Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για να μάθεις μόνος σου Ιταλικά

Η Ιταλία (αχ! Η Ιταλία) είναι μια από τις πολυπληθέστερες χώρες της Ευρώπης. Αν σας ζητούσα να μου πείτε πέντε ιταλικές πόλεις, όχι μόνο θα γνωρίζατε, αλλά θα μου λέγατε και περισσότερες.

Η Ρώμη, πρωτεύουσα της Ιταλίας, μετράει 3000 χρόνια από την ίδρυσή της. Η ιστορία και ο πολιτισμός της χώρας έχουν δώσει βάσεις στην παγκόσμια τέχνη, γραμματική, στο Δίκαιο, στην επιστήμη και αλλού. Μάλιστα, λέγεται ότι η Ιταλία έχει περισσότερα αριστουργήματα ανά τετραγωνικό μίλι, από κάθε άλλη χώρα.

Η Ιταλία, επίσης, είναι μια από τις πιο ρομαντικές χώρες στον κόσμο. Όπου κι αν βρεθείς, όποια πόλη κι αν επιλέξεις να επισκεφτείς, αν είσαι με το ζευγάρι σου, σίγουρα δε θα το μετανιώσετε. Ακόμα και η γλώσσα των Ιταλών το αποδεικνύει αυτό, χάρη στη μελωδικότητά της(..)

Ομιλείται στην Ιταλία, την Ελβετία, το Σαν Μαρίνο και το Βατικανό, ως πρώτη γλώσσα και ως δεύτερη στη Μάλτα, στη Σλοβενία, στην Κροατία. Μειονότητες στην Αλβανία, στη Γαλλία, στη Λιβύη, στο Μονακό, στο Μοντενέγκρο, στη Ρουμανία και στη Σομαλία, την μιλούν επίσης. Συνολικά, 59 εκατομμύρια Ευρωπαίοι και 85 εκατομμύρια παγκοσμίως άνθρωποι γνωρίζουν και μιλούν ιταλικά.

  1. Busuu
  2. Livemocha
  3. MIT Dr. Paola Rebusco: μαθαίνεις να μιλάς Ιταλικά μέσα από την ιταλική κουζίνα!
  4. Θα το βρείτε κι εδώ:
  1. Rosetta Stone : επί πληρωμή
  2. Babbel: για αρχάριους και προχωρημένους
  3. Surface Languages: με φράσεις και παιχνίδια
  4. Iluss
  5. One world Italiano
  6. ΒΒC

Ταυτόχρονα, μπορείτε να αγοράσετε και κάποιο από τα προτεινόμενα βιβλία, για πρόσθετη βοήθεια στην προσπάθειά σας. Στην Edizioni la Creazione θα βρείτε βιβλία για εκμάθηση ιταλικών, γραμματικής, αυτομόρφωσης και προετοιμασίας για τα tests.

cae4b0f14ae6bd68b59b9c95a9fcc7c2

Σχόλια