Μικρά, μεσαία, μεγάλα, τα χριστουγεννιάτικα δώρα σε κάνουν να νιώθεις ξανά παιδί.

Κάποτε η Mariah Carey τραγούδησε τo All I Want For Christmas Is You, αλλλα… συγγνώμη Μαράια μου, μπορούν και άλλα πραγματάκια αυτές τις γιορτές να μας κάνουν χαρούμενους.

Τι πραγματάκια; Ελάτε παιδιά όλοι τα περιμένουμε τα Χριστούγεννα από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο. Για ένα και μόνο σκοπό.

Για τα αγαπημένα σε όλους μας δώρα. Αρχικά, να τονίσω ότι τα δώρα δεν τα θέλουμε μόνο Χριστούγεννα, Πάσχα και σε γιορτές. Είναι πολύ ωραίο να γίνονται αυθόρμητα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Αλλά επειδή τώρα τα Χριστούγεννα έρχονται και τα δώρα επιβάλλονται, και εσύ μάλλον ακόμη δεν έχεις βρει το κατάλληλο δώρο για τον φίλο-φίλη, μαμά μπαμπά και αδέρφια, δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

Παρακάτω θα ακολουθήσουν απλές και έξυπνες ιδέες μα πάνω απ’ όλα οικονομικές για να μπορέσεις να κάνεις και την εκδρομούλα σου βρε αδερφέ τις άγιες αυτές μέρες.

 6+1 υπέροχες ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα για όλους

1. Smart buy

Για μένα το must δώρο των Χριστουγέννων είναι το πορτοφόλι. Άσχετα αν θα το κάνεις σε άντρα ή γυναίκα. Το πορτοφόλι είναι ένα ιδανικό δώρο. Μα πάνω απ’ όλα όχι αρκετά ακριβό.

Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τον παραλήπτη του, ακόμη κι αν δεν υπάρχει μέσα κάποιο μικρό χρηματικό ποσό. Αλλά μην γίνεσαι τσίπης, αυτές τις γιορτές βάλ’ το. 

2. Για τους φαν της γραβάτας

Η γραβάτα αποτελεί ένα πολύ ωραίο δώρο για τους άντρες. Τους κάνει γοητευτικούς και λίγο σέξυ. Ελάτε παιδιά η γραβάτα δεν φοριέται μόνο σε γάμους και δεξιώσεις, αλλά και σε μια καλή έξοδο που μπορείς να κάνεις με το γραφείο ή την κοπέλα σου.

Σκέψου τον πατέρα ή τον αδερφό σου να φοράνε τη γραβάτα που διάλεξες. Αξία ανεκτίμητη!

Προς θεού δεν μιλάω για τις γραβάτες που φορούσε ο Ακάλυπτος.

Για τους λάτρεις του παπιγιόν τώρα. Και αυτό αποτελεί μια πολύ καλή λύση και πολύ πιο νεανική. Επίσης έχουν βγει και τα νέα παπιγιόν από ξύλο που πραγματικά είναι εντυπωσιακά. Και αξίζει να βάλεις το χέρι λίγο παραπάνω στην τσέπη.

δώρο

3. Για τον σύντροφο

Εντάξει, μπορεί να ξέρεις όλη την γκαρνταρόμπα του φίλου ή της φίλης σου και πραγματικά να σου αρέσει. Αλλά η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Και δεν μιλάω για μπλούζες και παντελόνια. Για τα από μέσα ρούχα.

Έλα, βάλε λίγο το μυαλό σου να δουλέψει. Το ξέρω ότι πλέον βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος.

Εεε ναι λοιπόν.

Ένα τέτοιο δώρο, παρόλο που μπορεί να σου κοστίσει λίγο παραπάνω, μπορεί να σε κάνει πραγματικά χαρούμενο για πολλές φορές. If you know what I mean.

Μόνο μια χάρη, στο συγκεκριμένο δώρο μην εστιάσεις στα κλασσικά χρώματα αλλά πειραματίσου και λίγο!

4. Μπεκρήδες για πάντα

Υπάρχουν ανάμεσά μας, δυστυχώς, πολλοί αλκοολικοί (με την καλή έννοια μην παρεξηγηθούμε κιόλας). Εγώ όλους τους φίλους μου που πίνουν έστω και ένα ποτό αλκοολικούς του λέω.

Εε, λοιπόν, για αυτούς τους καλούς μας φίλους η επιλογή είναι μία. Βρίσκεις μια κάβα, έχω μια κατά νου μου στην Καισαριανή, διαλέγεις ένα μπουκάλι καλό κρασί ή ένα μπουκάλι καλό ποτό και το πας.

Πίστεψέ με, με αυτό το δώρο τα puppy eyes του φίλους σου δεν θα ξεκολλάνε από πάνω σου όλο το βράδυ.

δώρο

5. Αγάπη για τις κάλτσες

Κάποτε κάποια Χριστούγεννα, ένας πρώην μου μου είχε κάνει δώρο ένα ζευγάρι πράσινες κάλτσες με λαμπιόνια.

Για μένα πλέον έχουν γίνει σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων. Οι κάλτσες αποτελούν ένα πολύ προσωπικό δώρο και αρκετά οικονομικό.

Αλλά αν πραγματικά θέλεις να μείνεις στο μυαλό του άλλου, αγόρασε κάλτσες με περίεργα σχήματα και χρώματα. Κάθε φορά που θα τις φοράει θα σε θυμάται.

6. Ο εαυτός μου αξίζει

Κάθε χρόνο προσπαθούμε να βρούμε τι δώρο θα κάνουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά πάντα ξεχνάμε να αγοράσουμε κάτι για εμάς τους ίδιους.

Ή αν αγοράσουμε, πάντα θα είναι κάτι αρκετά οικονομικό. Σε αυτά τα Χριστούγεννα σε παρακαλώ, κάνε το πιο ακριβό δώρο στον εαυτό σου.

Μην κάνεις τσιγκουνιές και αγόρασε ό,τι πραγματικά θέλεις. Ένα ακριβό ζευγάρι γόβες (το δικό μου δώρο), ένα καλό παλτό, μια ακριβή μπλούζα ή ακόμη και ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Άλλωστε μια φορά μονάχα ζούμε που λέει και το άσμα.

7. Δώσε χαρά

Την προ-Χριστουγεννιάτικη περίοδο υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλά μπαζάρ των οποίων τα έσοδα πάνε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Αν, λοιπόν, πραγματικά θες ένα αρκετά οικονομικό δώρο αλλά ταυτόχρονα να προσφέρεις χαρά σε περισσότερα από ένα άτομο, τότε βρήκες το μέρος.

Στα μπαζάρ αυτά μπορείς να βρεις γούρια, λικέρ, γλυκά, μπρελόκ, χειροτεχνίες με ντεκουπάζ (τα αγαπημένα μου). Αν, λοιπόν, φέτος θες να δώσεις χαρά ακόμη και σε κάποιον άγνωστο, just do it!

δώρο

Σχόλια