Μετά από ένα εξαιρετικά μεγάλο καλοκαίρι που συμπεριλάμβανε από άποψη καιρού και τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη, άρχισε να αλλάζει η εποχή. Με τον ερχομό του Νοέμβρη μπήκαμε κι επίσημα στο φθινόπωρο κι εγώ οριακά κρατιέμαι να μην ουρλιάξω. Από τη χαρά μου φυσικά.

Επιτέλους ξαναβγαίνουν τα παλτά, οι ζακέτες και τα πουλόβερ, κι η όλη έννοια του layering αποκτά και πάλι ζωή!

Τι θα είναι trending το φετινό φθινόπωρο και τον χειμώνα; Ποιά από αυτά τα trends έχουμε ήδη στην ντουλάπα μας κατά πάσα πιθανότητα; Πως φαίνονται αυτά τα trends πάνω στις real life γυναίκες;

Για όλα αυτά τα ερωτήματα, διάβασα, προετοιμάστηκα κι είμαι έτοιμη φίλη μου να σου μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου ή έστω να σε κάνω να γελάσεις όπως όλες τις άλλες φορές! (1, 2, 3, 4)

Για το πρώτο μέρος επέλεξα για άλλη μια φόρα, να παρουσιάσω outfit που ήδη βρισκονταν στην ντουλάπα μου χρόνια. Γιατί φυσικά και η μόδα ανακυκλώνεται!

Trend: Έντονα χρώματα και color blocking

Τι κι αν δεν είναι πια καλοκαίρι, εσύ μπορείς ακόμα να πειραματιζεσαι με το χρώμα. Χειμώνας και κρύο δεν σημαίνει απαραίτητα μαύρα και γκρι ρούχα. Υπάρχουμε κι εμείς οι ανωμ…εεε οι αισιόδοξοι που επιμένουμε να βλέπουμε χρώματα παντού-ΝΗΦΑΛΙΟΙ-.

Outfit 1

Burgundy πουλόβερ με πέρλες. Φούστα πλισέ στο ίδιο ακριβώς χρώμα. Ασορτί backpack. Μαύρα λουστρίνι μποτάκια.

Outfit 2

Σκούρη μώβ πλισέ φούστα με βελούδινη υφή. Μπλε royal πουλόβερ. Sock boots. Saddle bag από tweed ύφασμα.

Trend: Slowed down sequins

Ποιος είπε ότι η παγιέτα, και τα γυαλιστερά υφάσματα γενικότερα είναι μόνο για τις γιορτές και μόνο για βραδινές εμφανίσεις; Αυτό το trend είναι η δικαίωση για όσους θέλουν να θαμπώνουν στο πέρασμα τους μέρα νύχτα!

Outfit 1

Φόρεμα καλυμμένο από sequins (το είχα βάλει στο ρεβεγιόν, remember?). Λευκό πουκάμισο με patterns. Sock boots. Τσάντα λουστρινι (θα μπορούσε να είναι γιατρού που πάει επισκέψεις κατ’ οικον). Γκρι σακάκι.

Outfit 2

Lurex μπλούζα μπλε χρώματος. Φόρμα από γυαλιστερό ύφασμα με ρίγα στο πλάι. Burgundy backpack.

Trend: Grunge aesthetics

Όταν πρωτοδιαβασα γι’ αυτό, δεν ήξερα τι ακριβώς να φανταστώ. Η έννοια του grunge στυλ ήταν εξαιρετικά μπερδεμένη στο μυαλό μου. Ωστόσο, μετά από μια αναζήτηση κατάφερα κάπως να ξεδιαλύνω το τοπίο και προσπάθησα να αποδώσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτήν την αισθητική. Η grunge αισθητική, λοιπόν, όπως κατάλαβα, περιλαμβάνει στρατιωτικά μποτάκια, σκισμένα τζιν και καλσόν, floral φορέματα, καρό υφάσματα και ρούχα σε oversized γραμμές. Η όλη εικόνα θυμίζει αρκετά 90’s rock σκηνή και κυρίως τον Kurt Cobain.

Outfit 1

Mom Jeans. Oversized jean jacket με σκισίματα (ΜΑΜΑ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΩ ΟΚ). Σιθρού top. Αρβυλάκια. Saddle bag.

Outfit 2

Oversized jean jacket. Τσάντα-ζώνη. Φόρεμα πάνω από το γόνατο. Ελαφρως σκισμένο καλσόν. Αρβυλάκια.

Το πιο περίεργο του όλου θέματος είναι ότι συνειδητοποίησα πως ντυνόμουν σύμφωνα με την grunge αισθητική στα 18-20 μου, χωρίς όμως να έχω ιδέα τότε περί του τι σημαίνει ο όρος. (Και χωρίς να έχω ακούσει ποτέ το συγκεκριμένο μουσικό είδος).

Trend: Rose pattern

Τα floral ρούχα είναι πάντα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη μόδα. Φέτος θα δούμε να κυκλοφορούν πολλά floral με τριαντάφυλλα. Τριαντάφυλλα σε φορέματα, παλτό, tops ακόμα και σε παντελόνια.

Outfit 1

Ασύμμετρο φόρεμα με τριαντάφυλλα και ζώνη στη μέση. Κολάν απλό μαύρο. Τσάντα λουστριν. Oversized jean jacket -χωρίς σκισίματα μαμά-. Sock boots.

Trend: Sober suiting

Με τον όρο αυτό, εννοούμε το στυλ που περιλαμβάνει κουστούμια και ταγιερ σε minimal γραμμές και σε ουδέτερα χρώματα όπως το γκρι. Αν και δε θα μπορούσε να με δυσκολέψει περισσότερο κάποιο trend, βρήκα κάτι στην ντουλάπα μου που ανταποκρίνεται. Ο μινιμαλισμός δεν ήταν ποτέ φίλος μου και δε θα γίνει, οπότε προσπάθησα να εμπλουτίσω το look όσο μπορούσα.

Outfit 1

Σκούρο γκρι μίνιμαλ ταγιερ. Χειροποίητη τσάντα με χρυσές λεπτομέρειες. Κλασικές μαύρες γόβες. Καπέλο με μεγάλο γείσο.

Τα trends δεν σταματάνε φυσικά εδώ. Κάπου εδώ όμως τελειώνει το capability της μέχρι τώρα ντουλάπας μου.

Ραντεβού την επόμενη φορά με περισσότερα trends και με καινούρια κομμάτια! Μέχρι τότε keep cool and put your coats on!

Σχόλια