέπτης την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Με βάση αυτό, θα θέλαμε όλοι οι επισκέπτες της εκδήλωσης να λάβουν ουσιαστικές και ποιοτικές γνώσεις σχετικά με τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην αγορά εργασίας, αλλά και να νιώσουν ότι καθοδηγήθηκαν και ενημερώθηκαν σωστά από άτομα του χώρου που τους ενδιαφέρει.

Ο επισκέπτης στο Job Fair Athens 2018 θα αποκομίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Την επόμενη χρονιά, φιλοδοξούμε να πετύχουμε την ποιοτική ανάπτυξη του Brand Awareness της εκδήλωσης και παράλληλα να δημιουργηθούν οι σωστές βάσεις που θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά ως προς την εξέλιξη του Job Fair Athens και για τις επόμενες χρονιές.

Το Job Fair Athens 2018 έχει ως όραμα τη δημιουργία μιας Ελλάδας στην οποία οι νέοι θα επιλέγουν συνειδητά την επαγγελματική τους πορεία και θα είναι εφοδιασμένοι με τις απαραίτητες δεξιότητες.

5. Τι να περιμένει κάποιος να δει στις 26 και 27 Απρίλη στο Ζάππειο;

Στη διημερίδα θα συμμετέχουν 50 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο και όχι μόνο και διαθέτουν αυτή τη στιγμή ανοιχτές θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης. Όλες τους αναζητούν τους κατάλληλους υποψηφίους για να τις καλύψουν!

Οι συμμετέχουσες εταιρείες διαθέτουν ήδη πρόσβαση στη βάση δεδομένων μας, η οποία κάθε χρόνο κατακλύζεται από 2.000 βιογραφικά υποψηφίων κατά μέσο όρο πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Οι εταιρείες εξετάζουν αυτά τα βιογραφικά και καλούν όσους από αυτούς επιθυμούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία επιλογής μέσα από την ίδια την εκδήλωση, σε συνέντευξη!

Επίσης, κάθε επισκέπτης της εκδήλωσης έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τα στελέχη των επιχειρήσεων αυτών τα οποία θα βρίσκονται στο Ζάππειο Μέγαρο εκπροσωπώντας τις εταιρείες τους. Μπορεί να συνομιλήσει μαζί τους, να κλείσει συνέντευξη, αλλά και να μάθει ποια είναι τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για τη δουλειά που σκέφτεται.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το JFA δε διοργανώνεται μόνο για τον επισκέπτη που αναζητεί άμεσα εργασία, αλλά και για επισκέπτες από μικρότερα έτη, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις τάσεις της αγοράς, τις δεξιότητες και το επαγγελματικό προφίλ που αναζητούν οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους τους. Επιπλέον, με στόχο την ανάδειξη των καινοτομιών που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή σε πληθώρα κλάδων, στο φετινό JFA θα διοργανωθούν περισσότερες από 30 ομιλίες, panels και sessions σχετικά με την αγορά εργασίας.

Απευθυνόμαστε ακόμα και στον επισκέπτη που δεν ενδιαφέρεται για την αγορά εργασίας με τη μορφή που έχει, αλλά θέλει να δημιουργήσει κάτι δικό του, με βάση μια δική του ιδέα. Θα υπάρξουν τόσο σχετικά Side Events, όσο και δραστηριότητες στην τελική εκδήλωση για τους μελλοντικούς entrepreneurs.

Τέλος, να μην παραλείψουμε όμως και τα Side Events που αποτελούν προπαρασκευαστικές εκδηλώσεις που στοχεύουν να προετοιμάσουν τον επισκέπτη της τελικής μας εκδήλωσης, δηλαδή του JFA. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία τα CV Corners, τα οποία αφορούν εξειδικευμένες παρουσιάσεις με συμβουλές για το πως να φτιάξεις το καλύτερο βιογραφικό. Μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του JFA στο Ζάππειο, θα πραγματοποιηθούν ακόμα περισσότερα άκρως χρήσιμα Side Events με τη μορφή σεμιναρίων.

6. Είχατε αρωγή από το Πολυτεχνείο ή από άλλους φορείς;

Το Job Fair Athens πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ιδανικά θα έπρεπε αντίστοιχες δράσεις όπως η δική μας να οργανώνονται και να συντονίζονται εξ’ ολοκλήρου από τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα και την Πολιτεία. Δεν υπάρχει ουσιαστική προετοιμασία των αποφοίτων για την αγορά εργασίας και την μετάβαση τους σε αυτή, αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα που έρχεται να αντιμετωπίσει το JFA.

Το Job Fair Athens πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

7. Τι έχετε να πείτε σε όλους τους νέους που βιώνουν τη σημερινή κατάσταση ως ένα εμπόδιο στα όνειρά τους;

Στο JFA καταλαβαίνουμε πόσο χαοτική είναι η μετάβαση από το πανεπιστήμιο στην αγορά εργασίας, για αυτό κάθε χρόνο εδώ και 7 χρονιές περισσότεροι από 600 εθελοντές φοιτητές αφιερώνουν εθελοντικά το χρόνο τους στη διοργάνωση του, με σκοπό να βοηθήσουν τους συμφοιτητές τους. Μάλιστα, και εμείς οι ίδιοι θα κληθούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελέσουμε μέρος αυτού του περιβάλλοντος χωρίς καμία προηγούμενη επαφή ή σχετική γνώση. Κανένας νέος δεν θα πρέπει να βλέπει την σημερινή κατάσταση ως ένα εμπόδιο στα όνειρα του. Εμείς οι ίδιοι, μέσω της συλλογικής προσπάθειας μπορούμε να υπερνικήσουμε τα εμπόδια και να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ευχαριστούμε τον επίσημο φωτογράφο του Job Fair Athens 2018 Σπύρο Βεζυράκη για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και την άψογη συνεργασία, καθώς και όλη την οργανωτική επιτροπή για τη συνέντευξη!

Σχόλια