Όλες οι Συναυλίες Σεπτεμβρίου 2016 συγκεντρωμένες σε ένα άρθρο για να κάνετε κι εσείς το πρόγραμμα σας… Γιατί πραγματικά ο μήνας αυτός είναι μουσικά πολλά υποσχόμενος!

Ο Αύγουστος τελείωσε και μαζί του παίρνει και το καλοκαίρι. Ο Σεπτέμβρης που έρχεται είναι μήνας ανασυγκρότησης. Παρ’όλα αυτά είναι και μήνας με πολλές, πολλές συναυλίες! Εδώ σου έχω συγκεντρώσει τις περισσότερες συναυλίες για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου!

Η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και φέτος δίνει το παρόν και σε προσκαλεί να δεις τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες με πολλές πολλές συναυλίες καθ’όλη την διάρκεια του μήνα.

1 . Γιάννης Χαρούλης για τρεις συναυλίες στις Δευτέρα 5, Τρίτη 6 & Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Μετά το καλοκαιρινό, μουσικό, ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα, ο Γιάννης Χαρούλης επιστρέφει για τρεις ακόμα μαγικές βραδιές, στη ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ τη Δευτέρα 5, τη Τρίτη 6 & τη Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.

Ο Γιάννης Χαρούλης, έρχεται στο Γκάζι για να ξαναζήσουμε μαζί, την μοναδική εμπειρία των συναυλιών του, κλείνοντας, με τον καλύτερο τρόπο, τις εμφανίσεις του στο κέντρο της Αθήνας. Με τα γκρίζα του μαλλιά να ανεμίζουν και το λαούτο του να πετάει στις χορδές που έσπαγαν από χαρά μας απογείωσε, κάνοντας μας να περιμένουμε, σαν μικρά παιδιά που τους τάξανε γλυκό, τα κομμάτια ένα ένα. Από τις «Μαγγανείες» και της «Λήθης το πηγάδι» μέχρι του «Λασιθιού τη στράτα» που εθιμοτυπικά είναι αφιερωμένο στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Συναυλίες Σεπτεμβρίου 2016

2. Παύλος Παυλίδης και B – Movies την Πέμπτη στις 8 Σεπτέμβρη

Ο Παύλος Παυλίδης και οι Β-Movies κλείνουν την περιοδεία τους και δίνουν το τελευταίο ραντεβού γι’ αυτό το καλοκαίρι στην Τεχνόπολη.

Με νέο album μέσα στο 2016, με τίτλο “Μια Πυρκαγιά Σ’ Ένα Σπιρτόκουτο”, που κυκλοφόρησε στις αρχές Απριλίου από την Inner Εar και με τις μέχρι τώρα κριτικές να το κατατάσσουν σαν ένα από τα καλύτερά τους, θα μας παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα βασισμένο σε όλη τη μουσική πορεία του αγαπημένου τραγουδοποιού από τα Ξύλινα Σπαθιά μέχρι και το σήμερα.

Αναμένουμε για ένα ακόμα αξέχαστο πάρτυ κάτω από τον Αθηναϊκό ουρανό. Θα είμαστε όλοι εκεί!

Συναυλίες Σεπτεμβρίου 2016

3. Ο Κωνσταντίνος Βήτα στις 9 Σεπτέμβρη

Ο Κ.ΒΗΤΑ έρχεται με την μπάντα του στην αυλή της Τεχνόπολης προσγειώνεται στο Γκάζι με ολοκαίνουργια αλλά και παλιότερα τραγούδια από την δισκογραφία του. Μια μοναδική βραδιά με ηλεκτρονικούς ήχους, ποιήματα, μουσικά κουτιά και μινιμαλιστικές μελωδίες.

Με αφορμή το νέο του άλμπουμ «Ομόνοια» ξεκινά μια σειρά συναυλιών με αφετηρία την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, «το κέντρο της Αθήνας»… όπως ο ίδιος λέει.

«Ομόνοια – η Μεγάλη Άρκτος κοιμάται στην άμμο. Ο απόφοιτος εισέρχεται σε έναν οραματικό κόσμο κάνοντας μια βουτιά στη πισίνα εκεί όπου όλα τα πρόσωπα στον πάτο μοιάζουν τόσο καθαρά και αδιάφορα, όπως οι προτομές των ποιητών στα γκρίζα πάρκα. Είναι το απέραντο άσπρο , μια λεπτή γραμμή που κάποιος χάραξε για να μην λησμονηθεί η ατραπός της αγάπης. Υπνωτικοί δρόμοι και αποστάσεις δημιουργούν την σχηματική έννοια της Ομόνοιας , εκεί όπου οι απαντήσεις δεν είναι σημαντικές αλλά το ταξίδι».

Μια συναυλία για τους φίλους της μουσικής του, γεμάτη από ήχους, φως και εικόνες από τον ιδιαίτερο κόσμο του Κωνσταντίνου Βήτα.

Συναυλίες Σεπτεμβρίου 2016

4. Γιάννης Αγγελάκας στις 12 Σεπτέμβρη

Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C -η μπάντα που βγαίνει στον δρόμο μαζί του τον τελευταίο χρόνο- έρχονται στην σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων για μια συναυλία, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ανεπιτήδευτη επικοινωνία, ειλικρινής στάση και αυθορμητισμός είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κάνουν τις συναυλίες του πολύτιμες σαν εμπειρίες ζωής.

Στην συναυλία της Τεχνόπολης θα πάρουμε μια γεύση από την προσεχή τους δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζουν στο στούντιο, καθώς και επιλογές από όλη την πορεία του Γιάννη Αγγελάκα, από τις Τρύπες έως τώρα.

Συναυλίες Σεπτεμβρίου 2016

5. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στις 14 Σεπτέμβρη

Μετά από μια ηθελημένη χειμερινή ενδοσκόπηση, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους, θα προσπαθήσουν για άλλη μια φορά να σταθούν με αυθεντικότητα και καλή διάθεση στο μουσικό γίγνεσθαι του φετινού καλοκαιριού.

Αυτό τον καιρό τελειώνουν ένα δίσκο, που προέκυψε από τις ηχογραφήσεις παλιότερων εμφανίσεών τους. Θα έχει τίτλο «5 Χειμώνες, 6 Καλοκαίρια» και αποτυπώνει την ερμηνεία της Ματούλας στα τραγούδια του Θανάση. Θα τον παρουσιάσουν μαζί με άλλα τραγούδια, σε ένα πρόγραμμα, που σκοπό θα έχει, να αντιτάξει στη σκληρότητα των ημερών την παρηγορητικότητα της τέχνης:

«Όλα στραβά γινήκανε και όλα είν’ ωραία».

Συναυλίες Σεπτεμβρίου 2016

6. Σωκράτης Μάλαμας στις 19 Σεπτέμβρη

Την επιστροφή στα αθηναικά εδάφη -μετά από τις καλοκαιρινές του συναυλίες- σηματοδοτεί η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στις 19 Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο συγκεκριμένος χώρος έχει δεχτεί τον χτύπο των τραγουδιών του Σωκράτη Μάλαμα και έχει αγκαλιάσει τη μοναδική ατμόσφαιρα που ξέρουν να φτιάχνουν οι ακροατές του. Μια συνωμοτική, ζεστή και εξωστρεφής κατάσταση που δύσκολα περιγράφεται αν δεν βιωθεί.

Άλλοτε με τον ηλεκτρικό ήχο της μπάντας, άλλοτε με τα πιο λαϊκά τραγούδια αλλά πάντα και με ακουστικές στιγμές που καθηλώνουν, το μουσικό ταξίδι των εμφανίσεων του είναι κάθε φορά καινούργιο και συναρπαστικό.

Σωκράτης Μάλαμας Συναυλίες Σεπτεμβρίου 2016

7. 20 χρόνια “Σταυρός του Νότου” 26, 27, 28 Σεπτεμβρίου

Ο Σταυρός του Νότου ξεκίνησε ως μια μουσική σκηνή στη γωνία Θαρύπου και Φραντζή στο Νέο Κόσμο το 1995.

Φέτος τον Σεπτέμβρη γιορτάζουμε τα είκοσι μας χρόνια στην μεγαλύτερη γιορτή της ελληνικής μουσικής τα τελευταία χρόνια!

Στα γενέθλια μας θα είναι όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους, που έβαλαν την ενέργεια και το ταλέντο τους. Μουσικοί, συνθέτες και τραγουδιστές που έγραψαν ιστορία και ενηλικιώθηκαν παρέα με τον Σταυρό του Νότου αυτά τα 20 χρόνια. Παλιούς και νέους… φίλους πλέον.

Δίνουμε το ραντεβού μας στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι, να καταφέρουμε να συμπυκνώσουμε δύο δεκαετίες μέσα σε τρεις μέρες.

Η μουσική σκηνή «Σταυρός του Νότου» και οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς, σε μια περίοδο που όλες μας οι στιγμές και ιδιαίτερα οι γιορτές πρέπει να έχουν ανθρωπιά, ζεστασιά και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας, θα διαθέσουν το σύνολο των εσόδων του φεστιβάλ για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που θα ανακοινωθούν σύντομα.
Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση των καλλιτεχνών.

Σταυρός του νότουΓια άλλη μια χρονιά το θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη σας προσκαλεί να κλείσετε ευχάριστα το καλοκαίρι σας με αρκετές συναυλίες .

1. Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Γιάννης Κότσιρας “Τα καλύτερα της παραγγελιάς” στις 5 Σεπτέμβρη

Η «Παραγγελιά» -η διαδραστική μουσική παράσταση των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Κότσιρα – συνεχίζει την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, βασισμένη πάνω στα κλασικά τραγούδια των αγαπημένων ερμηνευτών και δημιουργών και σε κλασικά πολυαγαπημένα τραγούδια που ζητά κάθε φορά το κοινό.

Τραγούδια από τις απρόσμενες προτάσεις του κοινού, που πολλές φορές εκπλήσσουν και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της «Παραγγελιάς».

Η επόμενη συνάντησή τους με το Αθηναϊκό κοινό είναι στις 5 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, σε μια συναυλία που θα ξεσηκώσει το κοινό.

Η προπώληση ξεκίνησε με μια προσφορά για τους πρώτους που θα εξασφαλίσουν τα εισιτήρια τους, στην προνομιακή τιμή των 10 ευρώ.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας Γιάννης Κότσιρας Συναυλίες Σεπτεμβρίου 2016

2. Η Νατάσα Μποφίλιου στις 9 Σεπτέμβρη

Ύστερα από τις sold out παραστάσεις του χειμώνα που συζητήθηκαν όσο λίγες στην Αθήνα, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος ταξιδεύουν με την ξεχωριστή ΒΑΒΕΛ τους σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Θα συστήσουν τα νέα τραγούδια του ομώνυμου δίσκου στους χιλιάδες θαυμαστές τους αλλά θα παρουσιάσουν και όλες οι μεγάλες επιτυχίες της πορείας τους καθώς και σοφά επιλεγμένες διασκευές σπουδαίων τραγουδιών, δημιουργώντας συνειρμικά μικρές θεματικές ενότητες, σε ένα πρόγραμμα που έκλεψε καθολικά τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών την σεζόν που μας πέρασε.

Συναυλίες Σεπτεμβρίου 2016

3. Μαρινέλλα – Αντώνης Ρέμος – Χρήστος Νικολόπουλος στις 12 Σεπτέμβρη

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαρινέλλα και ο Αντώνης Ρέμος θα συναντηθούν στη σκηνή. Που θα ενώσουν τις φωνές τους, το συναίσθημά τους και την δυναμική τους για να μας ξεναγήσουν στον κόσμο της μουσικής, με έναν μοναδικό τρόπο. Με όπλα τα αγαπημένα τους τραγούδια, την αγάπη τους για την μουσική και τις μοναδικές τους φωνές.

Μρινέλλα, Αντώνης Ρέμος, Χρήστος Νικόπουλος Συναυλίες Σεπτεμβρίου 2016

4. Γιάννης Πάριος “ΕΛΑ ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΟΥ”-Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

Συναυλίες Σεπτεμβρίου 2016

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Πάριος θα δώσει, για πρώτη φορά στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ, μια μοναδική συναυλία με όλα τα αγαπημένα του τραγούδια.

Μια γιορτή, χωρίς όρια και πρόγραμμα ακρίβειας, μια βραδιά αφιερωμένη σε διαχρονικές μελωδίες, ξεκινώντας από τις ερωτικές μπαλάντες «Θα με θυμηθείς», «Ποιος να συγκριθεί μαζί σου», «Έρχονται στιγμές», «Έλα μου χαμογέλα μου», το νέο του τραγούδι από το άλμπουμ που κυκλοφόρησε πρόσφατα και συνεχίζοντας με τα τραγούδια σπουδαίων δημιουργών, Τσιτσάνης, Θεοδωράκης, Σπανός, Σπανουδάκης, Χατζηνάσιος στα σπουδαία λαϊκά μονοπάτια της ελληνικής μουσικής και βέβαια στο δικό του αφιέρωμα στα νησιώτικα, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού του.

Μαζί του δεκαμελής ορχήστρα με μαέστρο τον Ντίνο Γεωργούντζο και δύο νεώτεροι τραγουδιστές, η Ντίνα Χρονά και ο Κωνσταντίνος Αναγνώστου.

Θα είμαστε όλοι εκεί για να τραγουδήσουμε παρέα, να απολαύσουμε την μοναδική του ερμηνεία, να συγκινηθούμε αλλά και να αφεθούμε στην ενέργεια και το πάθος του για το αιώνιο ελληνικό τραγούδι μας.

Το Βεάκειο Θέατρο με θέα το λιμάνι του Μικρολίμανου στην Καστέλλα σας προσκαλεί και αυτό να κλείσετε μουσικά το καλοκαίρι σας.

1. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη & ο Νίκος Πορτοκάλογλου στις 5 Σεπτέμβρη

«Δυνατά… το Καλοκαιράκι»

Με δύναμη από το χειμώνα η Ελευθερία Αρβανιτάκη κι ο Νίκος Πορτοκάλογλου στην πρώτη τους κοινή καλοκαιρινή περιοδεία.

Κι οι δυο τους, η Ελευθερία Αρβανιτάκη κι ο Νίκος Πορτοκάλογλου, σ’ αυτό το καλοκαιρινό ταξίδι δεν θα παραλείψουν να παρουσιάσουν και καινούργιο υλικό.

Η Ελευθερία θα συνεχίσει να αφηγείται ιστορίες από το τελευταίο της άλμπουμ “9+1 Ιστορίες” ενώ θα μας βάλει στον ρυθμό του νέου της σινγκλ από το άλμπουμ με τίτλο “Μακριά Απ’Την Τρικυμία” σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους Λήδας Ρουμάνη.

Ο Νίκος θα παίξει ζωντανά για πρώτη φορά τραγούδια από τον νέο του δίσκο που αυτό τον καιρό ολοκληρώνεται όπως το “Αν Μια Φορά Ρωτούσες” που έχει ήδη ακουστεί πολύ.

Ελευθερία Αρβανιτάκη & Νίκος Πορτοκάλογλου Συναυλίες Σεπτεμβρίου 2016

2.  Imam Baildi στις 17 Σεπτέμβρη

Θυμάσαι όταν ήσουν στο σχολείο, έφτανε Ιούνιος και μετρούσες τις μέρες για να ακούσεις αυτό το κουδούνι που ήταν το τελευταίο της χρονιάς;

Αυτό το συναίσθημα, κάπου μεταξύ ενθουσιασμού, ανυπομονησίας και συσσωρευμένης ενέργειας που θες να βγάλεις από μέσα σου είναι που νιώθουν οι Imam Baildiόταν πλησιάζει το καλοκαίρι.Και είναι λογικό, γιατί ξέρουν ότι μπροστά τους έχουν το πιο όμορφο ταξίδι.

Ένα ταξίδι στις γεμάτες συγκίνηση συναυλιακές βραδιές του καλοκαιριού, όπου κοινό και καλλιτέχνες γίνονται ένα.Και φέτος έχουν μερικούς ακόμα λόγους να είναι χαρούμενοι:Ένα live album που έγινε ανάρπαστο σε όλη την Ελλάδα και ανέβηκε απευθείας στην πρώτη θέση των πωλήσεων στα i-tunes. Την πιο επιτυχημένη μέχρι στιγμής περιοδεία σε 20 πόλεις της Ευρώπης, και τις sold – out αθηναϊκές βραδιές στο Passport Κεραμεικός. Και την κυκλοφορία του πρώτου solo album της τραγουδίστριάς τους, Ρένας Μόρφη, με τον τίτλο Σούλη Ανατολή, σε παραγωγή Imam Baildi.

 

Imam Baildi Συναυλίες Σεπτεμβρίου 2016Τέλος, σας άφησα τις πιο ατμοσφαιρικές ανοιχτές συναυλιακές σκηνές της Αθήνας, τον Κήπο του Μεγάρου και το Ηρώδειο.

 1. Φόιβος Δεληβοριάς – “Επιστροφή στην Εδέμ”, στις 10 Σεπτέμβρη.

Συναυλίες Σεπτεμβρίου 2016

2. Sivert Hoyem – 29 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο

«Είμαι τόσο περήφανος και τόσο ενθουσιασμένος επειδή πλέον μπορώ να σας ανακοινώσω ότι στις 29 Σεπτεμβρίου θα παίξω ζωντανά στο Ηρώδειο, στην Αθήνα. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα η ευκαιρία που μου δίνεται να εμφανιστώ σε αυτόν τον ιστορικό, ιερό χώρο που χαίρει καθολικής αποδοχής και παγκόσμιας προβολής. … «ΑΥΤΟ θα ήταν υπέροχο μέρος για να παίξω ζωντανά μια μέρα»… Τώρα, επιτέλους, η ευχή μου πραγματοποιείται, φίλοι μου!

Η παράσταση στο Ηρώδειο είναι το σπουδαιότερο show για μένα τη φετινή χρονιά για αυτό σκοπεύω να είναι μια αλησμόνητη νύχτα για όλους μας.
Θα με συνοδέψει η μπάντα μου, ένα κουαρτέτο εγχόρδων και ως special guest, η Marie Munroe.
Το set-list θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλη μου τη καριέρα, θα ακουστούν μάλιστα τραγούδια από την εποχή των Madrugada, που ποτέ δεν πιστεύατε ότι θα ξανα- ακούσετε ζωντανά.

Με την προσθήκη των εγχόρδων θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το υλικό του the Lioness, όπως πραγματικά του αξίζει να ακουστεί. Το Ηρώδειο αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για αυτό.
Το μεγαλείο αλλά και το μέγεθος του χώρου, θα μας επιτρέψει επίσης να παρουσιάσουμε ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα, πλούσιο σε φωτιστικά εφέ και visuals.

Θα τα δώσουμε όλα σ” αυτή τη συναυλία. παιδιά!
Αγαπώ την Ελλάδα και έρχομαι να το αποδείξω.
Θα σας δω στο Ηρώδειο.»


Αρχίστε να κάνετε από τώρα το πρόγραμμά σας. Ελπίζω να περάσετε πανέμορφα σε όποια κι αν πάτε και μην ξεχάσετε να ερωτευτείτε κάτω από τον φθινοπωρινό ουρανό της Αθήνας.

Σχόλια