Αποκαλόκαιρο πια, η μέρα έχει ήδη αρχίσει να κοιμάται νωρίτερα και η μόνη μας έγνοια είναι πώς θα διατηρήσουμε το τροπικό μαύρισμα που αποκομίσαμε από τις ατελείωτες ώρες πάνω στην ψάθα. Και να που σε ξαφνιάζει η σκέψη της επερχόμενης κατάστασης που πραγματικά δεν την φαντάζεσαι ούτε στο ελάχιστο. Έχεις κάνει τα πλάνα σου, ζύγισες το βάρος των κόπων σου και υπολογίζεις ότι αυτή τη φορά τα κατάφερες. Κουκιά μετρημένα.

Αθηναία του κέντρου, πόσες φορές έχεις περάσει με το τρόλεϊ φέτος από την Πατησίων με το όραμα να ανεβαίνεις τα σκαλιά του τόσο επιβλητικού νεοκλασικού μεγάρου; Και να λοιπόν που έρχεται μια μέρα και ξυπνάς με την ανατριχίλα να δεις το όνομά σου γραμμένο στους εισακτέους. Φυσικά, είσαι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο να σε φιλοξενήσει η γειτονική Πάτρα, αλλά ως υπεραισιόδοξη έχεις τυφλωθεί από την προσδοκία.

Καθισμένη στα σκαλιά του Υπουργείου σκέφτεσαι τη συμφορά που σε βρήκε. Η μητέρα σου τρέχει να προλάβει να κλείσει αεροπορικό και να απαντήσει σε όλα τα τηλέφωνα των συγγενών και φίλων οι οποίοι νομίζεις ότι σε κοροϊδεύουν συγχαίροντάς σε. Τί συγχαρητήρια βρε; Στη Χίο πέρασα!

Μα πού μπορεί να είναι αυτό το μέρος; Νησί, Βορειοανατολικό Αιγαίο, μαστίχα, εφοπλιστές, η σφαγή, ο Όμηρος. Τι άλλο ξέρεις; Νομίζεις ότι προσγιώνεσαι αλλά αυτό που σε περιμένει είναι μια διασκεδαστική απογείωση!

Σε υποδέχεται αυτός ο μίνι αεροδιάδρομος. Tο διασκεδαστικό παιχνίδι της βαλίτσας που βολτάρει. Καλέ, τα ταξί γιατί τα βάψανε μπορντώ; Το κινητό γιατί πιάνει Turkcell; Το πρώτο βλέμμα προς το Τσεσμέ δεν σου μαρτυρά ούτε ψίθυρο από τις βόλτες στο λιμάνι την αυγή με φρέσκια ζεστή τυρόπιτα από το φούρνο μέσα στο κάστρο ή λουκουμάδες με μέλι από την πλατεία.

Η διαδρομή για το κέντρο της πόλης της Χίου διαρκεί 5 λεπτά με το ταξί. Ίσα που προλαβαίνεις να ρίξεις μια ματιά στην παραλία του Bella Vista, εκεί που θα λιάζεσαι τα πρωινά για να συνέλθεις από το ξέφρενο χθεσινοβραδινό ξενύχτι. Στροφή στο ξενοδοχείο Χανδρής με το α λα αμερικέν πρωινό σε μπουφέ (κάπου κάπου ανάμεσα στα μπέικον, τα αυγά και τις πορτοκαλάδες είναι που νιώθεις μιλιονέρ!)

Μόλις που πήρες μια πρώτη γεύση από το λιμάνι και τσουπ αριστερά στο κάθετο στενό που μας οδηγεί στο Μιχάλειο κτίριο, το νεοκλασικό που στεγάζει τις κεντρικές υπηρεσίες της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης. Στην πίσω αυλή του κρύβεται ένα υπερσύγχρονο αμφιθέατρο που αν είσαι φοιτητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΤΔΕ), σίγουρα θα το ζήσεις αρκετά, ειδικά στις εξεταστικές.

Καλοπέραση στη Χίο σημαίνει:
Ατελείωτες διαμάχες Βόρειων και Νότιων για το τυρί, το κασέρι και τη φέτα, το σουβλάκι και το καλαμάκι, αυτοσχέδια μπιτς πάρτιζ στην παραλία του Καρφά, διαδοχικά σλιπ όβερ σε σπίτια κολλητών που τους γνώρισες προχθές, ωτοστόπ, καυγάδες αγοριών στη λέσχη για τη διεκδίκηση της αλατιέρας, γυναικεία παρηγοριά με παγωτό από τον Κρόνο, ψητό μαστελο στη Λαγκάδα και τοπικές γεύσεις στου Χότζα με συνοδεία οίνου του εκλεκτού, θερινό σινεμά με γιασεμιά στην πλατεία, ζεστή σοκολάτα στο Ρόδι στην Απλωταριάς το χειμώνα, Κυριακή γιορτή και σχόλη, εκδρομή στην Κώμη με βουτιές, ρακέτες, μπύρες και ασταμάτητα πειράγματα.

Προσοχή:
-Μη χάσεις το πάρτι καλωσορίσματος των πρωτοετών στην Καρράδειο! Τα προηγούμενα έτη έχουν φροντίσει να σε προϋπαντήσουν μετά τιμών και δεν μπορείς να τους στερήσεις την ευκαιρία να σε γνωρίσουν! Ντύσου μούρη και τράβα να αφεθείς στο σοσιαλάιζινγκ. Πίστεψέ μας κανείς δεν το μετάνιωσε. Ίσα ίσα, θα μιλάς πολλά χρόνια γι’αυτή τη βραδιά.
-Μη σνομπάρεις τις φοιτητικές εστίες! Βρίσκονται σε παραλιακή τοποθεσία 5 χλμ προς το Βροντάδο, 6 κτίρια που φιλοξενούν 179 φοιτητές σε ξεχωριστά δωμάτια με αυτόνομο wc, κοινόχρηστη κουζίνα, πλυντήρια και στεγνωτήρια. Ιδανικό μέρος για γνωριμίες και παρέα nonstop.

Φοιτητή στη Χίο, εξοπλίσου με:
-Δίπλωμα οδήγησης. Όσο κι αν είναι περιττό για τις καθημερινές μετακινήσεις είναι must το ενοικιαζόμενο για την εξερεύνηση του νησιού. Υπάρχει και η λύση του λεωφορείου που ενδείκνυται για τις πρώτες φοιτητικές εξορμήσεις!
-Διαβατήριο. Κάθε μέρα θα καλημερίζεις τον Τσεσμέ, ε να μην περάσεις να πεις ένα γεια κι από κοντά; 35 λεπτά απόσταση, πολύ οικονομικό εισιτήριο και δρομολόγια που συνδυάζονται ώστε να μπορείς να πεταχτείς για μονοήμερη! Άμα περάσεις στην Μικρασία, φτάσε και στη Σμύρνη που απέχει μια ώρα από τον Τσεσμέ και θα σε αποζημιώσει!

Keep in touch!
Στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2014, με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα βρεθούμε όλοι μαζί στη Χίο, παλιοί και νέοι φοιτητές για να γνωριστούμε. Θα σημειώσω απουσίες!

 

Σχόλια