Είσαι από εκείνους που πιστεύουν στα παραμύθια και δεν ξεχνάς το παιδί που έχεις μέσα σου; Αγαπάς τα θεματικά μέρη αλλά δεν έχεις επισκεφθεί κάποιο ακόμα; Είσαι στο σωστό άρθρο! Παρακάτω ακολουθούν 5 θεματικά καφέ στην Αθήνα για καφέ αλλά και φαγητό!

Τα θεματικά καφέ στην Αθήνα αποτελούν must πια. Με μία παράδοση που ξεκίνησε από τα προάστια και σταδιακά εδραιώθηκε και στο κέντρο, μπορούμε να πούμε πως αξίζει να επισκεφτείς ένα -αν όχι όλα- από αυτά! Μπορεί αυτή τη στιγμή που μιλάμε να μην έχουμε Χριστούγεννα, Απόκριες ή να είμαστε σε κάποιο εξωτικό μέρος, αλλά μην ανησυχείς, στα μέρη που ακολουθούν, θα βρεις όσα ψάχνεις!

1. Cap Cap

5+1 θεματικά καφέ στην Αθήνα που αξίζει να επισκεφτείς!

Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω πιο αντιπροσωπευτικά τη λίστα μου! Με μία γεύση από τη Χώρα των Θαυμάτων, το Χόγκουαρτς, το Game of Thrones, το Halloween -και όχι μόνο- το μαγικό αυτό μέρος, σε ταξιδεύει τόσο με τα ιδιαίτερα ροφήματα του, όσο και με τα γλυκά ή αλμυρά μυστικά του.

Μιλάμε για ένα μέρος που μεταμορφώνεται ανά θεματική περίοδο, ανανεώνει το μενού του και εντυπωσιάζει όποιον περάσει την πόρτα του! Η ουρά που σχηματίζεται κάθε φορά απ’ έξω είναι η απόδειξη ότι …το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Αλλά μην ανησυχείς, όσο περιμένεις, μαγικά ξωτικά σου προσφέρουν κεράσματα για να γλυκάνουν την αναμονή και να σου δώσουν μία γεύση από το τι θα δοκιμάσεις σε λίγο!

cap-cap

Διεύθυνση: 

Πανόρμου 26, Αιγάλεω

Ιασωνίδου 10, Ελληνικό

2. Fairytale

Μιλάμε για ένα μαγαζί, βγαλμένο κυριολεκτικά από παραμύθι, αφού από την πρώτη κιόλας όψη θα καταλάβεις ότι δεν πρόκειται για ένα απλό, τυπικό καφέ. Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν, κινούμενα σχέδια, δράκοι, φιγούρες από τη Disneyland αλλά και γράμματα του Άι-Βασίλη, είναι λίγα μόνο στοιχεία από αυτά που θα δεις στο ντεκόρ του Fairytale. 

Παρέα με τη Χιονάτη και τους 7 νάνους ή το λευκό Λαγό -τη μασκότ του μαγαζιού– μπορείς να απολαύσεις άπειρα -το εννοώ- γλυκά αλλά και αλμυρά εδέσματα, καθώς και ξεχωριστά ροφήματα, όπως τσάι, σοκολάτα ή καφέ. Ό,τι και αν επιλέξεις, δεν θα απογοητευτείς.

Διεύθυνση: Ν. Τρύπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια

3. Little Kook

Πάντα στολισμένο, ανάλογα με την εποχή, άλλοτε με Χριστουγεννιάτικα δέντρα και λαμπιόνια ενώ άλλοτε με πελώριους δράκους και Halloween διάθεση, το μικρό -αλλά εντυπωσιακό- στολίδι του Ψυρρή, είναι έτοιμο να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Τεράστια cakes, χρωματιστά ροφήματα και πανέμορφα σερβίτσια. Σερβιτόροι και σερβιτόρες ντυμένοι πρίγκιπες, ξωτικά και νεράιδες. Ναι καλά κατάλαβες, αυτή είναι μία γεύση από το τι  θα συναντήσεις στο Little Kook. Τι περιμένεις λοιπόν;

Διεύθυνση: Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή

4. School Pizza Bar

Στην αρχή της πλατείας της Αγίας Ειρήνης, σχολικές καρέκλες και τραπέζια κάνουν την εμφάνισή τους, αντιπροσωπεύοντας επάξια το όνομα του μαγαζιού. Όλη η ατμόσφαιρα θυμίζει σχολείο και τάξεις, με τη διαφορά ότι αντί για διαγωνίσματα, το μενού έχει… πίτσα. Ή μακαρονάδα. Ή και τα δύο μαζί.

Το School φημίζεται κυρίως για το ιταλικό του μενού, που δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις ακόμα και αν είσαι πεπεισμένος ότι θα πας απλά για ένα καφέ. Ωραίο περιβάλλον, φιλικό προσωπικό και πρωτότυπο μενού. Τελεία και παύλα. Have fun από εμάς.

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8

5. Noel

Εδώ είναι πάντα Χριστούγεννα. Και το εννοώ. Η ρετρό διακόσμηση, οι ζεστές ταπετσαρίες, τα βελουτέ καθίσματα, οι χριστουγεννιάτικες πινελιές αλλά και οι vintage γωνιές του, σου δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου είναι πάντα γιορτή.

Καλά κρυμμένο στο κέντρο της Αθήνας αλλά συνωμοτικά γνωστό σε όλους τους κατοίκους, το Noel ανοίγει τις πόρτες του καθημερινά, προσφέροντας καφέ, ποτό και φαγητό. Εξαιρετικό μενού, προσεγμένα πιάτα, πρωτότυπες εκδοχές μακαρονάδας αλλά και κρεατικών, καθώς και διαχρονικές επιλογές ποτών. Μία επίσκεψη θα σε βοηθήσει να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 59Β

Σχόλια