Πολύτιμες φιλοσοφικές ρήσεις του μεγαλειώδη συγγραφέα Πάολο Κοέλιο, που πραγματικά θα σε εμπνεύσουν.

O Πάολο Κοέλιο είναι βραζιλιάνος συγγραφέας και είναι μια από τις πιο διάσημες προσωπικότητες της εποχής μας σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 38 γλώσσες και ο ίδιος έχει πουλήσει έναν τεράστιο αριθμό των βιβλίων του σε ολόκληρο τον κόσμο και συγκεκριμένα πάνω από 20 εκατομμύρια βιβλία.

Τα τελευταία χρόνια είναι, επίσης, ιδιαίτερα προσφιλής στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Έχει δημοσιεύσει περίπου 30 βιβλία, και το πιο γνωστό από αυτά είναι “Ο αλχημιστής” ή “Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει“.

Ο Κοέλιο διακρίνεται για την οπτική γωνία που αντιμετωπίζει τον κόσμο, την ζωή, την ευδαιμονία, το πεπρωμένο και τον άνθρωπο, βλέποντας τα πράγματα με μια ακράδαντη αισιοδοξία, μια πνευματικότητα και μυστικισμό. Γι’ αυτό άλλωστε και έχει αποτελέσει εμπνευστής μυριάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο, οι οποίοι μάλιστα έχουν θεοποιήσει τις ρήσεις του και μέσω αυτού και των διδαχών του μπαίνουν στο μονοπάτι της αυτοβελτίωσης και αποκομίζουν ελπίδα για την ζωή.

Πάολο ΚοέλιοΠαρακάτω ακολουθούν μερικά από τα φιλοσοφικά αποφθέγματα που Πάολο Κοέλιο, που ίσως έχεις συναντήσει κάποια στιγμή, ίσως πάλι όχι, ώστε να υπάρξουν μια πολύ καλή αφορμή για να σου σταθούν ως τροφή για σκέψη και να εμπνεύσουν καθοριστικά την πορεία σου στην ζωή.

1. «Ένα παιδί μπορεί να διδάξει σε έναν ενήλικο τρία πράγματα: να είναι ευτυχισμένος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, να είναι πάντα απασχολημένος με κάτι και να ξέρει να απαιτεί με όλη του τη δύναμη αυτό που θέλει.»

2. «Η αγάπη είναι μια παγίδα. Όταν παρουσιάζεται, βλέπουμε μόνο το φως της, όχι τις σκιές της.»

3. «Ο άνθρωπος κάνει πάντα το αντίθετο. Βιάζεται να μεγαλώσει και στη συνέχεια ανατρέχει στο παρελθόν της παιδικής του ηλικίας. Θυσιάζει την υγεία του χάριν των χρημάτων και στη συνέχεια σπαταλάει τα χρήματα για να βελτιώσει την υγεία του. Προβληματίζεται σχετικά με το μέλλον με τέτοια ανυπομονησία ώστε να αγνοεί το παρόν κι εξαιτίας αυτού δεν έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον. Ζει με τέτοιο τρόπο λες και δε θα πεθάνει ποτέ και πεθαίνει σαν να μην έχει ζήσει ποτέ…»

4. «Οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν ποτέ τίποτα με τα λόγια, θα πρέπει να τα ανακαλύψουν όλα μόνοι τους.»

5. «Και πώς μπορώ να μαντεύω το μέλλον; Μέσα από τα σημάδια του παρόντος. Στο παρόν βρίσκεται το μυστικό· αν προσέξεις το παρόν, τότε κι αυτό που θα συμβεί στο μέλλον θα είναι καλύτερο.»

6. «Οι άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν τα πάντα και την ίδια στιγμή θέλουν τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν.» 

Δες εδώ όλα τα βιβλία που έγραψε ο Πάολο Κοέλιο και διάλεξε με ποιο θα ξεκινήσεις την ανάγνωση!

*To Pigogo σου επιστρέφει χρήματα κιόλας αν αγοράσεις από το παραπάνω link!*

7. «Ένα λάθος που επαναλαμβάνεται περισσότερο από μία φορά είναι μια απόφαση.»

8. «Μην ξεχάσεις όμως ότι όπου είναι η καρδιά σου, εκεί είναι και ο θησαυρός σου. Και πρέπει οπωσδήποτε να βρεις το θησαυρό σου για να έχουν νόημα όσα έχεις ανακαλύψει στο δρόμο σου.»

9. «Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μάθεις. Μέσα από τη δράση.»

10. «Πνίγεσαι όχι αν πέσεις στο ποτάμι, αλλά αν παραμείνεις βυθισμένος σ’ αυτό.»

11. «Οι θεοί ρίχνουν τα ζάρια και ούτε ρωτούν αν θέλουμε να είμαστε μέσα στο παιχνίδι ή όχι.»

12. «Οι σημαντικότερες εμπειρίες του ανθρώπου είναι αυτές που τον φέρνουν στα άκρα. Μόνο έτσι μαθαίνουμε, γιατί αυτό απαιτεί όλο μας το θάρρος.»

13. «Μια απειλή δεν μπορεί να προκαλέσει τίποτα, αν δεν γίνει αποδεκτή.»

14. «Η ζωή πάντα περιμένει τις κρίσιμες καταστάσεις για να δείξει τη λαμπερή της πλευρά.»

Δες εδώ γιατί ο Πάολο Κοέλιο είναι ο μάγος του βιβλιοκόσμου!

15. «Δεν πρέπει να ξεχνάς πως και η επίθεση και η φυγή, αποτελούν μέρος της μάχης. Αυτό που δε βοηθάει είναι το να στέκεις παραλυμένος από το φόβο.»

16. «Ο πολεμιστής του φωτός επιμένει στη θέληση του, αλλά ξέρει να περιμένει την καλύτερη στιγμή.»

17. «Όταν κάποιος φεύγει, είναι επειδή κάποιος άλλος είναι έτοιμος να έρθει.»

18. «Ένας εχθρός αντιπροσωπεύει πάντα την αδύναμη πλευρά μας, που μπορεί να είναι ο φόβος του φυσικού πόνου αλλά και η πρόωρη αίσθηση της νίκης ή η επιθυμία να εγκαταλείψουμε τη μάχη, λέγοντας πως δεν αξίζει τον κόπο.»

19. «Οι άνθρωποι περισσότερο ονειρεύονται ότι επιστρέφουν παρά ότι φεύγουν.»

20. «Αποδέξου αυτό που η ζωή σου προσφέρει και προσπάθησε να πιεις από κάθε ποτήρι. Θα πρέπει να δοκιμάσεις όλα τα κρασιά. Κάποια από αυτά θα πρέπει απλά να πίνονται, ωστόσο σε κάποια άλλα θα αδειάσεις ολόκληρο το μπουκάλι.»

Σχόλια