Έχεις την ευκαιρία να ξεδιπλώσεις ή να ανακαλύψεις το υποκριτικό σου ταλέντο σε μια από τις παρακάτω φοιτητικές θεατρικές ομάδες στην Αθήνα!

Δε λέω, είναι ωραίο να είσαι φοιτητής, αλλά δεν είναι αρκεί μόνο αυτό για να είσαι ένας καλλιεργημένος άνθρωπος. Υπάρχουν αμέτρητες δραστηριότητες με τις οποίες μπορείς να ασχοληθείς για να περνάς όμορφα τον ελεύθερό σου χρόνο και να ανακαλύπτεις καινούριες πτυχές του εαυτού σου, αλλά και να ξεδιπλώνεις τα ταλέντα σου.

Γι’ αυτόν τον σκοπό υποθέτω δημιουργήθηκαν οι φοιτητικές θεατρικές ομάδες σε διάφορα πανεπιστήμια στη χώρα μας. Κάναμε έρευνα και βρήκαμε μερικές φοιτητικές θεατρικές ομάδες των πανεπιστημίων στην Αθήνα που αξίζουν την προσοχή σου. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητο να είσαι φοιτητής του αντίστοιχου πανεπιστημίου.

Θεατρική ομάδα ΕΚΠΑ

Αυτός ο θεατρικός τομέας αποτελείται από τρεις ομάδες: ”Άφαντοι”, ”Δρυς” και ”Θεατροδίνη”. Στο πλαίσιο των ομάδων γίνονται μαθήματα υποκριτικής, κινησιολογίας και φωνητικής. Κάθε χρόνο ανεβάζουν παραστάσεις, καθώς επίσης έχουν συμμετάσχει στο φεστιβάλ φοιτητικού θεάτρου, στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Μερικές παραστάσεις που έχουν ανεβάσει είναι το 6ο πάτωμα του Άλφρεντ Ζερί, η Δεσποινίς Μαργαρίτα του Ρομπέρτο Ατάιντε, η Νεράιδα του Ζαν Ζιρωντού και άλλες πολλές…

 

 

Θεατρική ομάδα Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το ΟΠΑ άρχισε να λειτουργεί την θεατρική ομάδα από το 1992, προσφέροντας την ευκαιρία στους φοιτητές του να ασκήσουν τις υποκριτικές τους ικανότητες. Χαρακτηριστικό της ομάδας είναι η αυτονομία και η αυτο-οργάνωσή της. Στα πλαίσια της ομάδας γίνονται εργαστήρια ώστε να γνωριστούν τα μέλη μεταξύ τους και να εκφραστούν ελεύθερα μέσω ασκήσεων γνωριμίας, εμπιστοσύνης, ορθοφωνίας, κίνησης και χαλάρωσης, μέσω θεατρικών παιχνιδιών και αυτοσχεδιασμών.

Έχουν ανεβεί πολλά και αξιόλογα έργα, ανάμεσα στα οποία είναι η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, η Όπερα της πεντάρας του Μπέρτολντ Μπρέχτ,  ο Αυτόχειρας του Νικολάι Έρντμαν καθώς και έργα γραμμένα από τα ίδια τα μέλη.

 

Θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιά

Η θεατρική ομάδα του Πα.Πει επιτελεί το έργο της από το 1994, παρουσιάζοντας με τον καιρό μια συνεχή βελτίωση και εξέλιξη. Μέχρι στιγμής έχει ανεβάσει έργα όπως ο Αφέντης Πουντίλα και ο υπηρέτης του Ματι του Μ.Μπρεχτ, το ξύπνημα της άνοιξης, του Φ.Βέντεκιντ, η αρκούδα του Α.Τσέχωφ, ο Ματωμένος γάμος, του Φ. Γ. Λόρκα κ.α.

Θεατρική ομάδα Πάντειου Πανεπιστημίου

Η θεατρική ομάδα του Παντείου, γνωστή στους φοιτητές του ως ”Προσοχή… Έργα!” , ιδρύθηκε το 2009 από φοιτητές, με κύριο σκοπό να ανεβάζει παραστάσεις όπως οι Ψευδαισθήσεις, του Ιβάν Βιριπάγεφ, το 8,7R (βασισμένο στο έργο του Μάικ Μπάρτλετ ”Σεισμοί στο Λονδίνο” κ.α. 

Για μια σωστή και οργανωμένη δουλειά, κάθε χρόνο, η ομάδα συνεργάζεται με επαγγελματία ηθοποιό ή σκηνοθέτη, ο οποίος αναλαμβάνει και το ρόλο του εμψυχωτή της ομάδας και συμβάλει στο να υπάρξει ένα όμορφο αποτέλεσμα όταν ανεβαίνουν οι παραστάσεις.

Θεατρική ομάδα Ρακοσυλλέκτες ΠΟΦΕΠΑ

Για το τέλος, κρατήσαμε τη θεατρική ομάδα της φοιτητικής εστίας των Αθηνών. Η ομάδα των ”Ρακοσυλλεκτών’‘ συγκροτήθηκε το 2003 από τους οικότροφους της εστίας.

Το γεγονός ότι αυτά τα παιδιά μοιράζονται  την ίδια στέγη, ζώντας μακριά από τα σπίτια τους, δημιούργησε την ανάγκη να βρουν τρόπους μιας διασκεδαστικής συνύπαρξης που τους φέρνει κοντά και τους κάνει να γνωρίσουν σε βάθος ο ένας τον άλλον και φυσικά η ανάγκη τους για καλλιτεχνική έκφραση.

Τα σκηνικά, τα κοστούμια, το μακιγιάζ καθώς βέβαια το σενάριο και η σκηνοθεσία καλύπτονται από τους φοιτητές που συμμετέχουν σε όλο αυτό. Ακόμη οι ”Ρακοσυλλέκτες” έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ της εστίας και όχι μόνο.

Παρουσιάζουν τη δουλειά τους κάθε χρόνο στο φεστιβάλ των Πολιτιστικών Ομάδων ΦΕΠΑ. Ανεβάζουν παραστάσεις όπως ο Θείος Πάπαρος, του Α. Μποάλ, το Κλέψε λιγότερο, του Ντ. Φω, το Οι εκατομμυριούχοι της Νάπολης του Eduardo de  Filippo και πολλά άλλα. Οι ίδιοι περιγράφουν την ομάδα τους με τον εξής τρόπο…

“Αν θέλεις θέατρο να δεις, στα γέλια να ξεκάρδιστεις…

μην ψάχνεις για τους φταίχτες είναι οι “ρακοσυλλέκτες”..

πρόβες, κουστούμια, σκηνικά, όλα με βάσανα πολλά

μα στη σκηνη όταν βγαίνουν, όλα καλά πηγαίνουν…”

645

Η φωτογραφία είναι από το site της θεατρικής ομάδας των Ρακοσυλλεκτών, ”Κάτι τρέχει στην εστία”

Φίλε φοιτητή, όπως κατάλαβες σε όποιο πανεπιστήμιο και να είσαι, έχεις τη δυνατότητα να γνωρίσεις άτομα με τους ίδιους στόχους και να μοιραστείτε στιγμές πνευματικής καλλιέργειας. Όταν μοιράζεσαι με μια ομάδα ανθρώπων κάτι που αγαπάς και το κάνεις με μεράκι, δημιουργείς πολύ ισχυρούς δεσμούς, οι οποίοι καλλιεργούν όμορφες και μακροχρόνιες φιλίες!

Αν σε ενδιαφέρει το θέατρο και η υποκριτική μην χάνεις χρόνο και ψάξε πληροφορίες για την θεατρική ομάδα της σχολής σου. Μάλιστα πολλές θεατρικές ομάδες δέχονται άτομα εκτός πανεπιστημίου. Μη χάνεις άλλο χρόνο και ψάξε! 

Oικονομικές λύσεις για να περνάς καλά: The Student Edition

 

Σχόλια