Οι βάσεις βγήκαν και μια (καλή) μοίρα σε έστειλε για σπουδές σε άλλη πόλη. Σε αυτό τον οδηγό θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι, για μια ομαλή μετάβαση!

Η πολυπόθητη στιγμή έφτασε. Τα αποτελέσματα βγήκαν και επιτέλους βρίσκεσαι λίγο πριν την έναρξη της φοιτητικής σου ζωής. Για πολλούς αυτό σημαίνει προετοιμασία για σπουδές σε άλλη πόλη και συνεπώς μια δραστική αλλαγή.

Δικαιολογείται ο ενθουσιασμός, δικαιολογείται και ο τρόμος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εμπειρία αυτή είναι ανεκτίμητη από πολλές απόψεις. Σκέψου πως η φοιτητική ζωή δε φέρνει για όλους την ανεξαρτησία που ονειρεύονταν. Μπορεί το πανεπιστήμιο κοντά στο σπίτι σου να ήταν η πρώτη σου επιλογή για ευνόητους λόγους, αλλά σε διαβεβαιώνουμε πως πολλοί θα σε ζήλευαν!

10 λόγοι για να είσαι φοιτητής σε μικρή πόλη!

Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι δεν θα νιώσεις σαν ψάρι έξω από το νερό τον πρώτο καιρό. Αυτή είναι άλλωστε και η μαγεία της όλης διαδικασίας. Μια ξέγνοιαστη γεύση ενηλικίωσης που οι σπουδές σε άλλη πόλη θα σου προσφέρουν με όμορφο τρόπο.

Δε χρειάζεται, όμως, να πας έχοντας πλήρη άγνοια! Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε όλα τα άρθρα μας με ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις για τη φοιτητική ζωή σε διάφορες ελληνικές πόλεις. Διάβασε τις απαραίτητες πληροφορίες, πάρε βαθιά ανάσα και προετοιμάσου!

Για αυτούς που θα σπουδάσουν σε μια μεγάλη πόλη

… ή σε μια μικρότερη

Για αυτούς που θα σπουδάσουν εκεί που άλλοι πάνε για διακοπές

Πλέον θα είσαι και απολύτως υπεύθυνος για τη διατροφή σου και καλό θα ήταν να μη ζεις περιμένοντας τον ντελιβερά. Δε χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο και θα κάνεις και τη μαμά σου χαρούμενη!

Μην ξεχνάς ότι σου δίνεται η ευκαιρία και ο χρόνος να εξερευνήσεις διάφορες πτυχές του αυτού σου. Από φοιτητικές θεατρικές ομάδες, μέχρι διάφορες οργανώσεις, τα πράγματα που αξίζουν την προσοχή σου είναι πολλά και για όλα τα γούστα.

Φοιτητικές παροχές και υπηρεσίες: Τι σου προσφέρει η σχολή σου;

Και μην ξεχνάς! Ψαράκια έχουμε υπάρξει όλοι, είναι η φυσική ροή των πραγμάτων. Φέρσου έξυπνα και ρώτα για πράγματα που δεν ξέρεις είτε για θέματα της σχολής, είτε για ο,τιδήποτε άλλο, χωρίς καμιά ντροπή. Σε αυτή τη φάση της ζωής σου, οι εμπειρίες των μεγαλυτέρων μπορούν να σε σώσουν από αχρείαστο κόπο και λάθη!

 

Σχόλια