Ετοιμάσου για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο (Christmas Edition) για όλες τις προτιμήσεις!

Φτάνουν τα Χριστούγεννα, και σίγουρα έχεις κανονίσει τα κέρατά σου από βόλτες. Ή μπορεί και ακριβώς το αντίθετο, ίσως να μην έχεις τίποτα απολύτως να κάνεις. Εμείς έχουμε αρκετές προτάσεις που θα σε πείσουν να κάνεις τη βόλτα σου αυτό το χαλαρό Σαββατοκύριακο που έρχεται, αντί να κάθεσαι σπίτι να τρως μελομακάρονα και κουραμπίεδες.

Βασικά, καλά κάνεις κάτσε φάε όσο θες. Αλλά αξίζει να βγεις κιόλας.

Γι’ αυτό το χαλαρό Σαββατοκύριακο ο Θανάσης προτείνει:

Σάββατο

Dubstep – Drum & Bass // Υπόγεια Διάβαση Παντείου

Αν σπουδάζεις Πάντειο και έχεις να πατήσεις το πόδι σου από τη περσινή εξεταστική (η προπέρσινη), τότε το Σάββατο 22/12 είναι η ιδανικότερη μέρα για να πας στη σχολή σου. Ή έστω, να φτάσεις μέχρι τη διάβαση και να μείνεις εκεί.

Μετά το αξέχαστο τελευταίο Dubstep – Drum & Bass event στη διάβαση το δίδυμο Desmond Kind & Dj Rata υπόσχονται άλλο ένα ηχητικό ολοκαύτωμα κυρίως από τον χώρο της Dubstep – Drum and Bass, αλλά όχι μόνο & με guest εκπληξη. Το Dubstep και το Dnb απόψε δεν τελειώνει, ΜΓΔ.

Joking Hazard

Πιθανότατα όλοι γνωρίζετε τα άρρωστα κόμικ “Cyanide & Happiness”. Γνωρίζατε, όμως, πως υπάρχει και επιτραπέζιο;

Το Joking Hazard, είναι ένα επιτραπέζιο τύπου “Cards against Humanity”, στο οποίο ουσιαστικά η “μάνα” του κάθε γύρου αφήνει δύο κάρτες στο τραπέζι και η υπόλοιπη παρέα βάζει την τελευταία κάρτα, που ολοκληρώνει και το κόμικ.

Το πιο καμμένο/άρρωστο αστείο κερδίζει και σίγουρα θα κάνετε πολλά χάχανα με τη παρέα σας, αν το αγοράσετε.

Δηλαδή τσέκαρε ακριβώς τι θα γίνει:

Κυριακή

Επιδρομή στη Πάρνηθα

Επειδή κατά 99% η παρέα σας είναι θορυβώδη Ουρουκ Χάι, δεν πάτε για εκδρομή αλλά για επιδρομή στη Πάρνηθα. Ανάλογα με το πόσο φλώρικη χαλαρή βόλτα θέλετε, μπορείτε είτε να πάρετε τα τελεφερίκ, είτε να πάτε μια χαλαρή πεζοπορία από τον πύργο του ΟΤΕ, είτε να μπείτε μέσα στο Σανατόριο (που είναι στοιχειωμένο οΟΥουοΥουο, The Haunting of Hill House season 2).

Για πεζοπορία μπορείτε να πάτε πολλές από τις διαδρομές που υπάρχουν, από Μπάφι, Άγιο Μερκούριο, Παλιομήλεσι, Φλαμπούρι,Σπηλιά του Πάνα (ανάλογα με τις δυνάμεις της παρέας πάντα, μη σκοτωθείτε πουθενά) και δεν θα χάσετε καθώς υπάρχουν πολλά μαγευτικά μέρη να εξερευνήσεις.

Σειρά για να δεις μονοκοπανιά: The Haunting of Hill House

Ένα ψυχολογικό θρίλερ – κοινωνική σειράρα είναι το Haunting of Hill House, το οποίο κυκλοφόρησε στο Netflix τον περασμένο Οκτώβριο και είναι επηρεασμένο από το ομώνυμο βιβλίο της Shirley Jackson.

Η σειρά αφορά την επταμελή οικογένεια Crain, η οποία αποφασίζει το καλοκαίρι του 1992 να αγοράσει το Hill House με στόχο να το ξαναφτιάξει και να το πουλήσει σε καλύτερη τιμή. Αυτό προφανώς δεν θα γίνει, καθώς μετά από πολλά γεγονότα, η οικογένεια αναγκάζεται να φύγει από το σπίτι, για να επιστρέψει, το 2018.

Τώρα το τι γίνεται μέσα σε αυτό το σπίτι, αξίζει σίγουρα να το δείτε μόνοι σας, καθώς η σειρά έχει πάρα πολύ καλό σενάριο, καστ και σκηνοθεσία και σίγουρα αν έχετε χρόνο μπορείτε να το τελειώσετε σε ένα διήμερο (ή μια μέρα).

Γι’ αυτό το χαλαρό Σαββατοκύριακο η Μαριάννα προτείνει:

Βόλτα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Από τα πιο όμορφα μέρη της Αθήνας, καταφέρνει κάθε Χριστούγεννα να γίνεται ακόμα πιο όμορφο και εντυπωσιακό. Ο στολισμός του και μόνο είναι ένας λόγος που σε πείθουν να πας, πέρα από αυτό όμως, κάθε μέρα σχεδόν υπάρχει κι από μία εκδήλωση του Ιδρύματος, όπου μπορείς να παρευρεθείς.

Αυτό το Σαββατοκύριακο έχεις την ευκαιρία να κάνεις ιστιοπλοΐα στο κανάλι του Ιδρύματος (κάνοντας προεγγραφή εδώ), να κλείσεις μια θέση στο παγοδρόμιο, καθώς και να παρακολουθήσεις την έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσα από τον φακό σας!”.

Με ή χωρίς τις εκδηλώσεις, αν πας σου προτείνουμε να κάτσεις σίγουρα μέχρι να βραδιάσει, ώστε να προλάβεις να την απολαύσεις στολισμένη και φωτισμένη.

Σάββατο

Δες ξανά όλες τις ταινίες Home Alone

Χριστούγεννα χωρίς Macaulay Culkin (ναι έπρεπε να googlάρω το όνομα του πάλι) δεν είναι Χριστούγεννα! Το απέδειξε βέβαια και ο ίδιος από μόνος του με τα φετινά recreations του.

Δεν χρειάζεται να πω πολλά γι’ αυτές τις ταινίες. Αν είσαι ο άνθρωπος, που αντί να βγει Σάββατο βράδυ για πότο, θέλει να χουχουλιάσει σπίτι, τότε ναι, βάλε στον εαυτό σου ένα ποτήρι κρασί και κάτσε δες τις ταινίες. Όλες. Από την αρχή.

Κι αν πάλι είσαι ο ένας στο εκατομμύριο που δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του Home Alone, τότε σταΜΑΤΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ. Ευχαριστώ.

Κυριακή

Ψώνια στο McArthur Designer Outlet

Κι επειδή η καταναλωτική μανία που κουβαλάμε πολλαπλασιάζεται τα Χριστούγεννα -γιατί μην ξεχνάς έχεις και διακόσια δώρα να πάρεις- το καλύτερο μέρος που μπορείς να πας είναι το Εκπτωτικό Χωριό! Βρίσκεται στα Σπάτα κι αποτελεί το μεγαλύτερο ίσως εμπορικό κέντρο της Ελλάδας.

Αυτή την Κυριακή, λοιπόν, μην ξεχνάς ότι είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, ευκαιρία για όσους δηλαδή δουλεύουν την προηγούμενη μέρα να βγουν στους δρόμους (εκτός κι αν είσαι πωλητής/πωλήτρια, τότε η σκέψη μου πάει σε σενα στρατιώτη, καλό κουράγιο). 

Το γεγονός ότι τα περισσότερα μαγαζιά είναι outlet σε ελκύει ακόμα περισσότερο, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου όλα τα μαγαζιά βάζουν τρελές εκπώσεις *εισάγεται ξανά σχόλιο για όλα τα δώρα που πρέπει να πάρεις*. Ο γιορτινός στολισμός του σε βάζει στο κλίμα ενός μικρού χριστουγεννιάτικου χωριού, κι έτσι απολαμβάνεις και την βόλτα σου και το φαγητό σου και τον καφέ σου.

Σχόλια