Αν πιστεύεις ότι δε λειτουργούν τότε πρέπει να ρίξεις μια ματιά παρακάτω!

Μήπως έχεις ακούσει ποτέ όλη αυτή την ιστορία με τις θετικές δηλώσεις, δηλαδή, όταν επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου θετικά πράγματα και έπειτα τα πράγματα βελτιώνονται, τα προβλήματα γίνονται «ελαφρύτερα», τα πουλάκια κελαηδούν κτλ;

Λοιπόν, αυτή η ιστορία στην αρχή μου φαινόταν κάπως επιφανειακή, αλλά όταν την εφάρμοσα με πειθαρχεία και συνέπεια λειτούργησε για εμένα αποτελεσματικά. Και ναι, δε μιλάω για τις «θετικές δηλώσεις» του τύπου κοιτάζομαι στο καθρέφτη και λέω «Δεν έχω μαύρους κύκλους» και με τη μια θα λάμψω και θα φαίνομαι σαν τη πρώτη μέρα της Άνοιξης… Αυτά τα πράγματα δε γίνονται! Στο υπογράφω!

Από την άλλη μεριά, δεν αναφέρομαι και στις δηλώσεις του τύπου «Θέλω κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να μου το φέρει και μπλα μπλα μπλα». Και ο λόγος, που αυτή η περίφημη φράση του Coelho δε λειτουργεί είναι απλός…

Διότι πολύ απλά οποίος έχει περάσει τα 16 ή τα 18, τότε έχει συνειδητοποιήσει πως κανένα σύμπαν ή κανένας γονιός δεν του «χρωστάει» την πραγματοποίηση των ονείρων του.

Αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλεις κάτι, δουλεύεις για αυτό! Μην τα ξαναλέμε…

Επομένως, αν και εσύ μοχθείς για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, τότε οι «σωστές θετικές δηλώσεις» θα στο κάνουν λίγο πιο εύκολο.

Τι εννοώ; Γίνε ο πιο φανατικός υποστηρικτής του εαυτού σου! Και αυτό θα γίνει αυτό, με δυο πολύ βασικά βήματα.

1.Έπανέλαβε στον εαυτό σου μια φράση που δηλώνει προσανατολισμό στη δράση! Όχι, δε λέω να βάλεις τη στολή του Batman ή της Cat-woman, καλά αν θες κιόλας η γνώμη μου περισσεύει.

Αυτό που θέλω να σου εξηγήσω είναι αν για παράδειγμα έχεις πολλά να διαβάσεις για τη σχολή, αντί να επαναλαμβάνεις σιωπηρά ή φωναχτά -δεν έχει σημασία τι από τα δύο- το πόσο δύσκολο είναι το μάθημα και το πόσο στριφνός είναι ο καθηγητής και δεν προλαβαίνεις κτλ. επανέλαβε ανά τακτικά διαστήματα στον εαυτό σου τη φράση:

Μαθαίνω εύκολα! ή Πάμε, το έχεις! ή Θα τα καταφέρεις! ή επέλεξε κάτι θετικό που σε αντιπροσωπεύει…

Αν για παράδειγμα, δεν τα πας καλά με ένα τύπο ανάλυσης δεδομένων αντί να πεις: Μα δεν είμαι καλός/η και τώρα τι να κάνω;! Επανέλαβε:

Είμαι δεν είμαι καλός/ή στη συγκεκριμένη ανάλυση, αυτή θα είναι η καλύτερη που έκανα ποτέ!

Νομίζω ότι ήδη έχεις πιάσει το νόημα…

2.Ωστόσο, επειδή μιλάμε για θετικές καταγραφές, είναι σημαντικό να έχεις συνέπεια σε αυτές και να τις επαναλαμβάνεις τακτικά. Ο εγκέφαλος χρειάζεται χρόνο.

Βέβαια, θα μου πεις, Δήμητρα να λέω ψέματα στον εαυτό μου; Και η απάντηση είναι αν αυτό σε βοηθάει να διώξεις τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις και να προσανατολιστείς στη δράση, τότε η απάντηση είναι ΝΑΙ και είμαι σίγουρη ότι έτσι θα τα καταφέρεις!

Σχόλια