Η ψυχοθεραπεία, είναι μια από τις πιο γνωστές μεθόδους, μέσω της οποίας μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια στον εαυτό μας και να νιώσουμε καλύτερα.  Είναι μια μέθοδος που αναπτύσσεται πολλές δεκαετίες και πολλοί άνθρωποι την επιλέγουν. Ίσως παλαιότερα, η ψυχοθεραπεία, μπορεί να αποτελούσε ταμπού για πολλούς ανθρώπους αλλά πλέον αυτό δεν ισχύει. Πολλοί γνωστοί και φίλοι επιλέγουν καθημερινά την ψυχοθεραπεία για να μοιραστούν τα συναισθήματά τους και να εκφράσουν σε κάποιον ειδικό ότι τους απασχολεί.

 

Επίσης στις μέρες μας, μπορείς να κάνεις ψυχοθεραπεία, από τον προσωπικό σου χώρο. Υπάρχουν πολλές συνεδρίες, όπως η ψυχανάλυση μέσω skype με τον Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη, κατά την οποία κάποιος μπορεί να κάτσει αναπαυτικά σπίτι του, σε όποιο μέρος της γης και αν βρίσκεται και να απολαύσει τα οφέλη της ψυχανάλυσης.

Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί αρκετά, παρακάτω θα βρείτε τους 4 πιο σημαντικούς λόγους, γιατι η ψυχοθεραπεία αξίζει.

 

  1. Θα γνωρίσετε καλύτερα τον ίδιο σας τον εαυτό

Το πρώτο και το πιο σημαντικό όφελος που έχει η ψυχοθεραπεία, είναι πως έτσι θα γνωρίσετε αληθινά τον ίδιο σας τον εαυτό και όλες του τις πεποιθήσεις. Κατα την διάρκεια των συνεδριών θα παρατηρήσετε πως αντιλαμβάνεστε γνωρίσματα του ίδιου σας του εαυτού, που ούτε γνωρίζατε πως υπάρχουν. Με πιο απλά λόγια, μέσα από την ψυχοθεραπεία, θα είστε σε θέση να απαντήσετε πολλά ερωτήματα που σας απασχολούν, όπως για παράδειγμα: γιατί κάνετε συγκεκριμένες επιλογές. Ύστερα από αρκετό χρονικό διάστημα, η γνωριμία με τον εαυτό σας, θα ωφελήσει τις γνωριμίες με τους γύρω σας.

3+1 Λόγοι που η Ψυχοθεραπεία Αξίζει!

3+1 Λόγοι που η Ψυχοθεραπεία Αξίζει!

  1. Θα μπορείτε να αναγνωρίσετε τα συναισθήματά σας

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό όφελος που θα έχετε από την ψυχοθεραπεία, είναι πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να αναγνωρίσετε τα συναισθήματά σας. Θα μπορέσετε σιγά σιγά να εκφράσετε τα συναισθήματά σας με λέξεις και ύστερα θα σας είναι πιο απλό να τα μεταφέρετε στους γύρω σας. Αναμφίβολα, αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της ψυχοθεραπεία, καθώς το να μπορείς να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου χωρίς φόβο, είναι πολύ μεγάλο κέρδος.

  1. Θα έχετε έναν άνθρωπο να εκφράζεστε

Ακόμα ένα πολύ σημαντικό όφελος, που μπορεί να αποκτήσει κάποιος από την ψυχοθεραπεία είναι πως θα έχει έναν άνθρωπο στον οποίο θα μπορεί να εκφράζεται. Ένας ειδικός δεν είναι εκεί για σένα για να σου πει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, αντίθετα ο θεραπευτής σου είναι εκεί για σε ακούσει με προσοχή και να σε βοηθήσει με τον τρόπο του, σε ό,τι θέματα σε απασχολούν.

 

  1. Θα βελτιώσετε τις σχέσεις σου με τους γύρω σου

Ένας ακόμα πολύ σημαντικός λόγος για να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία είναι να βελτιώσετε τις σχέσεις με τους γύρω σας. Μέσω της ψυχανάλυσης θα γνωρίσετε πολύ καλύτερα τον εαυτό σας και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους γύρω σας πιο εύκολα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά ακόμη οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει η ψυχανάλυση, οπότε δεν χάνεται τίποτα από το να της δώσετε μια ευκαιρία.

Σχόλια