Apps που θα σε βοηθήσουν να αριστεύσεις στο πανεπιστήμιο

Ήρθε η back-to-school εποχή, κάτι που σημαίνει ότι μάλλον θ’ αναρωτιέσαι πώς θα καταφέρεις να είσαι στην κορυφή των μαθημάτων σου ή απλά να τα βγάλεις πέρα.

Ευτυχώς, υπάρχουν περισσότερα εργαλεία από ποτέ, για να σε βοηθήσουν τώρα που βγαίνεις από την ανεμελιά του καλοκαιριού κι επιστρέφεις στη φοιτητική ζωή.

Είτε ψάχνεις για βοήθεια με σημειώσεις, είτε χρειάζεσαι βοήθεια για να μη χαλάς την αποταμίευσή σου, υπάρχουν πολλά apps που θα σε βοηθήσουν να αριστεύσεις στο πανεπιστήμιο.

1. Το Duolingo θα σε βοηθήσει να μάθεις ξένες γλώσσες.

duolingo

Η συγκεκριμένη εφαρμογή δε μοιάζει με τα βαρετά μαθήματα γαλλικών ή γερμανικών. Μεταμορφώνει την εκμάθηση των ξένων γλωσσών σε παιχνίδι. Χρησιμοποίησέ την για να φρεσκάρεις τα ισπανικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα πορτογαλικά, τα ιταλικά, τα ιρλανδικά, τα ολλανδικά, τα δανικά, τα σουηδικά, τα γαλικιακά ή τα αγγλικά σου!

Κόστος: δωρεάν

Συμβατή με: iOS, Android

Θες να μάθεις αραβικά, δανικά ή άλλες ξένες γλώσσες; Κάνε κλικ εδώ.

2. To Evernote είναι το κέντρο για όλες τις σημειώσεις, τα links και τις υποχρεώσεις σου.

evernote

Σκέψου το Evernote ως μια ψηφιακή έκδοση του ημερολογίου σου, του προγράμματός σου και της ατζέντας σου, όλα σ’ ένα. Μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να συνεργαστείς με άλλους στις σημειώσεις σου, κάτι που το κάνει εξαιρετικό όσον αφορά στις ομαδικές εργασίες.

Κόστος: δωρεάν, ενώ πληρώνεις 22 ευρώ, αν θες να έχεις, μεταξύ άλλων, πρόσβαση και χωρίς ίντερνετ, τη δυνατότητα να αποθηκεύεις μέιλ στο Evernote και χώρο αποθήκευσης στο cloud

Συμβατή με: iOS, Android, OS X, Windows

3. Με το Scanner Pro δε θα ξαναχρειαστείς φωτοτυπίες!

scanner_pro

Αυτή η εφαρμογή είναι η καλύτερη στο να σκανάρει γρήγορα έγγραφα και να τα προσθέτει στην Κάμερα ή σε παρόχους cloud όπως το Dropbox ή το Google Drive. Μπορεί, επίσης, να βρει τα υπάρχοντα αρχεία και τα έγγραφα που έχεις ήδη φωτογραφήσει και να τα μετατρέψει σε επεξεργάσιμα PDFs.

Κόστος: 3 ευρώ

Συμβατή με : iOS

4. Πάρε τη μεγάλη έκπτωση του Spotify Premium.

spotify

To Spotify προσφέρει στους φοιτητές μια τεράστια έκπτωση 50% από την εγγραφή, που σου δίνει συνεχή ροή, αν και όποτε το ζητάς, χωρίς διαφημίσεις και χωρίς να χρειαστεί να έχεις ίντερνετ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αποδείξεις ότι είσαι φοιτητής σε ένα πιστοποιημένο ίδρυμα και το Spotify Premium θα σου κοστίζει μόνο 4,50 ευρώ το μήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκέψου την ιστοσελίδα του Spotify.

5. Το Wunderlist θα σε βοηθήσει να μην παραμελείς ό,τι πρέπει να ολοκληρώνεις.

wunderlist

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για να κρατάς τις υποχρεώσεις σου υπό έλεγχο εκεί έξω, αλλά το Wunderlist είναι το καλύτερο για τους περισσότερους. Περιλαμβάνει ένα βολικό σύνολο από εργαλεία για όλους, μαζί με την ικανότητα να δημιουργείς πολλαπλές λίστες, να συνεργάζεσαι με άλλους χρήστες του Wunderlist σε διαφορετικά projects και να δημιουργείς υπενθυμίσεις. Περιέχει, επίσης, έναν αριθμό διασκεδαστικών themes.

Κόστος: δωρεάν

Συμβατή με: iOS, Android, OS X, Windows

6. RefME και δε θα ξαναβάλεις ποτέ τη δική σου παράθεση με τις βιβλιογραφίες σου.

refME

Η στυλάτη αυτή εφαρμογή χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού για να σκανάρει το barcode του βιβλίου και να δημιουργήσει την παράθεση (citation) σε στυλ MLA, Chicago ή οποιοδήποτε άλλο χρησιμοποιεί η σχολή σου.

Κόστος: δωρεάν

Συμβατή με: iOS, Android, web

7. Το Sleep Cycle είναι ένα ξυπνητήρι γιαανθρώπους που σιχαίνονται το ξύπνημα.

sleep_cycle

Δεν αντέχεις να σηκώνεσαι απ’ το κρεβάτι στις 8 το πρωί; Το Sleep Cycle θα αναλύσει τον τρόπο που κοιμάσαι και θα σε ξυπνήσει τη σωστή στιγμή. Ο στόχος είναι να ξυπνάς την ιδανική στιγμή που θα σε βοηθήσει να νιώθεις λιγότερο κουρασμένος.

Κόστος: 0,90 ευρώ

Συμβατή με: iOS, Android

8. Το Level θα συγκρατήσει τα έξοδά σου.

level

To Level διώχνει τις δυσκολίες από το budget, το οποίο είναι αρκετά εξυπηρετικό αν δεν έχεις διαχειριστεί ποτέ τα χρήματα σου πριν μόνος σου. Η εφαρμογή συνδέεται με τις τραπεζικές και πιστωτικές κάρτες σου και αυτόματα ελέγχει τα έξοδα και τα έσοδά σου. Αυτό που ξοδεύεις στους λογαριασμούς αφαιρείται από τα έσοδά σου και ορίζει πόσα λεφτά θα έπρεπε να ξοδεύεις κάθε μέρα.

Κόστος: δωρεάν

Συμβατή με: iOS, Android

9. Το Square Cash είναι εξαιρετικό να ξεπληρώσεις τους φίλους σου χωρίς να έχεις λεφτά.

square_cash

Την επόμενη φορά που ο συγκάτοικός σου παραγγείλει Taco Bell και δεν έχεις χρήματα για να τον ξεπληρώσεις, χρησιμοποίησε το Square Cash. Ενσωματώνει άμεσα με τον έλεγχο του λογαριασμού σας και σας επιτρέπει να στέλνετε και να λαμβάνετε χρήματα αμέσως.

Κόστος: δωρεάν

Συμβατή με: iOS, Android, web

Σχόλια