Το Frapress.gr είναι ένα Youth Cultural Community, ένα ψηφιακό think tank που έχει τις πόρτες του ανοιχτές σε όλους και χωρίζεται σε επιμέρους κομμάτια μέσα από τις στήλες του. Αποτελείται κυρίως από φοιτητές απ’όλη την Ελλάδα. Όλοι στο Frapress.gr ασχολούνται εθελοντικά.

Τι ζητάμε από κάθε αρθρογράφο ; 

  • 3 άρθρα τον μήνα
  • συμμετοχή στην ομάδα
  • συνέπεια
  • δημιουργικότητα

Οι αρθρογράφοι μας επιλέγουν μόνοι τους την θεματολογία τους ώστε να γράφουν πραγματικά για ο,τι τους ενδιαφέρει (στα πλαίσια πάντα της στήλης στην οποία ανήκουν).

Ο στόχος είναι ο κάθε αρθρογράφος μέσα από το site μας ν’ ανακαλύψει μια πτυχή του εαυτού του και να εξελιχθεί ως άτομο. Εμείς είμαστε εκεί να τον βοηθήσουμε και να τον προωθήσουμε ανάλογα ώστε να τα καταφέρει. Βρισκόμαστε σε μια φάση ανανέωσης όπου θα εισάγουμε νέες στήλες.  Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που αναζητούμε νέους αρθρογράφους.

Οι στήλες που μας ενδιαφέρουν είναι οι εξής:

Εκπαίδευση

Frapress Education

Ο στόχος της στήλης είναι είναι να ενισχύσει τις γνώσεις των αναγνωστών μας ή ακόμη καλύτερα να τους τροφοδοτήσει με νέες. Έτσι έχουμε κάνει αφιερώματα για σπουδές στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού ή δίνουμε πληροφορίες για μεταπτυχιακά. Παράλληλα προσπαθούμε να καλύψουμε τις εξελίξεις στα ελληνικά πανεπιστήμια. Στην συγκεκριμένη στήλη έχουμε επικεντρωθεί επίσης στις ξένες γλώσσες, όσον αφορά τον τρόπο εκμάθησης τους δίνοντας χρήσιμες συμβουλές, είτε με χιούμορ (Λέξεις και φράσεις στην γαλλική αργκό), είτε με πρωτοτυπία (Do it yourself : Ιταλικά).

Οι αρθρογράφοι αυτής της στήλης καλούνται, λοιπόν, να βρίσκουν πληροφορίες για σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (όσον αφορά κυρίως μεταπτυχιακά). Πληροφορίες για σεμινάρια και συνέδρια.

Ενδεικτικά δείγματα γραφής : http://frapress.gr/ekpaideusi/

Events 

Frapress Events

Ο στόχος της στήλης είναι η κάλυψη εκδηλώσεων στις οποίες παρέχουμε προσκλήσεις. 

Οι αρθρογράφοι αυτής της στήλης καλούνται να παρευρίσκονται τουλάχιστον σε δύο events μηνιαίως,  επιλέγοντας είτε από τη λίστα που θα τους παραθέτουμε, είτε από την προσωπική τους αντζέντα.

Ενδεικτικά δείγματα γραφής: Ανταπόκριση- Συναυλία Παύλου ΠαυλίδηReport Fuzztastic Planet Festival

Προσοχή! Το γεγονός ότι ζητάμε άτομα για την κάλυψη events δε σημαίνει ότι ο αρθρογράφος υποχρεωτικά θα περιορίζεται σε αυτή τη δράση. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του μπορεί να γράφει στην στήλη του πολιτισμού ή της μουσικής. Αυτό που θέλουμε είναι άτομα πρόθυμα να καλύπτουν τις εκδηλώσεις που υπάρχουν. Περισσότερες πληροφορίες: Εβίτα Γοργορίνη

Μουσική

FRAPRESS MUSIC

Ο στόχος της στήλης  είναι οι αναγνώστες μας ν’ ανακαλύψουν νέα μουσικά συγκροτήματα και είδη μουσικής ή απλά να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σε αυτά.

Οι αρθρογράφοι αυτής της στήλης καλούνται να γράφουν αφιερώματα είτε σε καλλιτέχνες, είτε σε δίσκους. Τα μέλη αυτής της ομάδας είναι άμεσα συνδεδεμένα με την στήλη των events και των συνεντεύξεων.

Ενδεικτικά δείγματα γραφής: 5 mixtapes για το καλοκαίριΨυχεδελικά κύματα

Φιλοσοφία

Frapress Philosophy

Ο στόχος της στήλης, όπως και του Frapress.gr γενικότερα, είναι πράγματα που κάποιοι έχουν μελετήσει εις βάθος είτε λόγω σπουδών, είτε λόγω ενδιαφερόντων,  ν’ απλοποιηθούν ώστε ο μέσος αναγνώστης να μπορεί να τα κατανοήσει και να τα μάθει.

Οι αρθρογράφοι αυτής της στήλης καλούνται να κάνουν αφιερώματα είτε σε μεγάλους φιλοσόφους αποτυπώνοντας με απλό τρόπο την θεωρία τους είτε γράφοντας συνδυαστικά θέματα στα πλαίσια όμως της στήλης. (Ο μύθος του σπηλαίου και το Μάτριξ)

Ενδεικτικά δείγματα γραφής: Τι μου έμαθε ο Νίτσε,  Η τέχνη της φωτογραφίας από την οπτική του Πλάτωνα

Street Culture

Frapress Street Culture

Ο στόχος της στήλης είναι μια εναλλακτική ματιά των μεγάλων αστικών κέντρων της Ελλάδας και όχι μόνο.

Οι αρθρογράφοι καλούνται να γράφουν άρθρα για το graffiti και το street art γενικότερα, για street sports όπως skateboarding. Επίσης μπορούν να γράφουν αφιερώματα αλλά και να παίρνουν συνεντεύξεις από άτομα του χώρου ή να παρευρίσκονται και να καλύπτουν events αντίστοιχης θεματολογίας.

Ενδεικτικά δείγματα γραφής: Συνέντευξη De Madeira Boards

Φοιτη-τί;

Frapress Foiti-ti-$

Ο στόχος αυτής της στήλης είναι να παρέχει συμβουλές επιβίωσης για τους φοιτητές είτε με χιούμορ είτε πιο πραγματιστικά προτείνοντας οικονομικές ή ανέξοδες εξόδους.

Είναι ένα project που τώρα ξεκινάμε. Κατά βάση σε αυτή τη στήλη θα βρίσκονται οικονομικά στέκια, δωρεάν εκδηλώσεις, συμβουλές επιβίωσης (όπως είπαμε παραπάνω).  Θα επικεντρωθούμε στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Ενδεικτικά δείγματα γραφής: Oικονομικές λύσεις για να περνάς καλά: the student edition

Smart Screen

Frapress Smart Screen

Ο στόχος της στήλης είναι να καλυφθεί ό,τι νέο παίζει όσον αφορά τις εφαρμογές των κινητών και τα τεχνολογικά νέα.

Οι αρθρογράφοι καλούνται είτε να παρουσιάζουν νέα applications είτε να κάνουν έξυπνα αφιερώματα.

Ενδεικτικά δείγματα γραφής: 9 apps για φοιτητές  Studdle : Η εφαρμογή των φοιτητών

Φτιάξ’ το μόνος σου!

Frapress DIY

Ο στόχος της στήλης είναι είτε με πράγματα που έχουμε ήδη στο σπίτι είτε με πράγματα που μπορούμε να αγοράσουμε οικονομικά να δημιουργήσουμε κάτι χωρίς να πετάμε αντικείμενα που θεωρούμε άχρηστα ή να μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι που θ’αγοράζαμε πολύ πιο ακριβά.

Οι αρθρογράφοι καλούνται να βρίσκουν κατασκευές τις οποίες θα αποτυπώνουν στο άρθρο τους συνοδεύοντάς τες με φωτογραφίες και εξηγώντας τες με απλά βήματα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούν υλικά τα οποία πιθανότατα δεν βρίσκονται σε κάποιο σπίτι να έχουν προβεί σε κάποια έρευνα ώστε αυτά να είναι οικονομικά και προσεγγίσιμα στο μέσο φοιτητή.

Ενδεικτικά δείγματα γραφής: Κατασκευές από σωλήνεςΚρέμασε το, Φώτισε το

Σ’ενδιαφέρει; 

Ορίστε η διαδικασία που πρέπει ν’ακολουθήσεις: 

1. Στέλνεις inbox στο Fanpage μας στο Facebook ή απευθείας στην αρχισυντάκτρια μας Εβίτα Γοργορίνη.

2. Στο inbox γράφεις λίγα πράγματα για σένα (τι σπουδάζεις, πόσο χρονών είσαι) και κυρίως με ποια στήλη θέλεις ν’ ασχοληθείς και γιατί.

3. Γράφεις ένα κείμενο το λιγότερο 400 λέξεις με ό,τι θέμα θέλεις (η θεματολογία σου φυσικά να εμπίπτει στις παραπάνω στήλες).

(εάν ενδιαφέρεσαι για την στήλη των events στείλε μας απλά inbox και θα σε κατευθύνουμε αναλόγως)

4. Επισυνάπτεις το κείμενο στο inbox που θα μας στείλεις.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας για όποια στήλη σε ενδιαφέρει μέχρι τις 7/10/2015.

Δείτε ακόμα
Αναζητούμε άτομα και για την ομάδα Marketing (πατήστε εδώ) Αναζητούμε και φωτογράφους (πατήστε εδώ)

Σχόλια