Εάν είσαι φοιτητής και ψάχνεις μέρη για γευστικό και φτηνό φαγητό στην Αθήνα, τότε αυτή η λίστα είναι σίγουρα για εσένα!

Είμαστε σίγουροι ότι ένα από τα παρακάτω μαγαζιά μπορεί να είναι είτε το επόμενο στέκι σου είτε μια από τις σταθερές επιλογές για delivery!

1.Κιματοθραύστης – Εξάρχεια

φτηνό φαγητό στην Αθήνα

Ο Κιματοθραύστης στα Εξάρχεια είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον έχει νοσταλγήσει το μαγειρευτό φαγητό της μαμάς. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε μικρό ή μεγάλο πιάτο με μια διαφορά στη τιμή που όμως δεν θα σε απογοητεύσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φας μέχρι σκασμού!

Που θα το βρεις

Χαριλάου Τρικούπη 49, Εξάρχεια.

2. Μπούκα – Εξάρχεια

φτηνό φαγητό στην Αθήνα

Συνεχίζουμε δυναμικά με τα μαγειρευτά και τις επιλογές μας στα Εξάρχεια. Η Μπούκα είναι ένα μαγειρείο που προσφέρει σπιτικά και πολύ γευστικά πιάτα σε εξαιρετικές τιμές.

Που θα το βρεις

Σολωμού 29, Εξάρχεια

3. Άμα Λάχει – Εξάρχεια

φτηνό φαγητό στην Αθήνα

Το «Άμα Λάχει Στης Νεφέλης», εκτός από εξαιρετικό φαγητό προσφέρει και έναν πολύ όμορφο χώρο. Στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο των Εξαρχείων και είναι μια από τις κλασικές επιλογές που δεν πρόκειται να σε απογοητεύσουν. Ίσως δεν είναι ένα από τα πιο οικονομικά στέκια της λίστας μας αλλά σαν σύνολο μια επίσκεψη σε αυτό αξίζει σίγουρα!

Στον κατάλογο του μπορείς να βρεις από μεζεδάκια, κρεατικά μέχρι και θαλασσινά.

Που θα το βρεις

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια

4. Το σπιτικό 

φτηνό φαγητό στην Αθήνα

Μόνο από το όνομα καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα μαγειρείο που μπορεί να αντικαταστήσει σε κάποιο βαθμό το φαγητό της μαμάς.

Πολλοί μιλούν για τα κεφτεδάκια με τις τηγανητές πατάτες που δεν είναι προτηγανισμένες, αξίζει να τα δοκιμάσεις!

Που θα το βρεις

Φωκίωνος Νέγρη 26, Κυψέλη

5. Casa Grande

Μαγειρείο με όνομα “το μεγάλο σπίτι” καταλαβαίνεις ότι θα έχει μεγάλες και σπιτικές μερίδες και ω ναι, δεν απογοητεύει. Η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι ξεκάθαρα το σνίτσελ, δοκίμασέ το!

Που θα το βρεις

Κολχίδος 13, Αμπελόκηποι

6. Ρακοθεωρίες

φτηνό φαγητό στην Αθήνα

Οι Ρακοθεωρίες ξεκίνησαν ως ένα φοιτητικό καφενείο από το 1961. Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα ζεστό και φιλόξενο μεζεδωπωλείο για όλες τις ηλικίες. Βρίσκεται πλησίον του μετρό στο Αιγάλεω σε έναν όμορφο πεζόδρομο στην οδό Αγίας Λαύρας.

Καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή!

Που θα το βρεις

Αγίας Λαύρας 9, Αθήνα

7. Τσιτσιμπίρδι

φτηνό φαγητό στην Αθήνα

Ένα από τα πιο δημοφιλή φοιτητικά στέκια στου Ζωγράφου και μόλις πας θα καταλάβεις γιατί. Πέρα από οικονομικό και γευστικό φαγητό, εκεί μπορεί να πετύχεις κάποιο live και να ξέρεις ότι πάντα γίνεται χαμούλης.

Που θα το βρεις

Λεωφόρος Παπάγου 124 α, Ζωγράφου

8. Γύρο-Γύρω όλοι

φτηνό φαγητό στην Αθήνα

Μια επιλογή προς τον Πειραιά και για τους φοιτητές που σπουδάζουν στο ΠΑΠΕΙ δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Ας το θέσουμε ως μοντέρνο σουβλάκι. Θα βρεις γύρο, ντονέρ, κεμπάπ, καλαμάκια και παραδοσιακά εδέσματα σούβλας (αρνάκι, κοκορέτσι, κοντοσούβλι). Το σήμα κατατεθέν εδώ είναι η τεράστια ποικιλία κρεάτων.

Που θα το βρεις

Αργείων 1 & Ακριτών 11, Π. Φάληρο, Παλαιό Φάληρο

9. Το 24ωρο

φτηνό φαγητό στην Αθήνα

Το ιδανικό μαγαζί για τους ξενύχτηδες. Μπορεί να μην είναι ακριβώς μαγειρείο καθώς έχει σουβλάκια, πίτσες, μέχρι και burger αλλά είναι το μαγαζί που θα βρεις ανοιχτό μέχρι αργά εάν ονειρευτείς κάποιο μαγειρευτό, θα ξέρεις που να το βρεις. Αρκετές και οικονομικές προσφορές ειδικά εάν παραγγείλεις online!

Που θα το βρεις

Λεωφόρος Συγγρού 44, Αθήνα Κέντρο

10. Mama Rita Οινομαγειρείο

Η Mama Rita θα σου προσφέρει μεγάλες και οικονομικές μερίδες. Θα φας, θα πιεις και θα αισθανθείς σαν το σπίτι σου.  Κάθε μέρα ένα διαφορετικό menu για να διαλέξεις. Το συγκεκριμένο μαγαζί κάνει την έκπληξη στις σαλάτες που απ’ ότι φαίνεται αρκετοί τις προτιμούν!

Εάν σπουδάζεις δε κοντά στο Πάντειο, είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει το στέκι σου.

Που θα το βρεις

Αγίων Πάντων & Εσπερίδων 66, Καλλιθέα

Σχόλια