Έχεις να πας σε κάποιο ρεβεγιόν και φέτος; Θα μείνεις σπίτι παρέα με φίλους; Ό,τι κι αν κάνεις, αυτά τα outfit για τις γιορτές θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη!

Όπως και να ‘χει, σίγουρα όσο alternative και special snowflakes κι αν είσαι, θα έχει περάσει από το μυαλό σου η απορία “ΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ”, αλλά μην ανησυχείς! Εδώ στο frapress είμαστε αρκετά κορίτσια που ταυτιζόμαστε με αυτή σου την κατάσταση, οπότε σου ετοιμάσαμε μερικά (ιδανικά) outfit για τις γιορτές για να…λάμψεις στις εμφανίσεις σου!

Σίγουρα έβαλες αναζήτηση στο google την παραπάνω ερώτηση. Τι σου έβγαλε; Προτάσεις μόδας, κάποιες καλές και κάποιες κακές, όλες όμως δειγματισμένες πάνω στην Chiara Ferragni, την Evangelie Smyrniotaki και διάφορα άλλα κορίτσια που μόνο της διπλανής πόρτας δεν είναι.

Και τώρα, έχεις μείνει με την απορία πώς αυτά τα ρούχα θα φαίνονται πάνω σου, πάνω στις ατέλειες που όλες μας έχουμε και χωρίς να μας τραβήξει φωτογραφία κάποιος επαγγελματίας από την σωστή γωνία.

8 outfit για τις γιορτές

Γι’ αυτό τώρα…είμαι εγώ εδώ! Δοκιμάζω για εσένα 8 outfit για τις γιορτές, που ταιριάζουν σε ένα ρεβεγιόν, είτε Πρωτοχρονιάς, είτε Χριστουγέννων.

Fashion blogger δεν είμαι, fashion icon και influencer μπορεί να μη γίνω ποτέ. Ωστόσο μετά από δύο (1, 2) συνεντεύξεις με τους καλύτερους fashion bloggers της γενιάς τους, και με μότο μου ότι “η μόδα ανήκει και στις καθημερινές γυναίκες“, θα σου δώσω οκτώ outfit για τις γιορτές που κολακεύουν τους περισσότερους σωματότυπους και μάλιστα σε ένα μεγάλο εύρος ηλικιών.

Πάμε;

Outfit για τις γιορτές: Ρεβεγιόν Χριστουγέννων edition

Για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων (ένα ρεβεγιόν που προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα), είναι πιο σύνηθες να επιλέξουμε πιο απλά outfit, λιγότερο λαμπερά και extra. Αν αρχίσεις να λάμπεις σαν διαμάντι που λέει κι η Rihanna, μπορεί να έχουν τελειώσει οι “μπαταρίες” σου μέχρι τις 31/12.

Outfit 1: “Ποια μόδα αγάπη μου; Kim Kardashian μόδα;”

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τί φόρεσα:  Μαύρη δερμάτινη (fake leather) pencil φούστα. Bomber τζάκετ με πολύχρωμες κλωστές. Μαύρο top με έναν ώμο. Sock boots. Μαύρη τσάντα φάκελο με βελούδινη υφή.

Πού να το βάλεις: Αυτός ο συνδυασμός θα ταίριαζε αν έχεις επιλέξει να κάνεις ρεβεγιόν Χριστουγέννων στα μπουζούκια, σε κάποιο κέντρο διασκέδασης, σε κάποιο club. (Σε μέρη δηλαδή που συχνάζουν οι νεολαίοι που ξενυχτούν.)

Πού να μην το βάλεις: Κακή ιδέα αν έχεις οικογενειακό τραπέζι-ρεβεγιόν να βάλεις αυτό το συνολάκι! Δεν συμφωνείς;

Υ.γ: Και για να καταλάβεις φίλη πώς ακριβώς είναι το τζάκετ με τις πολύχρωμες κλωστές, ιδού:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Outfit 2: “Καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένο το 1930”

8 outfit για τις γιορτές

Τί φόρεσα: Φόρεμα από βελούδο ύφασμα(να σε πω δεν ξέρω αν είναι σωστό όπως το λέω, αλλά μπερδεύομαι με τις σούπες τις βελουτέ) turtleneck,σε μήκος κάτω από το γόνατο, κοντομάνικο, κυπαρισσί χρώματος.

Μποτάκια δετά, τύπου Oxford με τακούνι. Μακρύ παλτό μάλλινο σε μαύρο χρώμα. Τσάντα χειροποίητη πλεκτή με “χρυσά” φλουριά από την υπέροχη Renata Adamidou. Κόσμημα από προσωπική συλλογή σε χρυσό χρώμα.

Πού να το βάλεις: Συνδυασμένο με έναν χαμηλό κότσο τύπου catholic church(δεν υπάρχει σαν όρος, εγώ το έβγαλα), μπορείς να το επιλέξεις αν είσαι από τις ποιοτικές φίλες που έχουν σκοπό να κάνουν ρεβεγιόν σε κάποιο piano bar-restaurant. Ή απλά σε κάποιο restaurant. (Κατά προτίμηση να μη σερβίρει σουβλάκια)

Πού να μην το βάλεις: Αν και το έχω κάνει, δεν είναι η καλύτερη επιλογή στην περίπτωση που έχεις κλείσει τραπέζι στον Αργυρό με τις φίλες σου.

Outfit 3: “Ταπεινό χαμομηλάκι”

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τί φόρεσα: Φούστα κοτλέ, στο μήκος της γάμπας, κυπαρρισί χρώματος(το δεντρί το χρώμα το αυθεντικό). Μπλούζα απλή μαύρη. Sock boots. Σκουλαρίκια με πέρλες.

Πού να το βάλεις: Τo outfit είναι αρκετά ζεστό (λόγω του κοτλέ υφάσματος), κάτι που το καθιστά πολύ καλή επιλογή για οικογενειακό τραπέζι ή τραπέζι με φίλους στο σπίτι σου. Αν πας εσύ σε άλλο σπίτι, πρόσθεσε ένα παλτό και μια απλή μαύρη τσάντα. Ο αγιοβασιλιάτικος σκούφος είναι καθαρά προαιρετικός. (Το καλύτερο outfit αν έχεις καβαντζώσει τα 25 και ντρέπεσαι ακόμα να σκάσεις μύτη με πιτζάμες.)

Πού να μην το βάλεις: Στα μπουζούκια. Σε club. Γενικά δε στο προτείνω για μέρη που θα χορέψεις. Κρίμα είναι.

Υ.γ: Αν δεν θυμάσαι τι είναι το κοτλέ (που ψιλολογικό, μιας και πάει καιρός που ήταν ξανά της μόδας), είναι κάπως έτσι:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Outfit 4: “Παραλλαγή στο δέντρο”

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τί φόρεσα: Το bomber τζάκετ του πρώτου outfit μαζί με το βελούδινο φόρεμα χρώματος “χριστουγεννί” του δεύτερου outfit. Sock boots.

Πού να το βάλεις: Σε κάποια εναλλακτική μουσική σκηνή που θα τραγουδάει ο Μαραβέγιας ή ο Μουζουράκης. Ή κάποιος τέλος πάντων έντεχνος alternative κουλτουροζετέμ καλλιτέχνης. Γενικά σε alternative χώρους. Για να μειώσεις τις πιθανότητες να σε κοιτάνε περίεργα.

Καλά Χριστούγεννα! 

Outfit για τις γιορτές: Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς edition

Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς συνηθίζουμε να προτιμάμε πιο λαμπερά, με περισσότερες παγιέτες και διακοσμητικά στοιχεία outfit. Άλλωστε αν δεν τα βάλεις στο ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς πού θα τα βάλεις φίλη;

Outfit 5: “Δεν ξέρω τι είναι ο γονδολιέρης, ελπίζω να είναι κάτι καλό”

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τί φόρεσα: Πιστή στην τάση της εποχής που τα παντελόνια με τη ρίγα στο πλάι δίνουν και παίρνουν, επέλεξα ένα υφασμάτινο παντελόνι στο ύψος του αστραγάλου, με ρίγα από χρυσή παγιέτα. Ένα απλό μαύρο κρουαζέ τοπ και μυτερές μαύρες κλασσικές γόβες. Ολοκλήρωσα το outfit με ένα απλό μαύρο παλτό και έναν μαύρο φάκελο (τον ίδιο που κρατούσα και στο πρώτο outfit).

Πού να το βάλεις:  Είναι μια καλή λύση αν θες μεν να πας μπουζούκια ή κλαμπ αλλά παράλληλα θες να νιώθεις κι άνετα με τα ρούχα σου. Να σηκωθείς να χορέψεις χωρίς να ντρέπεσαι μην φανεί κάτι βρε αδερφή!

Πού να μην το βάλεις:  Θεωρητικά δεν υπάρχει περίσταση απαγορευτική για αυτό το outfit (ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΓΟΒΕΣ). Και το κρύο.

Outfit 6: “Μάτα Χάρι”

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τί φόρεσα: φόρεμα σε A γραμμή με παγιέτες από πάνω έως κάτω και μαύρες μυτερές γόβες. Συνδυάζεται με παλτό και μαύρο φάκελο. Θεώρησα υπερβολικά τα κοσμήματα καθώς από μόνο του το φόρεμα είναι πολύ λαμπερό.

Πού να το βάλεις: Λόγω της κλασσικής του γραμμής είναι κατάλληλο για κάποιο restaurant-piano bar. Σε συνδυασμό με το μαλλί “βαρελάκι” θα είσαι σαν κατάσκοπος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πού να μην το βάλεις: Όχι τόσο καλή ιδέα για σύγχρονα μπουζούκια. Ούτε βολικό για μάζωξη σε σπίτι.

Outfit 7: “Η καλή νοικοκυρά”

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τί φόρεσα: Πουλόβερ σε πράσινες αποχρώσεις με χρυσές λεπτομέρειες. Φούστα πλισέ κυπαρισσί χρώματος. Μαύρα μποτάκια.

Πού να το βάλεις: Το χοντρό πουλόβερ δίνει μια αίσθηση θαλπωρής και ζεστασιάς, κάτι που κάνει το outfit ιδανική επιλογή για οικοδέσποινα. Άνετο, αλλά και με λαμπερές λεπτομέρειες όσο πρέπει. Για να μην επισκιάσεις και τις καλεσμένες σου.

Πού να μην το βάλεις: Στα μπουζούκια, σε κλαμπ, γενικά σε μέρη που ιδρώνεις εύκολα. Ωστόσο αν το βάλεις, είσαι ΠΟΛΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

Outfit 8: “Happy New Year Mr President”

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τί φόρεσα: Σατέν φόρεμα με μεγάλο floral print.Παπούτσια δετά τύπου Oxford. Μαύρο φάκελο με βελούδινη υφή. Μαύρο μάλλινο παλτό.

Πού να το βάλεις: Είσαι τόσο εναλλακτική αλλά και ταυτόχρονα τόσο vintage; Νιώθεις ότι είσαι βγαλμένη από άλλη εποχή; Με αυτό το outfit μπορείς -ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΩΡΕΣ- να πιεις το ποτάκι σου σε κάποια buat νιώθοντας σαν κορίτσι των 50’s.

Καλή Πρωτοχρονιά!

Σ.σ 1: Σχεδόν κανένα κομμάτι δεν είναι αγορασμένο από αλυσίδες fast fashion (h&m, bershka, κλπ)

Σ.σ 2: Κανένα κομμάτι δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ. Κομμάτι όχι outfit προφανώς.

Σ.σ 3: Καμία φωτογραφία δεν υπέστη photoshop. Σε κάποιες διόρθωσα απλώς τον φωτισμό για να φαίνεται καλύτερα το σύνολο.

Σ.σ 4: Αν σου αρέσει κάτι από όλα αυτά και θες να το αποκτήσεις, dm me, για να σου δώσω όλες τις λεπτομέρειες αγοράς.

Σ.σ 5: Ευχαριστώ τον “φωτογράφο” για την υπομονή του.

Σχόλια