Ένας πλήρης οδηγός του τι πρέπει να δεις και να κάνεις αν πας διακοπές στο Ντελφτ!

Μια από τις πιο όμορφες και παραμυθένιες χώρες της Ευρώπης. Έχει κρατήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της και σου δίνει την εντύπωση ότι έχει βγει από παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η χώρα της τουλίπας και των λαχταριστών τυριών. Ποια άλλη θα μπορούσε να είναι εκτός από την Ολλανδία; Αν ετοιμάζεσαι να πας διακοπές στο Ντελφτ τότε εδώ θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι!

Η Ολλανδία αποτελεί το πιο διάσημο προορισμό τόσο για σπουδές όσο και για διακοπές. Με αφορμή ένα ταξίδι μου στην χώρα της τουλίπας και συγκεκριμένα στο παραμυθένιο Ντελφτ θα προσπαθήσω να μεταφέρω τις δικές μου προσωπικές εμπειρίες και να πείσω κάθε αναγνώστη γιατί πρέπει να ταξιδέψει στο μαγευτικό αυτό μέρος.

Μία από τις αγαπημένες μου πόλεις στην Ολλανδία, που είναι ένα εύκολο ταξίδι ημέρας από το Άμστερνταμ, είναι το Ντελφτ, που μάλιστα έχει και ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια των Κάτω Χωρών!

Το Ντελφτ είναι ένα συνονθύλευμα ιστορικών αξιοθέατων και νέων μοντέρνων καταστημάτων/εστιατορίων, έτσι ώστε να γνωρίσετε και τις δύο πλευρές αυτής της όμορφης πόλης.

Αν επισκέπτεστε την πόλη για ένα ημερήσιο ταξίδι, σας προτείνω να ξεκινήσετε νωρίς (ας είμαστε λογικοί και να ξεκινήσουμε γύρω στις 9:30 π.μ.). Έτσι, θα έχετε μια ολόκληρη μέρα στο Ντελφτ, που οργανώσατε για να ανακαλύψετε σαν άλλοι Μαγκελάνοι.

Αν και θα πρότεινα να περάσετε μια νύχτα στο Ντελφτ εάν μπορείτε, καθώς τα ξενοδοχεία είναι πιο προσιτά από το Άμστερνταμ και θα αγαπήσετε τα καφέ εκεί. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και αυτό το δρομολόγιο είναι μια αρχή, για να αρχίσετε να ανακαλύπτετε όμορφες πτυχές μιας άλλης πόλης και να μην επικεντρωθείτε μόνο στα γνωστά μέρη όπως Άμστερνταμ και Ρότερνταμ.

Για να κάνετε διακοπές στο Ντελφτ, όμως, πρέπει πρώτα να φτάσετε εκεί…

1. Πώς θα φτάσετε στο Delft Centraal:

  • Μπορείτε εύκολα να φτάσετε από το Άμστερνταμ στο Ντελφτ με τρένο. Χρειάζονται σαράντα πέντε λεπτά με απευθείας τρένο, που συχνά έχει προορισμό κάπου αλλού. Το τρένο από το Άμστερνταμ κοστίζει 26 ευρώ (ISH) από το 2018, ενώ ο ναύλος μπορεί να αυξηθεί.
  • Από τη Χάγη έως το Ντελφτ, μπορείτε να πάρετε το Τραμ 1 (3,50€ κάθε φορά με την αγορά εισιτηρίου στο τραμ από το 2018), η οποία διαρκεί περίπου 25 λεπτά.
  • Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο με το τρένο NS από το Den Haag HS ή το Den Haag Centraal στο Delft. Η διαδρομή με τρένο κοστίζει 5 ευρώ (2018 τιμές) και διαρκεί μόνο δέκα λεπτά. Χρειάζονται μόνο δεκαπέντε λεπτά για να φτάσετε από το Ρότερνταμ στο Ντελφτ!
Διακοπές στο Ντελφτ

Delft Central

Διακοπές στο Ντελφτ

Φωτογραφία του καναλιού Oude Delft στο Ντελφτ. Αυτό το όμορφο κανάλι είναι ένα must-see αξιοθέατο στο Ντελφτ

2. Καφές και γεύμα στο Ντελφτ

Από εκεί, κατευθύνεστε στην παλιά πόλη. Οι άνθρωποι ερωτεύονται το Ντελφτ για τα κανάλια… Και όχι άδικα, αφού είναι σαν να βγαίνεις από παραμύθι! Παρόλο που πολλοί άνθρωποι τρελαίνονται για το ολλανδικό πρόγευμα-Koffyhuis με καφέ, σας προτείνω να περπατήσετε λίγο κάτω από το κανάλι για να πάρετε μια ζαχαροπλαστική εικόνα (ή έναν καφέ) στη Gallery ‘Uit De Kunst’.

Αυτή η υβριδική καφετέρια/γκαλερί τέχνης έχει μια μοναδική αίσθηση και νόστιμα αρτοσκευάσματα με μια αξέχαστη θέα.

Διακοπές στο Ντελφτ

Καφές στο Uit De Kunst, ένα από τα καλύτερα καφέ στο Ντελφτ με όμορφη θέα στην Παλιά Εκκλησία.

Το Kek είναι ένα από αυτά τα εστιατόρια, που αγαπά ο καθένας σε αυτή την πόλη. Είναι  instagrammable, vegan-friendly, healthy και τα προϊόντα του είναι απλά delicious.

Διακοπές στο Ντελφτ

kek

Έγινα λάτρης του Salted Caramel Latte με πραγματικά κομμάτια καραμέλας. Να σημειωθεί ότι έχει πολλά διαφορετικά σάντουιτς, επιδόρπια και οι μερίδες είναι πάντα τεράστιες. Επομένως, αξίζει να δώσεις το κάτι παραπάνω, γιατί δεν θα φας κουτσουλιές.

Ενημερωτικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι αρκετά δημοφιλές τα Σαββατοκύριακα (ειδικά για μεσημεριανό γεύμα), οπότε είναι καλύτερο να κάνετε τα κουμάντα σας και από νωρίς να κλείσετε μια θέση στο συγκεκριμένο μαγαζί.

 

Διαφορετικά, υπάρχουν πολλά άλλα καλά μέρη για φαγητό στο Delft, συμπεριλαμβανομένου του Postkantoor με πιο παραδοσιακά ολλανδικά φαγητά (tostis, uitsmijters, τηγανίτες, σάντουιτς).

διακοπές στην Ολλανδία

Postkaddoor

3. Εξερευνήστε το ιστορικό κέντρο της πόλης

Η παλιά εκκλησία χτίστηκε κατά μήκος ενός παλαιότερου καναλιού, ωστόσο, όταν ανεγέρθηκε ο πύργος, υπήρχε κανάλι. Έτσι, οι αρχιτέκτονες γκρεμισαν το κανάλι για να κάνουν χώρο για τον πύργο της εκκλησίας.

Δυστυχώς, τα κανάλια δεν είναι τα καλύτερα θεμέλια για τους μεγάλους πέτρινους πύργους… Έτσι, ο πύργος κλίνει περίπου δύο μέτρα.

Μην ξεχάσετε επίσης να δείτε την Νέα Εκκλησία, που περιλαμβάνεται στο ίδιο εισιτήριο. Είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι συρρέουν στο Ντελφτ και είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στις διακοπές στο Ντελφτ!Διακοπές στο ΝτελφτΔιακοπές στο Ντελφτ

Το κτίριο της εκκλησίας λέγεται ότι χρονολογείται από το 1200 έως το 1300 και θεωρείται το παλαιότερο κτίριο στο Ντελφτ. Απολαύστε το όμορφο όργανο, τα βιτρό παράθυρα, καθώς και το τεράστιο κουδούνι. Εδώ, μπορείτε επίσης να δείτε τον τάφο του Vermeer.

Η εκκλησία είναι ένα must-see αξιοθέατο, αφού πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς γοτθικούς καθεδρικούς ναούς.

Ένα ακόμα αξιοθέατο, για το οποίο είναι πολύ υπερήφανοι οι Ολλανδοί είναι το σπίτι του Johannes Vermeer. Σε αυτό θα δείτε όλα τα αντίγραφα των πινάκων του σπουδαίου ζωγράφου. Να σημειωθεί βέβαια ότι ένας από τους πιο σημαντικούς πίνακες του η κοπέλα με το μαργαριτάρι βρίσκεται στο Mauritshuis στην Χάγη.Διακοπές στο Ντελφτ

Τέλος, μετά από μια όμορφη βόλτα στην πλατεία του Ντεφτ θα βρεθείς μπροστά στο Markt. Eίναι μια από τις μεγαλύτερες ιστορικές πλατείες στην Ευρώπη. Η πλατεία είναι σχεδόν ορθογώνια και συνορεύει στις μικρές πλευρές με το Nieuwe Kerk στα ανατολικά και το δημαρχείο του Ντελφτ στα δυτικά.

4. Μια νύχτα στο Ντελφτ

Είτε είστε μόνοι, είτε ταξιδεύετε μαζί με παρέα, είναι μια τελεια ευκαιρία να περπατήσετε γύρω από το ιστορικό τμήμα του Ντελφτ το βράδυ. Ανεξάρτητα, τελειώστε τη νύχτα σας με ένα φρέσκο τσάι μέντας ή μια μπύρα.

Ένα φρέσκο τσάι μέντας δεν είναι αυτό που νομίζετε ότι είναι, αν και εγγυώμαι ότι είναι λεπτό και μη αλκοολικό.

Τελειώστε το βράδυ σας με μια μπύρα στο “παλιότερο” καφενείο μπύρας στο Ντελφτ: το De Klomp, το οποίο χρονολογείται από το 1651, ενώ το ίδιο το κτίριο είναι μεγαλύτερο από το καφενείο.

Η ατμόσφαιρα είναι πολύ ολλανδική και κλασική παρόλο που έχουν μια μοντέρνα και καλή επιλογή μπύρας από τα τοπικά ολλανδικά ζυθοποιεία.

Εμείς σας ευχόμαστε να περάσετε τέλεια κάνοντας Διακοπές στο Ντελφτ! 

Διάβασε εδώ για το Μουσείο Άννα Φρανκ στην Ολλανδία!

Σχόλια