Το καλοκαίρι είναι σχεδόν εδώ φίλη. Εγώ, έχοντας παραπάρει θάρρος -μετά από τόσες στιλιστικές προτάσεις-, αποφάσισα να σου δώσω tips για το πως να είσαι in fashion και μέσα στον καύσωνα.

Διάβασα. ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΗΝ ΓΕΛΑΣ. Παρακολούθησα. Σκρόλαρα σε πολλά προφίλ fashionistas. ΔΕΝ ΒΓΗΚΑ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ. Έκανα άνω κάτω την ντουλάπα μου. Και….είμαι έτοιμη να σου παρουσιάσω 4 fashion trends του καλοκαιριού 2k19, που μπορείς να ακολουθήσεις, χωρίς να ψωνίσεις τίποτα απολύτως από τις φετινές κολεξιόν.

Με άλλα λόγια, ρούχα που ξαναυπήρξαν στη μόδα μέσα στην περασμένη εξαετία, μπορούν να συνθέσουν outfit που ανταποκρίνονται άρτια στις τάσεις του καλοκαιριού του 2019.

Τα γνωστά disclaimer που πρέπει να γίνουν: Δεν ψώνισα κάτι από fast fashion αλυσίδες. Δεν φωνισα κάτι με τριψήφιο νούμερο τιμής. (Κάποια κομμάτια που ίσως αναγνωρίσεις ως επώνυμα, είναι κι αυτά αγορασμένα από outlet.)

Πάμε;

Fashion trend: Έντονα χρώματα

Outfit A: “I drew a line for you, and it was all yellow”

Total yellow outfit με κίτρινο shorts και πρασινοκίτρινη μπλούζα που αφήνει έξω τους ώμους. Χαλάρωσα τη “50 shades of yellow” φάση με μια απλή λευκή τσάντα με χρυσή αλυσίδα και λευκά γοβάκια με μπαρέτα και χαμηλό τακούνι. (faux leather both)

Συμπλήρωσα το σύνολο με σκουλαρίκια σε σχήμα ΜΙΚΡΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΟΥ ΤΟΥ. (Cringeworthy af). Επειδή δεν φαίνονται στην ολόσωμη λήψη τσέκαρε τα παρακάτω σε κοντινό πλάνο:

Outfit B: “Barbie is my bestie”

Φουξ faux leather φούστα, άσπρο top (με total φουξ outfit ακόμα δεν τρελάθηκα να κυκλοφορήσω). Το πολυαγαπημένο μου holographic τσαντάκι και οι γνωστές πλέον λευκές χαμηλοτάκουνες γόβες με μπαρέτα.

Το look ολοκλήρωσα με χειροποίητα σκουλαρίκια κουμπιά άρτι αφιχθέντα από τα “ξένα”. Κάμερα σε μένα και κοντινό saved the day.

Fashion trend: Mix and match

Outfit A (and only): “Παιδί μου πως θα βγεις έξω έτσι;!”

Παντελόνα ριγέ ασπρόμαυρη (για να ταιριάζουμε και σε ρυθμούς βόρειας Ελλάδας), σε φαρδιά γραμμή. Crop top με floral μοτίβο και μακριά μανίκια. Τσάντα και παπούτσια τα ‘χουμε ξαναπεί παραπάνω, δε θέλω να γίνομαι κουραστική.

Κάνοντας την υπέρβαση για άλλη μια φορά, (οι φίλοι ξέρουν ότι με τα κοσμήματα έχω πάρει διαζύγιο), συνδύασα χειροποίητα σκουλαρίκια σε πράσινη απόχρωση:

Fashion trend: Print από την κορφή ως τα νύχια

Outfit A: “Blue is the warmest color”

Φόρεμα με μπλε print λίγο πιο πάνω από το γόνατο. Τσάντα –ναι η μάρκα που φαίνεται είναι– σε γαλάζια απόχρωση με athleisure ύφος. Πέδιλο απλό μπεζ χαμηλοτάκουνο.

Outfit B: “Orange is the new black”

Πορτοκαλί deux pieces (φούστα- top ασορτί δηλαδή). Oversized jean jacket (όντως το πήρα από τα αντρικά) με σκισίματα. (ΝΑΙ ΜΑΜΑ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ). Κίτρινη faux leather τσάντα-μπαούλο. Πέδιλο είπαμε μπεζ χαμηλοτάκουνο κτλπ.

Ωστόσο, να σημειώσω κάπου εδώ φίλη ότι το μήκος τόσο του φορέματος όσο και της φούστας είναι κάπως ξεπερασμένο, όπως και η alpha line τους. Δεν κολακεύει ιδιαίτερα τα γυμνασμένα, μετρίου αναστήματος κορίτσια (ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΤΡΙΟΦΡΩΝ).

Outfit C: “Bloody floral”

Κόκκινο floral deux pieces. Πράσινη fake leather με κροκό επιρροές τσάντα και τα αγαπημένα μου λευκά γοβάκια με μπαρέτα.

Fashion trend: 80’s are back

Outfit A (and only): “Princess of Bel-Air”

Πολύχρωμη vinyl παντελόνα. Oversized t-shirt (από τα αντρικά) και oversized jean jacket, αυτό που θέλει να κάψει η μαμά μου. Πράσινη κροκό τσάντα. Λευκά ογκώδη sneakers. Σκουλαρίκια κρίκοι και κολιέ με πολύχρωμες πέρλες. Ήθελα να κάνω τα μαλλιά μου σγουρά, αλλά μετά την τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια, αποφάσισα να τα παρατήσω.


Και… κάπως έτσι το part one τελείωσε. Τα fashion trends του summer 2k19 όμως, όχι.

(Όταν λέω την χρονολογία με k αντί για να βάζω 0 νιώθω σαν τον θείο που θέλει να κάθεται με την νεολαία).

Ωστόσο, τουλάχιστον εγώ, η ταπεινή, για να ακολουθήσω τις υπόλοιπες τάσεις του φετινού καλοκαιριού, θα χρειαστεί να εμπλουτίσω τα υπάρχοντα μου. ΠΑΝΤΑ ΣΕΒΟΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΡΟΥΧΩΝ-ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ.

Μέχρι να τα ξαναπούμε φίλη, στρώσου να διαβάσεις γιατί έρχεται η εξεταστική!

Σχόλια