Είσαι κι εσύ από αυτούς που αφήνουν τα δώρα για τελευταία στιγμή; Δεν ξέρεις ακόμα τι να προσφέρεις στους αγαπημένους σου; Έχουμε μερικές ιδέες για DIY δώρα για τις γιορτές που δεν απαιτούν να ξοδέψεις πολλά χρήματα!

Κάποιοι ανταλλάσσουν δώρα με φίλους και συγγενείς τα Χριστούγεννα και κάποιοι άλλοι προτιμούν να τα ανταλλάξουν την Πρωτοχρονιά. Άλλοι θεωρούν τις ημέρες αυτές μια γιορτή που εξυπηρετεί την εμπορική πραγματικότητα και τον καταναλωτισμό ενώ άλλοι μια γιορτή χαράς και κοινωνικών συναντήσεων! Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, παρακάτω θα βρεις πολύ απλές και γρήγορες ιδέες για μικρά DIY δώρα για τις γιορτές που θα κάνουν έστω και λίγο μεγαλύτερο το χαμόγελο στο πρόσωπο των αγαπημένων σου!

Ο μύθος των Χριστουγέννων κρατιέται με τη βία απ’ τα παράθυρα και από τις πόρτες, κρεμασμένος σε πανύψηλα κι αφιλόξενα σύγχρονα σκυθρωπά κτίρια.

Τον συντηρούν οι δραστηριότητες της αγοράς, τα συμφέροντα των εμπόρων, οι ανελεύθερες κυβερνήσεις και οι ακόμη πιο ανελεύθερες θρησκευτικές οργανώσεις, τέλος, οι αστοί και οι εργατικοί, πρόσφατοι μετανάστες στην αστική τάξη, που κατ’ ουσίαν κυβερνάν τον κόσμο μας, και που επιθυμούν θρησκευτικές αιτιολογίες και παραδόσεις για διασκέδαση, απόλαυση κι’ αμεριμνησία.”

( Μάνος Χατζιδάκις. Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 1978, Η γέννηση του Χριστού και οι αμαρτίες των νεαρών μαθητών όταν παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας (απόσπασμα). Τα σχόλια του Τρίτου )

Όπως και να’χει, βάλε φαντασία και ξεκίνα να δημιουργείς τα DIY δώρα για τις γιορτές! Θα κάνουν τους αγαπημένους σου ανθρώπους να χαμογελάσουν!

Τι θα μπορούσες να φτιάξεις;

1. Σελιδοδείκτης

Πάρε ένα χρωματιστό χαρτόνι. Κόψε το σε ορθογώνιο σχήμα. Σχεδίασε πάνω ό,τι θέλεις και υπόγραψε με το όνομά σου.

DIY δώρα για τις γιορτές

2. Μπλουζάκι αμάνικο ή φούτερ με στάμπα της επιλογής σου

Βρες χρώμα για ύφασμα. Πάρε ένα απλό λευκό ή μαύρο t-shirt ή άλλο μακρυμάνικο μπλουζάκι της επιλογής σου. Σκέψου μια φράση. Γράψε πάνω του ό,τι θες. Έτοιμο να το δωρίσεις!

DIY δώρα για τις γιορτές

3. Φωτογραφία

Σίγουρα θα έχεις στο κινητό σου φωτογραφίες που θες να εκτυπώσεις. Εκτύπωσε κάποια σε μεγάλο μέγεθος. Κόλλησέ την πάνω σε ένα σκληρό χαρτόνι ή σε ένα κομμάτι φελλού με διαστάσεις λίγο μεγαλύτερες από αυτές της φωτογραφίας. Στην πάνω πλευρά κάνε μια τρύπα για να μπορεί να κρεμαστεί οπουδήποτε! Ή εκτύπωσε περισσότερες φωτογραφίες σε κανονικό μέγεθος, τις οποίες θα κολλήσεις πάνω σε σκοινάκι και για να φτιάξεις μια γιρλάντα!
Και… ένα από τα καλύτερα DIY δώρα για τις γιορτές είναι έτοιμο!

DIY δώρα για τις γιορτές

 

Γιορτές σημαίνει ξεκούραση! Βρες εδώ σειρές που μπορείς να δεις άνετα μέσα στις γιορτές!

4. Κηροπήγιο

Βρες ένα γυάλινο βαζάκι από μαρμελάδα ή μέλι. Πρόσθεσε μέχρι τη μέση περίπου του βάζου κόκκους καφέ ή τριμμένη κανέλα ή ό,τι άλλο θέλεις. Θα μυρίζει υπέροχα! Αγόρασε κεράκια ρεσό και τοποθέτησε ένα στο κέντρο. Απ’ έξω μπορείς να σχεδιάσεις αστεράκια ή να ρίξεις χρυσόσκονη και πάνω πάνω να δέσεις σε φιόγκο μια χρωματιστή κορδέλα. Πριν το δωρίσεις μην ξεχάσεις να το κλείσεις με το καπάκι του για να μην αδειάσει το περιεχόμενο.

DIY δώρα για τις γιορτές

 

Βρες εδώ πού μπορείς να βγεις με τους αγαπημένους σου την περίοδο των γιορτών!

5. Γλαστράκι για την κουζίνα

Βρες ένα αλουμινένιο δοχείο κονσέρβας ή τοματοπολτού. Βάψε το με σπρέι σε όποιο χρώμα θες. Κάνε 3 μικρές τρύπες στον πάτο. Πρόσθεσε μέσα χώμα και ρίζα μέντας, μαϊντανού, βασιλικού ή οποιουδήποτε άλλου μυρωδικού θες. Έτοιμο για το παράθυρο της κουζίνας ή για το μπαλκόνι!

DIY δώρα για τις γιορτές

6. Βραχιόλι

Πήγαινε σε ένα χαντράδικο. Επίλεξε χρωματιστές χάντρες σε οποιοδήποτε σχέδιο και σχήμα σου αρέσει! Βρες μια ωραία αλυσίδα ή ένα μεταξωτό σχοινάκι. Πέρνα μία μία τις χάντρες και ύστερα τοποθέτησε κούμπωμα στις άκρες του. Ποια ή ποιος θα το φορέσει;

DIY δώρα για τις γιορτές

7. Χριστουγεννιάτικο στολίδι από πηλό

Αγόρασε πηλό. Μπορείς να τον πλάσεις και να του δώσεις όποιο σχήμα θες. Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποίησε κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς για παράδειγμα. Κάνε στο κέντρο μια μικρή τρύπα. Άφησε την καρδιά λίγη ώρα να στεγνώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τώρα μπορείς να την χρωματίσεις με ακρυλικά χρώματα ζωγραφικής και να προσθέσεις χρυσόσκονη για λάμψη.

DIY δώρα για τις γιορτές

Τα δώρα που έφτιαξες περιμένουν να γίνουν απόκτημα των αγαπημένων σου, σχηματίζοντας στο πρόσωπό τους το πιο λαμπερό χαμόγελο!

Βρες εδώ κι άλλες ιδέες για δώρα που μπορείς να κάνεις τις γιορτές!

Σχόλια