Ετοιμάζεις κάποιο ταξίδι στο Άμστερνταμ; Τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος, αφού σου έχουμε έναν πλήρη οδηγό για όλα όσα πρέπει να δεις!

Κανάλια από τη Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας, ρομαντικά cafe με κεριά, ποδήλατα στους δρόμους, όμορφα πάρκα, μεγαλόπρεπα μουσεία, πολύχρωμες αγορές, έντονη βραδινή ζωή και πολλά άλλα επιφυλάσσει στον τουρίστα ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ.

Αρκεί, όμως, να ξέρεις από που θα περάσεις και τι πρέπει να δεις, έτσι ώστε να πάρεις όσο περισσότερα μπορείς από ένα τέτοιο ταξίδι, που σίγουρα δεν θα είναι το πρώτο και το τελευταίο σου στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας.ταξίδι στο Άμστερνταμ

Αγαπητέ αναγνώστη είμαι για άλλη μια φορά εδώ για να σου μιλήσω…για την Ολλανδία φυσικά! Αλίμονο για δέκα μέρες πήγαμε να μην καταγράψουμε όλες τις εμπειρίες μας; (World Party καταντήσαμε)

Σήμερα, λοιπόν, θα σου μιλήσω για το Άμστερνταμ, αφού τι καλύτερο από έναν travel guide για ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ.

Ετοιμάσου, λοιπόν, για ένα ταξιδιωτικό ανάγνωσμα που θα σου μείνει αξέχαστο!

1. Amsterdam central

 

ταξίδι στο Άμστερνταμ

Amsterdam central

Πρώτη στάση Αmsterdam central. Κυριολεκτικά ένας σταθμός αξιοθέατο, ένας σταθμός όνειρο. Ο σιδηροδρομικός σταθμός Amsterdam Centraal είναι ο κεντρικός σιδηροδρομικός κόμβος του Άμστερνταμ, πρωτεύουσας της Ολλανδίας.

 

Περισσότεροι από 250.000 επιβάτες διέρχονται καθημερινά μέσω του σιδηροδρομικού σταθμού. Οι γραμμές του μετρό 51, 53 και 54 συνδέονται με το κέντρο του Άμστερνταμ, ενώ από το 2017, η γραμμή 52 του μετρό θα προστεθεί στον κατάλογο σύνδεσης Metros με το Κεντρικό Κέντρο του Άμστερνταμ. Το κέντρο του Άμστερνταμ, που άνοιξε το 1889, διαθέτει μια οροφή 40 μέτρων.

Διάβασε εδώ όλα όσα πρέπει να δεις στη Χάγη!

2. Mουσεία

Καλωσόρισες στην χώρα των μεγαλύτερων και διασημότερων μουσείων. Στη χώρα που αν δεν επισκεφτείς τουλάχιστον 1 μουσείο τζάμπα πήγες. Καλύτερα μην πας καθόλου. Σου παρουσιάζω, λοιπόν, τα πιο σημαντικά.

Το Museumplein είναι μια μεγάλη έκταση με γρασίδι, υπόγεια πάρκινγκ και σούπερ μάρκετ, όπου θα βρεις 3 μουσεία, το Rijksmuseum, δηλαδή το Εθνικό Μουσείο για τις Τέχνες και την Ιστορία της πόλης.

Wherever you go, go with all your heart.

Επιπλέον, το Μουσείο Βαν Γκογκ. Ειλικρινά μην το χάσεις, γιατί θα δεις και θα επεξεργαστείς τα έργα του μεγάλου ζωγράφου. Αφιερωμένο στο έργο του διάσημου ζωγράφου, το συναίσθημα που ένιωσα είναι ειλικρινά μοναδικό, να αντικρίζω από κοντά έργα τα οποία έβλεπα μόνο σε καρτ ποστάλ .

Μην χάσεις, επίσης, την ευκαιρία να επισκεφτείς το Museum Het Rembrandthuis, για να θαυμάσεις την εντυπωσιακή συλλογή έργων του Ρέμπραντ, ο οποίος από το 1639 μέχρι το 1658 ζούσε και δούλευε στο σπίτι που τώρα στεγάζει το μουσείο.

ταξίδι στο Άμστερνταμ

museum het rembrandthuis

Kάποια άλλα σημαντικά μουσεία, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το Μουσείο Άννα Φρανκ, το Εβραϊκό Ιστορικό Μουσείο και το Μουσείο Αντίστασης Verzetsmuseum στη συνοικία Plantage.

3. Παλάτι

Το πολίτευμα της Ολλανδίας είναι βασιλευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Μην παραλείψεις, λοιπόν, να δεις το βασιλικό παλάτι στο κέντρο της πλατείας Dam.

Το βασιλικό παλάτι του Άμστερνταμ είναι ένα από τα τέσσερα παλάτια της χώρας που ανήκουν στην δικαιοδοσία της βασίλισσας μετά από απόφαση του κοινοβουλίου της χώρας.

Aρχικά, χτίστηκε ως δημαρχείο στην διάρκεια της χρυσής εποχής του 17ου αιώνα, πιο συγκεκριμένα το 1665. Στην συνέχεια έγινε βασιλική κατοικία αρχικά για τον Ναπολέοντα και αργότερα για την Ολλανδική βασιλική οικογένεια. Το παλάτι πρόσφατα ανακαινίστηκε και είναι ξανά ανοιχτό για τους τουρίστες που επιθυμούν να το επισκεφτούν.

Το βασιλικό παλάτι στο κέντρο της πλατείας Dam

4. Πάρκα

Μια από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες των Ολλανδών είναι να χαλαρώνουν στα τεράστια πάρκα που διαθέτουν. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρω το Vondelpark, που έχει κήπους,  λιμνούλες, γεφυράκια και πανέμορφα γλυπτά όπως το Ψάρι του Πάμπλο Πικάσο.

Άλλα αγαπημένα πάρκα των Ολλανδών και όχι μόνο είναι το Sarphatipark και το westerpark. Ιδανικά μέρη για χαλάρωση αποτελούν επίσης ο Hortus Botanicus, που ιδρύθηκε το 1638 και είναι ένας από τους παλαιότερους βοτανικούς κήπους στον κόσμο.

Διάβασε εδώ όλα όσα πρέπει να δεις στο Ντελφτ!

vondelpark amsterdam

5. Οι πλατείες στο Άμστερνταμ

Οι πλατείες της πόλης συμβολίζουν ολόκληρες περιοχές της πόλης με τη δραστηριότητά τους και τον χαρακτήρα τους.

Η μεγάλη και ανοικτή πλατεία Dam με το Παλάτι της Βασίλισσας και του καλύτερου τμήματος αποθήκης έχει έναν κεντρικό ρόλο στην πόλη, η Leidseplein και η Rembrandtplein είναι κέντρα ψυχαγωγίας και τουρισμού, ενώ το όνομα της πλατείας Museumplein μιλά από μόνο του.

Η Nieuwmarkt, η Westermarkt και η Noordermarkt είναι παλαιές αγορές, οι οποίες βρήκαν σήμερα μια νέα λειτουργία, αφού κάθε μια τους διαφορετική. Ακόμη και μια μικρή πλατεία αποκαλούμενη het Spui έχει τον πρόσθετο χαρακτήρα της.

Το βασιλικό παλάτι στο κέντρο της πλατείας Dam.

6. Που να φας στο ταξίδι στο Άμστερνταμ

Δυστυχώς μην περιμένεις τα φαγητά της μαμάς σου σε μια τέτοια χώρα. Οι Ολλανδοί δεν φημίζονται για την νόστιμη κουζίνα τους. Αν είσαι τόσο τολμηρός και θέλει να αναζητήσεις νέες γαστρονομικές γεύσεις σου προτείνω να δοκιμάσεις ολλανδικά παραδοσιακά πιάτα στα Bistro Bij Ons και La Falote, τις καλύτερες κροκέτες της πόλης με μια παραδοσιακή ολλανδική μπύρα στο Van Dobben.

Επίσης, μην παραλείψεις να πας στο Vapiano, αφού εκεί έφαγα ένα από τα καλύτερα γεύματα στο Άμστερνταμ! Όλα γίνονται μπροστά σου και απλά σε κάνουν να θες να τα καταβροχθίσεις… Μέσα από το μπαρ όλοι ευγενικοί έτοιμοι να κάνουν την πάστα σου όπως την ζητήσεις.

7. Που να πιεις στο ταξίδι στο Άμστερνταμ

Ανακάλυψε πως παρασκευάζεται η διάσημη Heineken στο ζυθοποιείο Heineken Experience, όπου η είσοδος σας εγγυάται άφθονη μπίρα. Επίσης, μην παραλείψετε το ολλανδικό τζιν Jenever στο bar Wynand Fockink.

Βραδινή ζωή γεμάτη πάρτι θα βρεις στο Rembrandtplein, το Leidseplein, το μεσαιωνικό κέντρο και την περιοχή Red Light District, με πληθώρα pub και club, ενώ αν ψάχνεις για τα θρυλικά coffee shop, θα τα βρεις διάχυτα στην πόλη, με το Dampkring και το Abraxas να είναι ανάμεσα στα δημοφιλή.

red light district

Σχόλια