«Το Καρναβάλι των Ζώων» (Le Carnaval des animaux) είναι μία χιουμοριστική μουσική σουίτα δεκατεσσάρων κινήσεων του Γάλλου συνθέτη Camille Saint-Saëns.

Το έργο γράφτηκε για ιδιωτική παράσταση για δύο πιάνα και ένα σύνολο δωματίου.

Ο Saint-Saëns απαγόρευσε τη δημόσια εκτέλεση του έργου, κατά τη διάρκεια της ζωής του, πιστεύοντας ότι η επιπολαιότητά του θα έβλαπτε τη θέση του ως σοβαρού συνθέτη. Η σουίτα εκδόθηκε το 1922, το έτος μετά τον θάνατό του. Μία δημόσια παράσταση την ίδια χρονιά χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό και το έργο αυτό έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή του.

Ερχόμαστε τώρα στο 2024, όπως μία υπέροχη στιχομυθία μεταξύ Παπαγάλων και Μαέστρου, μας υπενθυμίζει στην αρχή της παράστασης και φτάνουμε σε ένα λαμπερό σκηνικό οπού μία ορχήστρα από Ζώα (το βιολί είναι ο Κόκορας, το βιολοντσέλο η Ζέβρα ,το φλάουτο το Καγκουρό, και το πιάνο η Κουκουβάγια) μας υποδέχεται με μία αγωνιώδη Μουσική για να υποδεχτούμε τους Παπαγάλους που μας εισάγουν στον κόσμο του  Saint-Saëns, (SAENSSS!!) αλλά και τον δικό μας κόσμο.

«Το Καρναβάλι των Ζώων» (Le Carnaval des animaux) του Camille Saint-Saëns

«Το Καρναβάλι των Ζώων» (Le Carnaval des animaux) του Camille Saint-Saëns

Αμέτρητα Ζώα θα περάσουν από μπροστά μας, κάθε ένα με την δική του ιστορία, αλλά και το δικό του δίδαγμα.. Μουσικές Ιστορίες, άλλες πιο σοβαρές άλλες πιο αστείες, αλλά πάντοτε όλες με κάτι για να πάρουμε μαζί μας, το οποίο με τον χρόνο σε κάθε μικρό παιδί η μεγάλο παιδί ,θα του αποδώσει αυτό που το Θέατρο και η Μουσική μας διδάσκουν!

Η Παράσταση είναι μία ολοκληρωμένη προσέγγιση σε όλους μας, μικροί και μεγάλοι εντός του θεάτρου έμοιαζαν να το απολαμβάνουν εξίσου, ειδικά τα μικρά παιδιά που είναι και οι αυστηρότεροι κριτές , πραγματικά δεν ήθελαν να φύγουν, προσεγγίζοντας στο τέλος της παράστασης κάθε Ηθοποιό και Μουσικό για να βγάλουν φωτογραφίες μαζί τους, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της παράστασης, ενώ το θέατρο ήταν κατάμεστο και με μικρούς που ήταν η πρώτη τους παράσταση στην ζωή τους, όλα τα λαμπερά ματάκια ήταν προσηλωμένα στα Ζώα και τις Ιστορίες τους!
Αυτή η επιτυχία της σκηνοθεσίας του κ. Τριπόδη, μαζί με την επιλογή του της ζωντανής Μουσικής για ένα παιδικό θέατρο, από την ειλικρινά στείρα προ ηχογραφημένη Μουσική των περισσοτέρων παιδικών παραστάσεων, πραγματικά προσφέρει στο κοινό μία εξαιρετική επιλογή θέασης και ακρόασης, ψυχαγωγικής αλλά και βαθιά διδακτικής !

Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε ένα ζωντανό έργο, που κάθε τι συμβαίνει μπροστά σε κάθε παιδί, όλες οι Τέχνες μαζί, Μουσική, Χορός, Κουστούμια, και φυσικά το ίδιο το Θέατρο μας προσφέρουν μία βαθιά αξέχαστη εμπειρία!

Σχόλια