Αυτές οι γιορτές είναι η τέλεια στιγμή για να δεις τις παρακάτω σειρές!

Το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων είναι ήδη διάχυτο στην ατμόσφαιρα. Κρύο, εντυπωσιακά στολίδια, μελωδικά τραγούδια, ανάλαφρη διάθεση. Όλα αυτά δεν μπορούν παρά να σηματοδοτούν μια μοναδική περίοδο του χρόνου. Έτσι κι εσύ νιώθεις την ανάγκη να απαλλαγείς από το ασφυκτικό σου πρόγραμμα και να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου…βλέποντας σειρές.

Για σένα που έχεις βαρεθεί τις ξέφρενες εξόδους μέχρι πρωίας υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις. Παρακάτω σου προτείνουμε μερικές σειρές που θα σου κρατήσουν συντροφιά τις κρύες μέρες των Χριστουγέννων. Μπορείς να τις απολαύσεις με την παρέα σου, την οικογένεια σου ή ακόμα και μόνος. Let the series marathon begin!

1)Prison break

prisonbreak-seiresΆλλη μια επιτυχημένη αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά, παραγωγής του 2005. Η υπόθεση πραγματεύεται μια ιστορία συνομωσίας. Όταν ο Lincoln Burrows κατηγορείται για τη δολοφονία του αδερφού της αντιπροέδρου των ΗΠΑ συλλαμβάνεται και οδηγείται στις φυλακές Fox River μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή η θανατική ποινή που του έχει επιβληθεί.

Ο αδερφός του, Michael Scofield, πιστεύει ακράδαντα στην αθωότητα του αδελφού του και θα κάνει τα πάντα για να το αποδείξει. Καταστρώνει έτσι το τέλειο σχέδιο. Διαπράττει μια τραπεζική ληστεία και στέλνεται στις ίδιες φυλακές με τον αδελφό του για να εκτίσει την ποινή του. Σκοπός του να τον βρει και να δραπετεύσουν πριν έρθει η ώρα της θανατικής του ποινής.

Με ποιον τρόπο θα το καταφέρει; Ως δομικός μηχανικός σχεδιάζει τη φυλακή και την χαράσσει στο σώμα του με τατουάζ.  Όλα είναι σχεδιασμένα για την επιτυχή διεξαγωγή της απόδρασης. Ή μήπως όχι;

Σειρά που έχει προκαλέσει χαμό και δεν αφήνει τον τηλεθεατή να βαρεθεί ούτε στιγμή. Πρωτοφανής δράση που κόβει την ανάσα και ανατροπές που δεν μπορείς να φανταστείς. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο θα καταφέρει να σε αιχμαλωτίσει!

Πρωταγωνιστές: Wentworth Miller, Dominic Purcell, Amaury Nolasco, Robert Knepper, Wade Williams, William Fichtner, Sarah Wayne Callies, Paul Adelstein, Robin Tunney.

2)Friends- Τα φιλαράκια

σειρέςΠοιος γίνεται να μη γνωρίζει τη λατρεμένη αυτή κωμική σειρά; Πρόκειται για μια σειρά αμερικάνικης παραγωγής που κράτησε τους τηλεθεατές καθηλωμένους στους δέκτες για δέκα ολόκληρα χρόνια. Είχε μεγάλη απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό και ήταν μια από της σειρές με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση.

Η σειρά ασχολείται με τις περιπέτειες έξι φίλων στο Μανχάταν, όπου παρακολουθούμε την καθημερινή τους ζωή και τα προβλήματα που ανακύπτουν και τους απασχολούν. Τα σπίτια των ηρώων, η καφετέρια Central Park, αλλά και το soundtrack της σειράς «I’ll be there for you» φτάνουν για να επανέλθουν αμέσως  στη μνήμη μας τα αγαπημένα μας φιλαράκια.

Οι ξεκαρδιστικές τους περιπέτειες προκαλούν αστείρευτο γέλιο και απλώνουν ένα κύμα αγάπης στις καρδιές για τους τόσο διαφορετικούς ανθρώπους που με τη χημεία τους διατηρούν ακλόνητο το θεσμό της φιλίας. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ακόμα και στους γοργούς ρυθμούς της μεγαλούπολης η αγάπη νικά παρά τα προβλήματα και τις αναποδιές.

Αν δεν έχεις παρακολουθήσει ακόμα αυτή τη σειρά μην καθυστερείς άλλο! Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τα φιλαράκια, που έχουν αφήσει εποχή και θα παραμείνουν στις καρδιές μας όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Πρωταγωνιστές: Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry ,David Schwimmer.

3)How to get away with murder

howtogetawaywithmurder-seiraΑμερικάνικη δραματική τηλεοπτική σειρά μυστηρίου, που άρχισε να προβάλλεται το 2014. Η Ανναλίζ Κίτινγκ είναι μια φιλόδοξη και επιτυχημένη δικηγόρος, που διδάσκει Ποινικό Δίκαιο σε ένα πανεπιστήμιο Νομικής της Φιλαδέλφειας. Απαιτητική, σκληρή, γυναίκα καριέρας. Η Ανναλίζ δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και έχει μια αξιοσημείωτη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Είναι ικανή με μαεστρία να βγάζει ασπροπρόσωπους τους ένοχους πελάτες της ακόμα και σε υποθέσεις τεράστιου βαθμού δυσκολίας. Επιλέγει τους καλύτερους μαθητές της τάξης της για να εργαστούν στο δικηγορικό της γραφείο, πάνω σε πραγματικές υποθέσεις. Όλα φαίνονται καλά, όμως η πραγματικότητα απέχει αρκετά.

Τι θα συμβεί όταν καθηγήτρια και μαθητές μπλεχτούν στον ιστό της αράχνης; Μια δολοφονία θα συνδέσει άρρηκτα τις ζωές τους και θα ταράξει τα νερά της ήρεμης κατά τα άλλα ζωής τους. Θα καταφέρει η καθηγήτρια με την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα να κάνει τα πράγματα να λειτουργήσουν υπέρ τους;

Σειρά γεμάτη δράση  που θα κάνει την αγωνία σου να χτυπήσει κόκκινο. Η κύρια ιστορία που περιπλέκεται αριστοτεχνικά με δευτερεύουσες υποθέσεις θα σε εθίσει και θα σε κάνει να περιμένεις εναγωνίως μέχρι την προβολή του επόμενου επεισοδίου.

Πρωταγωνιστές: Viola Davis, Alfie Enoch, Jack Falahee, Aja Naomi King, Matt McGorry, Karla Souza, Liza Weil, Charlie Weber, Billy Brown.

4)Game of thrones

gameofthrones-seiraΑμερικάνικη δραματική σειρά φαντασίας που έχει μαγέψει κοινό και κριτικούς. Άρχισε να προβάλλεται το 2011 και αποτέλεσε εξαρχής ασύγκριτο τηλεοπτικό φαινόμενο. Έχει χαρακτηριστεί ως η δημοφιλέστερη σειρά του κόσμου και οι οπαδοί της τη στηρίζουν ενεργά και την παρακολουθούν με άσβεστο πάθος.

Η σειρά παρακολουθεί τις ζωές επτά αριστοκρατικών οικογενειών που μάχονται για την απόκτηση της εξουσίας και την κατάκτηση του Σιδερένιου Θρόνου. Στο Winterfell ο χειμώνας έρχεται και μπορεί να κρατήσει χρόνια ολόκληρα. Ορατοί και αόρατοι, εξωπραγματικοί εχθροί απειλούν την ασφάλεια του βασιλείου.  Η πολιτική κατάσταση είναι αμφίρροπη, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή και το κίνητρο είναι ένα: τo κυνήγι του στέμματος .

Μίση, πάθη, έρωτες, δολοπλοκίες, ίντριγκες, φαντασιακά όντα. Στοιχεία που εξαρτάται το ένα από το άλλο και συνθέτουν μια ιστορία βγαλμένη σαν από παραμύθι, που όμοια της δεν έχει υπάρξει. Αν δεν έχεις παρακολουθήσει τη σειρά οι φετινές γιορτές είναι σίγουρα η ευκαιρία για να μυηθείς στον κόσμο της φαντασίας. Θα σε παρασύρει και θα σε κάνει να παθιαστείς όσο ποτέ άλλοτε.

Πρωταγωνιστές: Emilia Clarke, Kit Harington, Sophie Turner, Lena Headey, Nikolaj Coster-Waldau, Jack Gleeson, Richard Madden, Sean Bean, Michelle Fairley,  Maisie Williams.

5)Pretty little liars

prettylittleliars-seiraΑμερικάνικη τηλεοπτική σειρά μυστηρίου που άρχισε να προβάλλεται το 2010. Σημείωσε μεγάλη επιτυχία και απέκτησε φανατικούς τηλεθεατές που την παρακολουθούν μανιωδώς. Η σειρά προβάλλει τις ζωές τεσσάρων κοριτσιών ένα χρόνο αφότου εξαφανίστηκε η φίλη τους και ψυχή της παρέας, Alison. Ξαφνικά τα κορίτσια αρχίζουν να λαμβάνουν απειλητικά μηνύματα υπογεγραμμένα από κάποιον –Α.

Η πρώτη τους εντύπωση είναι ότι προέρχονται από την Alison. Πως αντιδρούν άραγε σε αυτή την υποψία; Πως ένιωθαν πραγματικά για την εξαφάνιση της αρχηγού της κλίκας τους; Υπήρχε ατόφια θλίψη ή και μια ενδόμυχη ανακούφιση; Ξαφνικά τα μυστικά τους κινδυνεύουν να βγουν στο φως, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμβεί.

Όταν αποκαλύπτεται το πτώμα της Άλισον τα κορίτσια δεν θα αργήσουν να καταλάβουν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, αφού τα καλά κρυμμένα μυστικά τους κινδυνεύουν ακόμα να έρθουν στην επιφάνεια και να διαλύσουν τις ζωές και την εικόνα τους. Σειρά που ξεχωρίζει, θα σε επαναφέρει νοερά στην εφηβεία και θα κάνει την αγωνία να κυλά στις φλέβες σου. Ανατρεπτική και υποσχόμενη να κερδίσει την προσοχή σου.

Πρωταγωνιστές: Ashley Benson, Ian Harding, Laura Leighton, Lucy Hale, Sasha Pieterse, Shay Mitchell, Troian Bellisario.

Extra: Μην ξεχάσεις φυσικά και την επιτυχημένη σειρά La casa de papel, που έχει προκαλέσει φρενίτιδα στο τηλεοπτικό κοινό και έχει αγαπηθεί για την καλοστημένη πλοκή του, τους άρτιους χαρακτήρες του και τις ξεχωριστές και πρωτότυπες ιστορίες του. Δεν χωρά περαιτέρω ανάλυση. Σειρά που δεν πρέπει να λείπει από καμία λίστα.

Σχόλια