Εάν ψάχνεις που μπορείς να μάθεις δωρεάν ξένες γλώσσες, μην ανησυχείς, μόλις σου βρήκαμε τη λύση!

Δεν είναι ψέμα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να μιλούν πολλές ξένες γλώσσες ή γοητεύονται από αυτές και την σχέση τους με τον πολιτισμό μας και την επικοινωνία μας. Από την άλλη υπάρχουν επαγγέλματα που καθιστούν αναγκαία την γνώση όσο το δυνατόν περισσότερων ξένων γλωσσών.

Μήπως θες να γίνεις διπλωμάτης ή διερμηνέας; Ασχολείσαι με την γλωσσολογία; Τρελαίνεσαι για ταξίδια; Μήπως ετοιμάζεσαι για Erasmus;

Το παρόν αφιέρωμα του Frapress θέλει να σου δείξει πως δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να ξεκινήσεις την ενασχόληση με μια γλώσσα που ονειρεύεσαι να μάθεις ή απλά για να φρεσκάρεις κάποιες γλώσσες που ήδη ξέρεις. You can do it yourself! Επειδή το υλικό είναι απεριόριστο, συντονίσου και δες την εξέλιξη του αφιερώματος, για να βρεις ποια γλώσσα σε ενδιαφέρει περισσότερο να παρακολουθήσεις, ώστε να μην “χαοτιστείς”.

Ας δούμε λοιπόν τις 9 γλώσσες που μπορείς να μάθεις εντελώς δωρεάν στο διαδίκτυο. Πάτα στο link για να οδηγηθείς στο άρθρο με τη ξένη γλώσσα που σε ενδιαφέρει!

Γενικές πληροφορίες για το πώς να βρεις που μπορείς να μάθεις δωρεάν ξένες γλώσσες που δεν είναι στη λίστα μας:

Ιστοσελίδες με δωρεάν μαθήματα/συμβουλές για μεγάλο αριθμό γλωσσών:

Επιμέλεια: Νάνσυ Τζαλαβρά 

Livemocha.com: προσφέρει μαθήματα για ένα ευρύ φάσμα ξένων γλωσσών, με την διαφορά πως δεν πληρώνεις σε χρήμα, αλλά σε βοήθεια. Ο ένας δηλαδή βοηθά τον άλλον και μαζεύει πόντους, τους οποίους εξαργυρώνει σε μαθήματα της αρεσκείας του. Η εγγραφή σου στην ιστοσελίδα θα σου εξασφαλίσει ένα σεβαστό ποσό πόντων, για “να μπεις στο παιχνίδι.”

OpenCulture.com: διαθέτει ξεχωριστό section για εκμάθηση ξένων γλωσσών, με παραπομπές σε σχετικά sites και άρθρα με μαθήματα και συμβουλές, αλλά και audible, downloadable e-books για εξάσκηση. Πολλά. Πάρα πολλά!

Busuu.com: μια ιστοσελίδα χρήσιμη περισσότερο για το πρακτικό κομμάτι, που σε βοηθάει να μάθεις τη γλώσσα περισσότερο μέσα από φράσεις και διαλόγους. Προσφέρει μαθήματα για 12 ξένες γλώσσες, μεταξύ των οποίων Πολωνικά και Ιαπωνικά. Σίγουρα δεν μπορείς να χτίσεις τη βάση σου μέσα από αυτό το site, αλλά είναι πολύ καλό για να εξασκήσεις τις ήδη αποκτηθείσες γνώσεις, να διορθώσεις την προφορά σου, και να βρεις native speakers για το προφορικό κομμάτι-γιατί ποιος μπορεί να σου μάθει καλύτερα μια γλώσσα και να σου διορθώσει όλες τις λεπτομέρειες από κάποιον ντόπιο;

Coursera.com: το Coursera προσφέρει μαθήματα για πολλά γνωστικά πεδία, από τις τέχνες μέχρι τα οικονομικά. Ανάμεσα σε αυτά, μπορείς να αναζητήσεις και μαθήματα για ξένες γλώσσες. Δεν εξειδικεύεται σε αυτές, αλλά όλα τα διαδικτυακά μαθήματα που παραδίδονται στο site είναι πολύ προσεγμένα, οργανωμένα και εύκολα στην κατανόηση. Το ίδιο ισχύει λοιπόν και για τα μαθήματα ξένων γλωσσών που παραδίδει κατά καιρούς. Αναζητήστε λοιπόν, μαθήματα στη γλώσσα που έχετε ξεκινήσει να μάθετε, και αν υπάρχουν διαθέσιμα την εποχή της αναζήτησης, εγγραφείτε οπωσδήποτε. Δεν θα χάσετε!

Duolingo: παιχνιδιάρικη ιστοσελίδα, φανταστική για τα πρώτα βήματα, επίσης προσφέρει δυνατότητα εμβάθυνσης στην γλώσσα, γιατί μπορείς να βρεις και εκεί native speakers. Επίσης, εκεί θα βρεις συνδέσμους με άρθρα από το Ίντερνετ για να διαβάσεις, αλλά και να μεταφράσεις, επιλέγοντας εσύ το επίπεδο δυσκολίας. Μπαίνοντας στο site μπορείς, προτού ξεκινήσεις, να κάνεις το placement test, για να δεις πού βρίσκεσαι και από πού πρέπει να ξεκινήσεις.

Babbel.com: ένα ακόμη εξαιρετικά οργανωμένο site, με το οποίο μπορείς πράγματι να ξεκινήσεις από το μηδέν, ή να συνεχίσεις από το στάδιο στο οποίο ήδη βρίσκεσαι και να τελειοποιήσεις τις γνώσεις σου! Μέσα από αυτό θα μάθεις και λεξιλόγιο και γραμματική και προφορά και τα πάντα!

Meet-up.com: δεν πρόκειται για ένα site σχετικό με τις ξένες γλώσσες, αλλά ένα site όπου “…γείτονες συγκεντρώνονται για να μάθουν κάτι, να κάνουν κάτι, να μοιραστούν κάτι μαζί.” Και εκεί μπορείς να βρεις native speakers! Επί τη ευκαιρία, μπορείς να βρεις και ομάδες που αφορούν τα αγαπημένα σου χόμπι!

LIbriVox: επίσης δεν εξειδικεύεται στις ξένες γλώσσες, αλλά μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο για την προσπάθειά σου. Προσφέρει αμέτρητα βιβλία σε πάρα πολλές γλώσσες, σε γραπτή και ακουστική έκδοση, ώστε να εξασκήσεις την ικανότητά σου να ακούς και να αντιλαμβάνεσαι τι είναι αυτό που ακούς και πώς γράφεται, έχοντας μπροστά σου ταυτόχρονα το κείμενο. Σου δίνεται μάλιστα η ευκαιρία, να ανεβάζεις το επίπεδο μόνος σου, διαλέγοντας πρώτα να διαβάσεις ένα μικρό και εύκολο βιβλίο και προχωρώντας σιγά-σιγά σε κάτι πιο δύσκολο.

Βρες εδώ που μπορείς να αποκτήσεις δωρεάν βιβλία για να μάθεις ξένες γλώσσες! 

Σχόλια