Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, που τόσο πολύ έχει αγαπηθεί από το κοινό, διοργανώνεται και φέτος και σας παρουσιάζουμε το 2ο μέρος του προγράμματος εκδηλώσεων!

Η συνέχεια του προγράμματος περιλαμβάνει θεάματα με δωρεάν είσοδο, πολύ χορό, αλλά και ένα εξαιρετικό αφιέρωμα για τους μικρούς φίλους του φεστιβάλ, τα παιδιά!

Άνοιγμα στην πόλη – Πειραιάς (είσοδος ελεύθερη)

Σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

  • 18 – 25 Ιουνίου – Ανθρωπότητες: 7 ημέρες, 7 βιβλικά κείμενα, 7 επικράτειες ανθρώπων. Καλλιτεχνικές ομάδες από διαφορετικούς δημιουργικούς χώρους (θέατρο, λογοτεχνία, μουσική, εικαστικά, καλλιτεχνική εκπαίδευση) συνεργάζονται με κοινωνικές δομές της πόλης του Πειραιά, ώστε να προσεγγίσουν επιλεγμένες κοινωνικές ομάδες. Έπειτα, από κοινού με τους συμμετέχοντες, θα σχεδιάσουν και θα παρουσιάσουν ένα έργο, το οποίο θα εκφράζει τη «θέαση της ζωής» μέσα από τη δική τους οπτική.

i. «Ζωή»Η αντίληψη του κόσμου μέσα από το άγγιγμα
Δομές: «Μαργαρίτα», Εργαστήρι ειδικής αγωγής – Ειδικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά. Ομάδα: Παιδιά με νοητική στέρηση και παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Συνεργάτης: Ανδρέας Κολίσογλου. Ένα βιωματικό έργο που ωθεί τους επισκέπτες να προσεγγίσουν τον κόσμο μέσα από το άγγιγμα των παιδιών.

Ειδικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά, 18 Ιουνίου, 11:00.


ii. «Μοναξιά»Η γενναιοδωρία του ανθρώπου που ζει ανέστιος.

Δομή: Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων. Ομάδα: Άστεγοι του Πειραιά. Συνεργάτες: Πέρης Μιχαηλίδης, Ομάδα Coeval: Άννα Δανέζη – Κωνσταντίνα Βισβιροπούλου. Εγκατάσταση και δράση σε δημόσιο χώρο που διερευνά την έννοια της «οικίας» όπως γίνεται αντιληπτή από τα πρόσωπα που έχουν απολέσει αυτό το αγαθό.

Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, 19 Ιουνίου, 19:00


iii. «Τροφή»Η ιστορία αποτυπωμένη στα δόντια της εργατικής τάξης.

Δομή: Οδοντιατρικός Σύλλογος. Ομάδα: Κινητές δομές οδοντιατρικής φροντίδας στον Πειραιά. Συνεργάτες: Μαρία Κουλούρη, Λευτέρης Παπακώστας. Με τη συνδρομή κινητής ομάδας οδοντιατρικής φροντίδας θα δημιουργηθεί μια παράσταση με μαρτυρίες επαγγελματιών για την κοινωνικό-οικονομική ιστορία μέσω της στοματικής υγείας.

2η ΥΠΕ Μονάδα Υγείας Πειραιά, 20 Ιουνίου, 12:00

iv. «Βοήθεια»Η προσπάθεια για επικοινωνία μέσα από την ομίχλη της ψυχικής ασθένειας.

Δομή: «Πυξίδα», φορέας ψυχικής και κονωνικής υποστήριξης. Ομάδα: Οικότροφοι ψυχικά ασθενείς. Συνεργάτες: Χρήστος Χρυσόπουλος – Δανάη Παπουτσή. Δράση και επίσκεψη στους χώρους της «Πυξίδας», κατά τη διάρκεια της οποίας οι οικότροφοι ασθενείς θα παρουσιάσουν επιστολές σε προσφιλή τους πρόσωπα. Η «ομίχλη» της ψυχικής ασθένειας γίνεται το μέσον μετάδοσης του κόσμου των ασθενών και αποδοχής τους.

Πυξίδα, 21 Ιουνίου, 12:00

v. «Χαρά» − Η χαρά των παιδιών στους δρόμους της πόλης.

Δομή: Καλός Ποιμένας – Στέγη Ανηλίκων Πειραιάς. Ομάδα: Οικότροφοι ανήλικοι. Συνεργάτες: Μαρία Ρεντίφη – Πειραϊκός Σύνδεσμος – Μουσικό Σχολείο Πειραιά. Μαθητές και μαθήτριες από τα μουσικά σχολεία του Πειραιά μαζί με τα παιδιά που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο δημιουργούν μια πομπή και προσκαλούν τους διαβάτες να μοιραστούν την παιδικότητα της αυθόρμητης χαράς.

Πλατεία Κοραή, 22 Ιουνίου, 12:00


vi. «Καρτερία» − Η ζωή και η αντοχή της, διαμέσου του χρόνου, στις εργατικές πολυκατοικίες.

Δομή: Εργατικές πολυκατοικίες της Κοκκινιάς. Ομάδα: Ένοικοι διαμερισμάτων. Συνεργάτες: Καλλιόπη Παναγιωτίδου – Μαρίνα Κανελλοπούλου. Παράσταση στο χώρο των πολυκατοικιών: προσωπικές μαρτυρίες των κατοίκων μαζί με μουσικές μαρτυρίες, μιλούν για την ιστορία των εργατικών κατοικιών και την ανθρώπινη επιμονή στην αναζήτηση της ευτυχίας.

Εργατικές Πολυκατοικίες Κοκκινιάς, 23 Ιουνίου, 20:00

vii. «Αγάπη» – Η φιλία και η αδελφοσύνη των παιδιών που ζουν κάτω από την ίδια στέγη.

Δομή: Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας. Ομάδα: Φιλοξενούμενα παιδιά. Συνεργάτες: Γεράσιμος Δεστούνης – Βίλμα Ανδριώτη. Τα παιδιά του ιδρύματος γίνονται οι οικοδεσπότες ενός γεύματος φροντίδας και ανταπόδοσης.

Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, 24 Ιουνίου, 19:30


Ημέρα παρουσίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Όλες οι δράσεις του προγράμματος Ανθρωπότητες” θα εκπροσωπηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τον κατάλληλο τρόπο για την κάθε δράση και δομή. Εκτός από την παρουσία των συμμετεχόντων, θα υπάρχουν ηχογραφήσεις, βίντεο, αναγνώσεις και παιχνίδια, με σκοπό να μην επαναληφθούν οι δράσεις, αλλά να παρουσιαστούν σε μια αποχαιρετιστήρια γιορτή αποφεύγοντας βαρυσήμαντες χειρονομίες. Συνεργάτης: Παρασκευάς Τερεζάκης. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 25 Ιουνίου, 21:00


  • Εικαστική έκθεση «Τα πετεινά».

Σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα φιλοξενήσει έκθεση του ποιητή και φωτογράφου Κώστα Ζαφειρόπουλου. Πορτρέτα που αποτυπώνουν μέσα από το βλέμμα τον εσωτερικό πόνο, την αγωνία και το βίωμα δυσμενών καταστάσεων. Ο ουμανισμός, κύριο μήνυμα των δράσεων Ανθρωπότητες, διατυπώνεται με έναν μεταφορικό τρόπο σε αυτή την έκθεση που διαρκεί παράλληλα με τις δράσεις. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 18-25 Ιουνίου, 11:00 – 20:00


Αφιέρωμα στα παιδιά

Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί έξι εκδηλώσεις (εκθέσεις, εργαστήρια, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μάθημα χορού, εγκατάσταση) αφιερωμένες στα παιδιά, όλες με ελεύθερη είσοδο.

  • Μαρκ Χατζηπατέρας, Building Hope.

Ένα διαδραστικό έργο τέχνης και ταυτόχρονα ένα μεγάλο παιχνίδι, στήνεται στο προαύλιο της Πειραιώς 260. Παιδιά με τους συνοδούς τους καλούνται να συναρμολογήσουν, οικοδομήσουν και να συνθέσουν μόνοι τους και συλλογικά, γέφυρες, κτήρια, πολιτείες και κάθε είδους περιβάλλοντα.

Πειραιώς 260 – Προαύλιο, 30 Μαΐου – 30 Ιουνίου στις 19:30

  • Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Πικάσο και αρχαιότητα, Γραμμή και πηλός.

Σπάνια έργα του Πικάσο με θαλάσσια όντα, τετράποδα και μυθολογικές σκηνές, στήνουν έναν ολόκληρο κόσμο εμπνευσμένο από αρχαιότητες που είδε ή που διάβασε γι’ αυτές ο ίδιος καλλιτέχνης. Επιμέλεια: Καθηγητής Ν. Χρ. Σταμπολίδης – Olivier Berggruen.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, 20 Ιουνίου – 30 Οκτωβρίου, Δε – Τε – Πα – Σα: 10:00 – 17:00, Πε: 10:00 – 20:00, Κυ: 11:00 – 17:00. Τρ: κλειστό


  • Εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά στο πλαίσιο της έκθεσης Πικάσο και αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός.

Μια συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Τα παιδιά μαζί με εθελοντές φοιτητές της ΑΣΚΤ θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν δικά τους έργα, αντιστοιχίζοντας αρχαία με μοντέρνα έργα και ανακαλύπτοντας θραύσματα έργων σαν αρχαιολόγοι. Στο τέλος θα στήσουν τη δική τους έκθεση σαν επιμελητές. Σχεδιασμός – υλοποίηση εργαστηρίου: Δάφνη Κουρή – Χριστίνα Νάκου.

Πειραιώς 260, Προαύλιο, 8-9 Ιουνίου & 22-23 Ιουνίου, 18:30 (συμμετοχή με δελτίο προτεραιότητας).

  • Over the rainbow – Δώρα Ανδρουλιδάκη, Drag Queen Story Hour – Athens Chapter.

Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, στο οποίο ντραγκ καλλιτέχνες αφηγούνται ιστορίες με θέμα τη διαφορετικότητα και στόχο την καταπολέμηση των κοινωνικών στερεοτύπων. Η αφήγηση είναι προσιτή σε παιδιά κάθε ηλικίας αλλά και σε ενήλικες, γεγονός που καθιστά το πρόγραμμα κατάλληλο για όλη την οικογένεια.

Πειραιώς 260, Προαύλιο, 29-30 Ιουνίου, 19:15


  • Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν και κατασκευάζουν εμπνευσμένα από τις παραστάσεις που θα παρουσιαστούν φέτος στην Επίδαυρο. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Πειραιώς 260 και στο πλαίσιο αυτής θα πραγματοποιηθούν εικαστικά δρώμενα για παιδιά και ενήλικες με ζωγραφική παρέμβαση σε εξωτερικούς τοίχους των χώρων του Φεστιβάλ στην οδό Πειραιώς.

Με τη διοργάνωση του μουσείου και τη συμμετοχή νέων εικαστικών καλλιτεχνών. Επιμέλεια – Συντονισμός για το ΜΕΠΤ: Ίρις Κρητικού – Αθανασία Σκληρού.

1.Έκθεση παιδικής ζωγραφικής

Πειραιώς 260, Κτίριο Β, 30 Μαΐου – 17 Ιουλίου, ανοιχτή καθημερινά 19:00 – 21:00

2.Εργαστήριο γκράφιτι για παιδιά

Πειραιώς 260, Παρασκευές 7 Ιουνίου & 14 Ιουνίου, 18:00 – 21:00

3.Εργαστήρια στο Μουσείο παιδικής τέχνης

Σάββατα 15,22,29 Ιουνίου και 5 Ιουλίου, 11:00 – 12:30


  • Οι δράκοι που χορεύουν – Dancing dragons.

Ένα κινητικό μάθημα με την Ιωάννα Τουμπακάρη για παιδιά 6 – 12 ετών στο πλαίσιο της ημέρας χορού. Το παιδί έρχεται σε επαφή με βασικές ιδέες του σύγχρονου χορού, ενώ παράλληλα προσεγγίζει ποιότητες του παραδοσιακού κουνγκ φου. Γνωρίζει το σώμα του και τις ποικίλες δυνατότητες του μέσα από ετερογενή στοιχεία με στόχο μια διαφορετική συνειδητοποίηση και έκφραση. Μετακίνηση στον χώρο, μουσικότητα, συντονισμός, ταχύτητα, έκρηξη, καθώς και παιχνίδι μας περιμένουν για εξερεύνηση στο Φεστιβάλ Αθηνών!

Πειραιώς 260, 11:00 – 12:30


Χορός, Εικαστικά, Παραστάσεις και Ημερίδα στην Πειραιώς 260: 6 ξεχωριστές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών με ελεύθερη είσοδο!

  • Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, Growing!

Ο Γιάννης Μανταφούνης, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Αντώνης Φωνιαδάκης και ο Cyril Baldy συναντούν τους χορευτές της ΚΣΟΤ.

Το μέλλον του σύγχρονου χορού της χώρας επί σκηνής! Διεθνείς Έλληνες χορογράφοι, νέοι χορευτές, σπουδαστές, τελειόφοιτοι και απόφοιτοι της ΚΣΟΤ ετοιμάζουν μια μοναδική παράσταση, που αποτυπώνει τη μοναδική στιγμή στην πορεία ενός χορευτή. Αυτήν ακριβώς πριν από την εκτίναξή του στον επαγγελματικό στίβο!

Ο νέος χορευτής εκτινάσσεται με όλα τα εφόδια, που του έχει δώσει η σπουδή του, μαζί με την ορμή και τη φρεσκάδα αυτής της ηλικίας, ιδανικά συνδυασμένη με την ωριμότητα των χορογράφων που διαπρέπουν στο διεθνή χώρο.

Η παράσταση ξεκινά στις 21:00 στο χώρο Δ. Όσοι θεατές το επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν προηγουμένως, από τις 20:00, στο One One One, στον Κήπο της Πειραιώς 260. Το ίδιο έργο θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουλίου στον πεζόδρομο της Ερμού, στο πλαίσιο της ενότητας Άνοιγμα στην Πόλη.

Οι παραστάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ – με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πειραιώς 260, Κτίριο Δ, 4-6 Ιουλίου, 21:00


  • Ημέρα Xορού, 8 Ιουλίου

Η Πειραιώς 260 για μια ακόμα φορά «καταλαμβάνεται» από τον χορό! Μετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη απόπειρα στο περσινό Φεστιβάλ, το εγχείρημα συνεχίζεται. Εναλλακτικές μορφές παρουσίασης, συλλογικές δράσεις, χορευτικές εμπειρίες και καλλιτεχνικά πειράματα δημιουργούν έναν χώρο συνάντησης, διαλόγου και συνύπαρξης καλλιτεχνών και κοινού. Επιμέλεια: Στεριανή Τσιντζιλώνη.

Η Ημέρα Χορού ξεκινά με ένα κινητικό μάθημα για παιδιά (βλ. παραπάνω – Αφιέρωμα στα παιδιά) και συνεχίζεται με πολλές άλλες εκδηλώσεις:

i. 17:00-18:30 Αφρικάνικος Χορός για άτομα με και χωρίς αναπηρία με τη συνοδεία ζωντανών κρουστών. Κινητικό μάθημα με τη Στέλλα Σπύρου. Μπορούν να συμμετάσχουν άτομα με προβλήματα κίνησης, όρασης ή ακοής. Μουσικοί: Ακριβή Μπερδεμπέ, Μαριλίζα-Σμαράγδα Νικολαΐδου. Διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας: Γιώργος Στάθης.

ii. 13:00 – 15:30 Χορογραφικά Aποτυπώματα / Infinite Potentials: Choreographic Traces. Σύλληψη Ιδέας / Συντονισμός: Έλενα Νοβάκοβιτς & Ροδιά Βόμβολου. Ένα εργαστήριο, στο οποίο χορογράφοι, θεωρητικοί του χορού, δραματουργοί, επιμελητές, καθώς και θεατές προσκαλούνται να αποτυπώσουν σε έναν ‘χάρτη’ ίχνη χορογραφικών πρακτικών.


iii. 19:00 – 21:00 Return Trip. Παρουσίαση του εκπαιδευτικού/καλλιτεχνικού προγράμματος. Ο Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Χορού Aterballetto (Ιταλία) και χορογράφοι που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα Return Trip παρουσιάζουν το πρόγραμμα και συζητούν με το κοινό.

Μια συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών με το Fondazione Nazionale della Danza / Aterballetto. Το Return Trip εντάσσεται στο πρόγραμμα ≪Tempo Forte Italia – Ελλάδα 2019≫, μια πρωτοβουλία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα και του Υπουργείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Δραστηριοτήτων της Ιταλίας, Γενική Διεύθυνση Θεαμάτων.

iv. 21:30 – 22:30 Γνωριμία με χορογράφους – μια διαφορετική παράσταση. Μετά την περσινή πετυχημένη απόπειρα, το πείραμα συνεχίζεται! Μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με Έλληνες σύγχρονους χορογράφους μέσα από μια οργανωμένη, παιγνιώδη «παράσταση».

Συμμετέχοντες χορογράφοι: Αναστασία Βαλσαμάκη, Βιτόρια Κοτσάλου, Άρης Παπαδόπουλος & Μάρθα Πασακοπούλου (Άρης & Μάρθα), Μαριέλα Νέστορα, Εύη Σούλη & Κατερίνα Φώτη (Στέρεο Νερό), Κώστας Τσιούκας.

Είσοδος ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις χορού. Για τα μαθήματα είναι απαραίτητη η προεγγραφή στο seminars@greekfestival.gr

Πειραιώς 260, 8 Ιουλίου, 12:00


  • nora chipaumire, #PUNK

Με αφετηρία το προβοκατόρικο τραγούδι της Πάττι Σμιθ “Rock ‘n roll nigger”, η χορογράφος Νόρα Τσιπομίρ (nora chipaumire) δημιουργεί οπτικά και ηχητικά τοπία σε μία παράσταση, που μιλάει για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία, όπως τις βίωσε η Τσιπομίρ στις δεκαετίες του ’70 και ’80 στη Ζιμπάμπουε.

Στην performance #PUNK η έννοια «μέλλον» μεταλλάσσεται: δεν υπάρχει μέλλον, το μέλλον ενυπάρχει στο παρόν. Η είσοδος γίνεται με δελτία εισόδου (από τα ταμεία και online , μέχρι 2 δελτία ανά άτομο).

Πειραιώς 260, Κτίριο Α2, 30 Μαΐου – 1 Ιουνίου, 23:00

  • Ημερίδα, Το καθ’ ημάς κουίρ

Η ελληνική κουίρ σκηνή παίρνει θέση για τη διαφορετικότητα, τον ριζοσπαστισμό και την «παρέκκλιση» σε μια ημερίδα, όπου θεωρητικοί και καλλιτέχνες συνομιλούν για αιρετικές αισθητικές και έμφυλες ταυτότητες. Είναι το κουίρ μια αντικοινωνική δυστοπία ή μια νέα «κανονικότητα»; Υπάρχει μια ελληνική κουίρ αισθητική; Συντονίζει η Τζωρτζίνα Κακουδάκη.

Πειραιώς 260, Κτίριο Α2, 27 Ιουνίου, 17:00 – 20:00


  • Candice Breitz, Love Story

Στην βίντεο-εγκατάσταση της νοτιοαφρικανής Κάντις Μπράιτς (Candice Breitz) οι προσωπικές μαρτυρίες άγνωστων μας προσφύγων, προσώπων που συνήθως μένουν στη σκιά, αντιδιαστέλλονται με τη γοητεία που μας ασκούν οι διασημότητες.

Οι ηθοποιοί Τζούλιαν Μουρ και Άλεκ Μπόλντουιν αναπαριστούν αποσπάσματα συνεντεύξεων προσφύγων μετατρέποντας τις ιστορίες σε προϊόν μαζικής κατανάλωσης. Στη συνέχεια ο θεατής βλέπει τις πραγματικές ιστορίες διαπιστώνοντας το βάθος τους και τις αποχρώσεις τους.

Πειραιώς 260, Κτίριο Α2, 30 Μαΐου – 30 Ιουνίου, ώρες λειτουργίας 19:00 – 24:00

  • Παύλος Τσάκωνας, Two, Hands

To πασίγνωστο έργο – mural του εικαστικού Παύλου Τσάκωνα, εμπνευσμένο από το σχέδιο του Άλμπρεχτ Ντύρερ Χέρια σε προσευχή που βρίσκεται στην αρχή της Πειραιώς, κοντά στην Ομόνοια, παραλλάσσεται σχεδιαστικά σε ένα νέο έργο, το Two, Hands. Έτσι, γίνεται μια μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφία στην κεντρική είσοδο της Πειραιώς 260, με την επιμέλεια της αρχιτέκτονος-ηθοποιού Βάσιας Χρήστου.

Πειραιώς 260, 30 Μαίου – 17 Ιουλίου, 19:00


Μουσική στο Ηρώδειο: Σινεμά στη Μικρή Επίδαυρο και στην Πειραιώς 260

  • Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ – Αναστάσιος Συμεωνίδης

Παγκόσμια ημέρα μουσικής: Έργα Σκαλκώτα, Μέντελσον και Προκόφιεφ

Το 2019 έχει ανακηρυχθεί έτος Νίκου Σκαλκώτα, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από τον θάνατό του. Τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα ερμηνεύσει το λαϊκό μπαλέτο Η θάλασσα. Το έργο εμπνέεται από τη ζωή του κόσμου της θάλασσας και τη λαϊκή θαλασσινή παράδοση. Με την απουσία του μπαλέτου μετατρέπεται σε μία συμφωνική σουίτα.

Στο πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνονται δύο από τα πιο σημαντικά έργα του Μέντελσον και αυτά με θέμα τη θάλασσα και τις εναλλαγές της από την ηρεμία στη θαλασσοταραχή. Μουσική διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης. Σολίστ: Βασίλης Βαρβαρέσος

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 21 Ιουνίου, 21:00


  • 9ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

i. Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της (The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover, 1989) του Πήτερ Γκρήναγουεϊ

Στο προαύλιο της Πειραιώς 260 θα προβληθεί η κορυφαία δημιουργία του Βρετανού σκηνοθέτη, εικαστική, αποστομωτική και αδιαπραγμάτευτα προκλητική, με το αξέχαστο σάουντρακ του Μάικλ Νάιμαν.

Πειραιώς 260, Προαύλιο, 13 Ιουνίου, 21:00

ii. Δεσμώτης του ιλίγγου (Vertigo, 1958) του Άλφρεντ Χίτσκοκ

Το μικρό θεατράκι της Επιδαύρου μετατρέπεται για μια μονάχα βραδιά σε θερινό σινεμά για να παρακολουθήσουμε το αριστούργημα του Άλφρεντ Χίτσκοκ, Δεσμώτης του ιλίγγου.

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 22 Ιουνίου, 21:30


Δες εδώ: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019: δείτε όλο το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων! (Μέρος 1ο)

Σχόλια