Εσύ ποια θα επέλεγες;

Αναμφίβολα, η εμπειρία του Erasmus είναι μια μοναδική εμπειρία  που κανείς φοιτητής δεν πρέπει να χάσει. Εκτός από το γεγονός ότι είναι το καλύτερο πανεπιστημιακό πρόγραμμα στον κόσμο, μόλις ένα εξάμηνο Erasmus θα βελτιώσει τις πιθανότητές σου να βρεις μια καλή δουλειά.

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές μετακινούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη για να ζήσουν στο έπακρο το πρόγραμμα Erasmus σε περισσότερα από 5.000 πανεπιστήμια. Αυτές, λοιπόν, είναι οι 9 καλύτερες πόλεις για Erasmus!

1. Ρέγκενσμπουργκ

καλύτερες πόλεις για Erasmus

Πρόκειται για μια ιστορική πόλη που βρίσκεται στη Βαυαρία. Οι περισσότεροι φοιτητές συμφωνούν ότι συνδυάζει υψηλό πανεπιστημιακό επίπεδο με καλή ποιότητα ζωής. Επιπλέον, είναι ιστορικό κέντρο της UNESCO και στεγάζει αρκετά γραφικά κτίρια και μεσαιωνικά μνημεία.

2. Πράγα

καλύτερες πόλεις για Erasmus

Μια από τις πιο διάσημες πόλεις για Erasmus, η Πράγα, αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς φοιτητές λόγω του χαμηλού κόστους ζωής, αλλά και της τρελής νυχτερινής ζωής (για την οποία μπορείς να μάθεις εδώ). Βρίσκεται  στην καρδιά της Ευρώπης και σου δίνει την ευκαίρια να επισκεφτείς πολλές διαφορετικές πόλεις, όπως τη Βιέννη και τη Βουδαπέστη.

3. Σαλαμάνκα

καλύτερες πόλεις για Erasmus

Μια πόλη μουσείο, που είναι πραγματικά ξεχωριστή. Ο λόγος είναι προφανής, αφού είναι μια πανέμορφη πόλη, με παλιά αρχοντικά, μεγαλοπρεπή κτίρια και μνημεία και επειδή μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις δες το φωτογραφικό αφιέρωμα για την πόλη εδώ!

4. Μαδρίτη

καλύτερες πόλεις για Erasmus

Με διαφορά η καλύτερη πόλη για Erasmus! H πλειονότητα των φοιτητών ερωτεύεται την πόλη με την πρώτη ματιά. Έχει πολύ ζωντανή νυχτερινή ζωή, ενώ εκεί θα φας μερικά από τα νοστιμότερα φαγητά της ζωής σου. Εκτός, όμως, από νυχτερινή ζωή η Μαδρίτη έχει εξαιρετικά μουσεία, πάρκα, αλλά και μαγαζιά!

Διάβασε 10 είδη ανθρώπων που θα συναντήσεις στο Erasmus!

5. Λισαβόνα

καλύτερες πόλεις για Erasmus

Δεν είναι περίεργο που μια πόλη της Πορτογαλίας βρίσκεται στα καλύτερα μέρη για Erasmus. Ο συνδυασμός χαλαρής ζωής, χαμηλών τιμών, αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί το δυτικότερο άκρο της Ευρώπης. Μια πόλη γεμάτη φοιτητές και υπέροχα μαγαζιά, όπως το Bairro Alto, όπου θα βρεις τα καλύτερα και φτηνότερα cocktails.

6. Παρίσι

καλύτερες πόλεις για Erasmus

Το Παρίσι από μόνο του είναι ένα ταξίδι ζωής. Αν, λοιπόν, σου δίνεται η ευκαιρία να πας για Erasmus εκεί να το  τολμήσεις, αφού παρότι το κόστος διαβίωσης είναι αρκετά μεγάλο. Η εμπειρία είναι μοναδική και σίγουρα το βιογραφικό σου θα είναι πλουσιότερο μετά από αυτό.

Διάβασε από πρώτο χέρι πως είναι να κάνεις Erasmus στην πόλη του Φωτός!

7. Ρώμη

καλύτερες πόλεις για Erasmus

Μία ιστορική πόλη, στην οποία όχι μόνο θα περάσεις όμορφα, αλλά θα γνωρίσεις και πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους!

8. Σεβίλλη

καλύτερες πόλεις για Erasmus

Χαμηλές τιμές, εξαιρετική ποιότητα ζωής και εκπληκτικά τοπία είναι μόνο λίγα από τα  πράγματα που θα απολαύσεις αν πας για Erasmus στην Σεβίλλη. Ένας από τους πιο hot προορισμούς, που όλο το χρόνο μπορείς να κάνεις εξωτερικές δραστηριότητες. Περπάτημα, βόλτες, μπύρα σε κάποια ταράτσα είναι μόνο λίγα από τα πράγματα που μπορείς να κάνεις!

9. Άμστερνταμ

καλύτερες πόλεις για Erasmus

Εάν θέλεις να κάνεις Erasmus σε μια εκσυγχρονισμένη και οργανωμένη πόλη  τότε πρέπει να πας στο Άμστερνταμ. Θα περάσεις ευχάριστα και θα δεις από πρώτο χέρι πως είναι μια πολυπολιτισμική πόλη, που είναι αρκετά  ανοιχτή και ανεκτική.

Σχόλια