Η ώρα των αποτελεσμάτων έφτασε και όλα δείχνουν πως τα επόμενα χρόνια της ζωής σου θα τα περάσεις ως φοιτητής σε μικρή πόλη. Πράγμα καλό!

Κι έρχεται επιτέλους η πολυπόθητη εκείνη στιγμή (τέλος Αυγούστου) που ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελληνίων! Κι εκεί που είσαι έτοιμος να πανηγυρίσεις και να ανακοινώσεις σε φίλους και γνωστούς τα ευχάριστα (ότι δηλαδή πέρασες στη σχολή και στην πόλη που ήθελες – κατά προτίμηση όπως όλοι μας Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα ) ακούς “πέρασες στην Κομοτηνή και ο κόσμος σου καταρρέει!

Αναρωτιέσαι πώς θα πάω εγώ εκεί; Τέρμα θεού , δεν θέλω να πάω , θα ξαναδώσω πανελλήνιες και ξεκινάει ένα ντελίριο δίχως τελειωμό!Κι άντε μετά μαζεύεις τα μπογαλάκια σου και ξεκινάς για μέρη άγνωστα…

Φτάσαμε επιτέλους… και τώρα τι; Ακόμα η απογοήτευση καλά κρατεί και ξεκινάει η νέα σου ζωή. Και κάπου εδώ έρχομαι εγώ  για να σου πω όοοοολους τους λόγους, για τους οποίους πρέπει να είσαι ευτυχισμένος που είσαι φοιτητής σε μικρή πόλη!

φοιτητής σε μικρή πόλη

1.Είσαι μακρυά από το σπίτι σου

Όχι αυτό δεν είναι κακό!Μαθαίνεις να γίνεσαι ανεξάρτητος. Αν και μέχρι να το πετύχεις ,για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, θα δυσκολευτείς.

2.Γνωρίζεις νέα άτομα 

Όλη η παρέα πέρασε στην ίδια πόλη και εσύ αλλού… Η αλήθεια είναι ότι θα δυσκολευτείς λιγάκι στην αρχή αλλά θα έρθουν νέοι άνθρωποι στην ζωή σου και θα την ανανεώσουν.

3.Τα πάντα είναι πιο οικονομικά

Δύσκολοι καιροί το χουμε ξαναπεί, δεν θέλεις να πληρώσεις ένα ποτό 10ε. Στις μικρές πόλεις το κόστος ζωής είναι πολύ μικρότερο. Σκέψου το!

4.Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους

Κακό εν μέρει, αλλά αν σκεφτείς ότι είναι μόνο για τέσσερα χρόνια της ζωής σου, είναι πολύ βολικό να ξέρεις τους περισσότερους στην πόλη σου.

φοιτητής σε μικρή πόλη

5.Τα στέκια

Ως γνήσιος φοιτητής βγαίνεις πολύ και σταδιακά αποκτάς τα στέκια σου. Συχνά θα πεις με την παρέα σου “εμείς αυτό το μαγαζί το έχουμε χτίσει”. Και γι’αυτόν ακριβώς το λόγο γνωρίζεται το αφεντικό του μαγαζιού. Και να τα σφηνάκια, τα κερασμένα ποτά,το “ψαλίδι” στα μπουκάλια…

6.Ξέρεις που θα βρεις αυτούς που θέλεις 

Μικρή πόλη, λίγα τα μαγαζιά, γνωστές οι προτιμήσεις των θαμώνων. Είναι πολύ εύκολο να γνωρίσεις αυτόν/αυτή που σε ενδιαφέρει μετά από 2-3 επισκέψεις στο ίδιο μαγαζί.

7.Οι αποστάσεις εκμηδενίζονται

Σε μια μικρή πόλη, όλα είναι κοντά. Ως φοιτητής σε μικρή πόλη δεν χρειάζεται να αλλάξεις λεωφορεία και μετρό για να φτάσεις στον προορισμό σου. Σε 5-10 λεπτά είσαι εκεί που θέλεις. Επιπλέον δεν χαλάς λεφτά για τις μετακινήσεις σου. Εξοικονομείς χρόνο και χρήμα!

8.Γίνεσαι φιλαράκι με τον καθηγητή 

Το κλίμα είναι πιο ανθρώπινο και ζεστό. Συχνά στο κυλικείο της σχολής θα δεις καθηγητές και φοιτητές να πίνουν μαζί καφέ. Καλή ευκαιρία να μάθεις μερικά πράγματα πέρα από τα ξενύχτια. Να δείξεις λίγο ενδιαφέρον για τη σχολή σου μήπως πάρεις πτυχίο στα τέσσερα χρόνια…

9.Εκδρομές 

Πέρα από την πόλη που σπουδάζεις θα γνωρίσεις και τις γύρω από αυτήν. Θα διοργανώνετε με την παρέα σου εκδρομές και θα επισκεπτείς μέρη που δεν είχες σκεφτεί ποτέ.

10.Και τέλος…

Αυτό το τελευταίο ισχύει για όλους τους φοιτητές, όπου και αν βρίσκονται! Θα περάσετε καλά, θα μάθετε πράγματα για τον εαυτό σας, θα γίνετε πιο δυνατοί, θα στεναχωρηθείτε, θα κλάψετε, όμως στο τέλος θα ξέρετε ότι περάσατε τέσσερα μοναδικά χρόνια της ζωής σας που θα τα θυμάστε με νοσταλγία!

Σχόλια