Πριν αλλάξει ο χρόνος σου προτείνουμε, πώς να περάσεις το Σαββατοκύριακο σου στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα!

Τις προτάσεις για το Σαββατοκύριακο επιμελήθηκαν οι: Κική Φωτοπούλου & Έμμυ Αλεξιάδου

Προτάσεις από την Κική.

Χριστούγεννα…η πιο όμορφη, η πιο λαμπερή, η πιο στολισμένη εποχή όλου του χρόνου! Λαμπάκια, δώρα, αγκαλιές, φιλιά. Τι κι αν ακούς από τους πάντες ότι θα πάνε εκδρομή, τι κι αν βλέπεις stories στο instagram από χιονοδρομικά και ωραία τοπία, τι κι αν φεύγουν όλοι στα χωριά τους. Εσύ παραμένεις πιστός στην πόλη σου…τη Θεσσαλονίκη!

Μην απελπίζεσαι παρόλα αυτά και φυσικά μην καθίσεις σπίτι. Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να βγεις και να εκμεταλλευτείς τον ελεύθερο χρόνο των γιορτών.

Σάββατο πρωί. Ξυπνάς, πίνεις το καφεδάκι σου μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ετοιμάζεσαι και είσαι έτοιμος να αδράξεις την ημέρα. Βόλτα στο Mediterranean Cosmos! Έχει κυριολεκτικά τα πάντα! Ξεκινάς με τα μαγαζιά, χαζεύεις τις βιτρίνες, βλέπεις ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα, παιχνίδια, οικειακά είδη και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Ψωνίζεις για τον εαυτό σου, αλλά και για συγγενείς και φίλους, καθώς η πρωτοχρονιά κοντεύει και θέλεις να τους πάρεις λίγα ακόμη δωράκια.

Πείνασες; μπαίνεις στο χώρο των εστιατορίων και διαλέγεις μέσα από μια μεγάλη γκάμα φαγητών. Ό,τι τραβάει η όρεξη σου. Και άμα θέλεις πίνεις κι έναν καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα (όπως επιβάλλει και η εποχή), σε μία από τις καφετέριες που διαθέτει.

Τέλος, ταινία. Στο Cosmos υπάρχουν τα Village Cinemas με καταπληκτικές ταινίες για μικρούς και μεγάλους. Αυτήν την εποχή προτείνονται η ταινία “Vice: Ο δεύτερος στην ιεραρχία”, η οποία έχει πολύ καλές κριτικές, καθώς και η “Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει”, η οποία είναι επίσης εξαιρετική. Εάν επιθυμείς κάτι πιο Χριστουγεννιάτικο υπάρχει και “Ο καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια”. Σαββατοκύριακο

Δεν τελειώνει εδώ η μέρα! Μπορεί να κουράστηκες γιατί ήσουν έξω όλη μέρα, μην ξεχνάς όμως ότι είναι Σαββατόβραδο. Η καλύτερη λύση μετά από μια εξαντλητική μέρα είναι να μαζέψεις τους φίλους σου στο σπίτι για χαλαρό κρασάκι και επιτραπέζια. Έτσι θα περάσεις όμορφα το βράδυ, παρέα με αγαπημένους ανθρώπους και πολύ γέλιο!

Και κάπως έτσι φτάσαμε στην Κυριακή. Κυριακή πρωί λοιπόν, όλα τα μαγαζιά είναι ανοιχτά λόγω ημερών, το κέντρο της Θεσσαλονίκης βουλιάζει από κόσμο, κίνηση, βαβούρα, δεν βρίσκεις πουθενά παρκάρισμα και τα λεωφορεία πηγαίνουν πιο αργά από ποτέ. Ίσως το κέντρο να μην είναι πολύ καλή σκέψη για βόλτα.

Η Καλαμαριά όμως είναι! Ένα πολύ ωραίο και παραθαλάσσιο μαγαζί, κατάλληλο για κυριακάτικο καφέ είναι το mistral. Όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα, γιορτινός στολισμός.

Αφού πιεις λοιπόν τον καφέ σου, θα περπατήσεις λίγα μέτρα και θα βρεις την “Ελληνική κουζίνα Λαζαρίδη”. Υπέροχο εστιατόριο, με πολύ νόστιμο φαγητό και μεγάλη ποικιλία σε θαλασσινά και κρεατικά. Θα ευχαριστηθείς σίγουρα!

Τέλος, για να κλείσει δημιουργικά η μέρα σου προτείνω να παρακολουθήσεις μία από τις θεατρικές παραστάσεις που είναι αυτήν την περίοδο στη Θεσσαλονίκη. Μία εξαιρετική παράσταση είναι το “Ντα” του Χίου Λέοναρντ, που παίζεται στο Βασιλικό θέατρο, καθώς και το “Περιμένοντας τον Γκόντο” του Σάμουελ Μπέκετ, επίσης στο Βασιλικό θέατρο. Πολύ καλές κριτικές έχει και η παράσταση ” Καληνύχτα Μαργαρίτα” του Γεράσιμου Σταύρου στη Μονή Λαζαριστών.

Έτσι λοιπόν το Σαββατοκύριακό σου θα αποκτήσει νόημα και θα γίνει ευχάριστο και δημιουργικό. Μην το αφήσεις να πάει χαμένο!


Προτάσεις από την Έμμυ

 

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Βρίσκεσαι στην Αθήνα ή ετοιμάζεσαι να την επισκεφτείς για ένα γιορτινό Σαββατοκύριακο; Αν ναι, τότε ετοιμάσου για το πιο ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο!

Πρώτος σταθμός τα αθηναϊκά θέατρα που θα σε ταξιδέψουν σε άλλες χώρες και εποχές.

Εμείς σου προτείνουμε:

1. Οι Μάγισσες της Σμύρνης

παρασταση_Μαγισσες_της_Σμυρνης

Μία από τις πιο πολυσυζητημένες παραστάσεις της χρονιάς, που αξίζει να δεις.

Γεμάτη ξόρκια, μυστικά, έρωτες και πάθη που θα σε συνεπάρει σε ένα ταξίδι στο παρελθόν, στα παράλια της Σμύρνης.

Στο θίασο πρωταγωνιστούν η Μαρία Καβογιάννη, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Μελέτης Ηλίας και ο Μέμος Μπεγνής. Στον καθοριστικό ρόλο της μάγισσας Αττάρτης, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής.

Θέατρο Παλλάς

Παραστάσεις:

Σάββατο 29/12

20:30

Κυριακή 30/12

19:00

 

Για κρατήσεις:

https://www.viva.gr/tickets/theater/pallas/oi-magisses-tis-smyrnis/

2. Ο Συμβολαιογράφος

συμβολαιογραφος

Ο Συμβολαιογράφος έγραψε τη δική του θρυλική ιστορία, την εποχή της ασπρόμαυρης κρατικής τηλεόρασης, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη με το Βασίλη Διαμαντόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο και μια πλειάδα σπουδαίων ηθοποιών δίπλα του, τώρα ανεβαίνει στο θέατρο Χώρα σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Πρωταγωνιστούν: Σταμάτης Φασουλής, Αντώνης Λουδάρος, Ευγενία Δημητροπούλου, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Καραμπέτσης, Κώστας Φαλελάκης, Αλέξανδρος Πέρρος, Μαίρη Χάγια, Όλγα Σκιαδαρέση.

Παραστάσεις:

Σάββατο 29/12

21:00

Κυριακή 30/12

20:30

 

Για κρατήσεις:

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-xora/o-sumvolaiografos/

3. Έγκλημα στο Orient Express

ΕγκλημαστοOrientExpress

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η απόδοση του πασίγνωστου μυθιστορήματος της Άγκαθα Κρίστι σε θεατρικό έργο, που σίγουρα θα σε συναρπάσει.

Σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη και σκηνικά που εντυπωσιάζουν οι: Κάτια Δανδουλάκη, Δάνης Κατρανίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ταμίλα Κουλίεβα, Τάνια Τρύπη, Τάκης Παπαματθαίου, Λένα Δροσάκη, Άγγελος Μπούρας και Λευτέρης Ζαμπετάκης γίνονται ήρωες στο Έγκλημα στο Orient Express.

 

Παραστάσεις

Θέατρο Δανδουλάκη

Σαββατο 29/12

18:00 & 21:00

Κυριακή

18:00 & 21:00

 

Για κρατήσεις: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-katia-dandoulaki/egklima-sto-orient-express/

4. MATILDA

Matilda

«MATILDA» το μιούζικαλ βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Roald Dahl, σε κείμενο του Dennis Kelly και στίχους – μουσική του Tim Minchin.

Από το 2011 μέχρι σήμερα, η πολυσυζητημένη παράσταση έχει σπάσει ρεκόρ εισιτηρίων και βραβείων. Έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς, στο West End του Λονδίνου, το Broadway, την Αυστραλία και τον Καναδά!

Το θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ είναι ένα από τα πρώτα θέατρα στον κόσμο που παρουσιάζει το πολυβραβευμένο μιούζικαλ και μας δίνει την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε!

Στην παράσταση, σε ρόλο έκπληξη ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης που μεταμορφώνεται σε γυναίκα και ερμηνεύει τον ρόλο της Μις Τράντσμπουλ. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Κώστας Κόκλας, Νάντια Κοντογεώργη, Μπέττυ Μαγγίρα και Αντιγόνη Ψυχράμη. 

 

Παραστάσεις

Σάββατο 29/12

17:45 & 21:30

Κυριακή

18:00  

Για κρατήσεις: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-akropol/matilda-the-musical/

5. Κάθε Τρίτη με τον Μόρι

ΚαθεΤριτημετονΜόρι

Μια υπέροχη ιστορία υπαρξιακής αναζήτησης ξετυλίγεται στο θέατρο ΙΛΙΣΙΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ, ανάμεσα σε έναν σπουδαίο καθηγητή κι έναν ανήσυχο μαθητή, καθώς αμφισβητούνται τα στερεότυπα και ανακαλύπτονται οι αληθινές αξίες της ανθρώπινης φύσης. Η συνάντηση αυτή, με τη δύναμη της αγάπης, ξεπερνά ακόμη και την οδύνη του τελικού ταξιδιού της ζωής. Γιατί όπως λέει και ο Μόρι:
“Όταν μια σχέση είναι αληθινή, ξεπερνάει τα όρια του χρόνου…”

Πρωταγωνιστούν: Γρηγόρης Βαλτινός και Νικορέστης Χανιωτάκης

 

Παραστάσεις

Σάββατο 29/12

18:15 & 21:15

Κυριακή 30/12

19:15

Για κρατήσεις:

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-ilisia-volanakis/kathe-triti-me-ton-mori/

6. ΤΖΑΣΜΙΝ

ΤζασμινΡαντου

Στο Θέατρο Διάνα  πραγματοποιείται η παράσταση ‘ΤΖΑΣΜΙΝ”, που αποτελεί τη θεατρική εκδοχή του οσκαρικού αριστουργήματος του Γούντυ Άλλεν “BLUE JASMINE”, σε  σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Η Ελένη Ράντου, που ήθελε χρόνια να μεταφέρει στη σκηνή αυτό το τόσο σημαντικό σύγχρονο έργο, πήρε την έγκριση του ίδιου του Γούντυ Άλλεν για τη θεατρική της διασκευή, δίνοντας για πρώτη φορά την ευκαιρία στη μεταφορά της περίφημης Blue Jasmine στο θέατρο.

Η υπόθεση αφορά σε μια πλούσια χρεωκοπημένη Νεοϋορκέζα, τη Τζάσμιν (Ελένη Ράντου), η οποία μετά τη διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της Αλ (Μάξιμος Μουμούρης) προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αναγκάζεται, άφραγκη πλέον, να μετακομίσει στην αδερφή της Τζίντζερ (Γαλήνη Χατζηπασχάλη) σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλυ (Παντελή Δεντάκη). Η απέχθεια της Τζάσμιν προς τον Τσίλυ είναι κεραυνοβόλα και οι συγκρούσεις ανάμεσά τους πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στην προσπάθεια της Τζάσμιν να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, το παρελθόν  στοιχειώνει το παρόν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το σενάριο του Γούντυ Αλλεν στηριγμένο σε μια άλλη εκδοχή του Λεωφορείο ο Πόθος, περιγράφει με μοναδικά κωμικοτραγικό τρόπο το οδοιπορικό της πτώσης και την τραυματική εμπειρία της απώλειας, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια.

 

Παραστάσεις

Σάββατο 29/12

21:00

Κυριακή 30/12

19:00

Για κρατήσεις: https://www.viva.gr/tickets/theatre/diana/jasmine/

 

Μετά το θέατρο τι καλύτερο από καφεδάκι ή φαγητό;

Zonars

ZonarsAthensReustarant

 

Μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή το φαγητό σου σε ένα από τα ιστορικότερα μαγαζιά της Αθήνας, καθώς λειτούργησε για πρώτη φορά το 1939 και αποτέλεσε στέκι της πολιτικής, καλλιτεχνικής και κοσμικής Αθήνας. Το Zonars έχουν επισκεφτεί ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Νίκος Γκάτσος, η Μελίνα Μερκούρη, Τζένη Καρέζη, η Σοφία Λόρεν κ.α..

Βρίσκεται στην Βουκουρεστίου 9 και Πανεπιστημίου και λειτουργεί από τις 10 π.μ έως τις 2 π.μ.

Atticos restaurant

AtticosReustarant

Με υπέροχη θέα το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και την Ακρόπολη μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου. Το εστιατόριο βρίσκεται στην Γαριβάλδη 7 και λειτουργεί Δευτέρα έως Σάββατο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ.

Αναφιώτικα Καφενείο-Μεζεδοπωλείο

Μεζεδοπωλείο_Αναφιώτικα

Το παραδοσιακό καφέ που βρίσκεται στην καρδιά της πλακόστρωτης Πλάκας μπορεί να σε γεμίσει με νοσταλγία. Βρίσκεται στην οδό Μνησικλέους και Θρασυβούλου. Στα περίφημα σκαλάκια.

Εδώ μπορείς να πιεις τον καφέ σου ή και να γευθείς παραδοσιακούς μεζέδες και γλυκά.

Λειτουργεί καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 6 π.μ.

Ό τι κι αν κάνεις, ευχόμαστε να έχεις ένα ευχάριστο Πρωτοχρονιάτικο Σαββατοκύριακο!

Σχόλια