Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και όλοι μας θέλουμε αυτό το cosy Christmas στέκι, για να μοιραστούμε τις πιο κρύες ημέρες με τις πιο ζεστές μας παρέες. So, keep on reading!

Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα, είναι επιτέλους εδώ! Είναι η εποχή, που φέρνει τη μαγεία και τις μυρωδιές των γλυκών στην ατμόσφαιρα, μεταφέροντας στο χειμώνα τη ζεστασιά που του λείπει. Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή, που όλοι μας περιμένουμε να συναντηθούμε με συγγενείς και φίλους, με τους οποίους – ενδεχομένως – όλη την υπόλοιπη χρονιά, δεν είχαμε το χρόνο για πολλές συναντήσεις και εξόδους.

Όμως, να, που ήρθε η ώρα να βγούμε με αυτούς που αγαπάμε σε μερικά από τα πιο όμορφα Χριστουγεννιάτικα καφέ στην Αθήνα και φεύγοντας, να πάρουμε λίγο από το Christmas vibe τους και για το σπίτι!

1. Noel (Κολοκοτρώνη 59Β, Αθήνα)

Η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ήρθε φέτος από νωρίς σε ένα από τα πιο αγαπητά και καλαίσθητα καφέ – μπαρ της Αθήνας, το Noel. Ένα καφέ, που ανέκαθεν κατείχε μοναδική θέση στην καρδιά, όσων το έχουν επισκεφτεί, φόρεσε τα γιορτινά του, πρωτοτυπώντας με το μπλε ηλεκτρίκ χρώμα και τα παγόνια στη φετινή Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Ιδανική επιλογή, εάν αγαπάς την υπερβολή των Χριστουγέννων!

2. Little Kook (Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή)

Ήρθε η ώρα για καφέ και λαχταριστά γλυκά σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα καφέ – ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, το Little Kook! Και γιατί λέω, πολυσυζητημένα; Μα, φυσικά, λόγω του εκκεντρικού και καθ’ όλα υπερβολικού Christmas στολισμού του. Το Little Kook έχει καταστήσει τον πεζόδρομο, στον οποίο βρίσκεται, στην πιο πολυδιαδεδομένη οδό του Ψυρρή και όχι άδικα, αν με ρωτάς, αφού τα εκατοντάδες φωτάκια, που την κοσμούν, προκαλούν το θαυμασμό και την περιέργεια κάθε περαστικού. Εσύ θα λείπεις;

3. Cap Cap (Πανόρμου 26, Αιγάλεω)

Στο Cap Cap στο Αιγάλεω θα πας, κυρίως, εάν είσαι fan των γλυκών και της σοκολάτας! Ένα από τα πιο αγαπημένα θεματικά καφέ – ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, έκανε και φέτος τον απόλυτο Χριστουγεννιάτικο στολισμό, ενισχύοντας τον με τις πιο ακαταμάχητες και λαχταριστές λιχουδιές, που αναμένεται να ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Χριστούγεννα = Γλυκά. Άρα, δεν γίνεται να χάσεις τα πιο νόστιμα και fancy Χριστουγεννιάτικα γλυκά, που έχεις δει ποτέ!

4. Fairytale (Ν. Τρύπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια)

Όπως «προδίδει» και το όνομά του, το καφέ Fairytale στη Νέα Φιλαδέλφεια, εμπνευσμένο από το μαγικό κόσμο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, επιφυλάσσει διαρκώς έναν παραμυθένιο κόσμο για τους επισκέπτες του και, φυσικά, αυτό δεν θα μπορούσε να μην ισχύει την πιο γλυκιά εποχή του χρόνου! Καφές και παραμυθένια… γλυκά, θα μετατρέψουν την έξοδό σου σε μία μαγευτική εμπειρία. Το πνεύμα των Χριστουγέννων θα σε κατακλύσεικαι με το παραπάνω – και δεν θα ξεκολλάς από εκεί!

5. The Clumsies (Πραξιτέλους 30, Αθήνα)

Πολυβραβευμένο καφέ – μπαρ, το The Clumsies, ανέκαθεν ξεχώριζε τόσο για τις υπηρεσίες του, όσο και για τη ζεστή και χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα, που διαθέτει. Ο χαμηλός κόκκινος φωτισμός, τα φαναράκια και τα δώρα, που κρέμονται από την οροφή, δημιουργούν την απόλυτη Χριστουγεννιάτικη και, συνάμα, καλαίσθητη ατμόσφαιρα, που μας αρέσει για τις γιορτές. Είμαι σίγουρη, ότι θα το λατρέψεις!


Τι θέλουμε, λοιπόν, για τα Χριστούγεννα; Καλή παρέα, ζεστό καφέ, λαχταριστά γλυκά και έναν όμορφο χώρο για να απολαύσουμε όλα τα παραπάνω. Εδώ σου προτείνω μερικά από τα πιο iconic καφέ της Αθήνας για αξέχαστα αράγματα με την παρέα ή, ακόμα, και το έτερον ήμισυ! Ό,τι και αν επιλέξεις, να περάσεις σούπερ!

      Καλά και Ευτυχισμένα Χριστούγεννα!

Σχόλια