Χρειάζεσαι διακοπές αλλά έχεις μικρό budget; Ο σχεδιασμός ενός ταξιδιού όταν είσαι φοιτητής μπορεί να είναι αρκετά δύσκολος. Υπάρχουν, όμως, χώρες στον κόσμο όπου τα έξοδα ταξιδιου μπορεί να είναι προσιτά για ένα φοιτητή!

Δες, λοιπόν, μέρη που όχι μόνο είναι υπέροχα, αλλά έχουν πολλά φτηνά και ελεύθερα πράγματα που μπορείς  να κάνεις!

1. Αμβούργο

ταξίδια για φοιτητές

Το Αμβούργο είναι ιδανικό μέρος για ταξίδια. Τα περισσότερα από τα καλύτερα νυχτερινά του κέντρα, όπως τα Funky Pussy Club και Golden Pudel είναι υπέροχα και αξίζει να τα επισκεφτείς. Επιπλέον, η γκαλερί Kunstverein είναι ανοικτή μέχρι τις 3πμ και βρίσκεται στο μποέμ κέντρο του Αμβούργου. Η συγκεκριμένη γκαλερί, μάλιστα, είναι γνωστή για την μεθυστική της ατμόσφαιρα. Αν πάλι, όπως και εγώ, κουράζεσαι γρήγορα το κόκκινο κρασί, είναι μόνο ένα 10λεπτο μακριά στο club Strand Pauli. Ένα μέρος που θυμίζει παραλία της Καραϊβικής…

 

2. Βουδαπέστη

ταξίδια για φοιτητές

Ενώ πολλοί φοιτητές συνδέουν τη Βουδαπέστη με το μουσικό φεστιβάλ Sziget, η ίδια η ουγγρική πρωτεύουσα έχει πολλές προσφορές και για το χειμώνα. Η πόλη φημίζεται για τις πανέμορφες παμπ της και την underground ατμόσφαιρα της. Επιπλέον, έχει πάρα πολλά αξιοθέατα και θα εκπλαγείς από τη διαφορετικότητα της Βούδας και της Πέστης!

3. Ρουμανία

ταξίδια για φοιτητές

Το ταξίδι στην Τρανσυλβανία είναι μια πραγματική εμπειρία! Αν την επισκεφτείς μην ξεχάσεις να δεις τους ιστορικούς οικισμούς στους προποδές των Καρπαθίων. Μην ξεχάσεις επίσης να επισκεφτείς την πανεπιστημιακή πόλη Cluj-Napoca στο WizzAir, της οποίας το κέντρο είναι γεμάτο με μπαρ και κλαμπ.

 

4. Βαρκελώνη

ταξίδια για φοιτητές

Η Βαρκελώνη είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής πόλη και υπάρχουν λόγοι, αφού έχει τον πολιτισμό, την ιστορία, τη μουσική σκηνή και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο. Θα περάσεις υπέροχα αν περπατήσεις την πόλη και μην ξεχάσεις να θαυμάσεις τον καθεδρικό ναό.

Υ.Γ: Η νυχτερινή ζωή της Βαρκελώνης είναι άγρια!

5. Λονδίνο

ταξίδια για φοιτητές

Μια από τις πιο κλασικές επιλογές, που ένας φοιτητής μπορεί πολύ εύκολα και με χαμηλό budget να επισκεφτεί.  Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς κάποια από τις υπαίθριες αγορές τροφίμων. Θα εκπλαγείς!

Σχόλια