Βραβευμένες και πολυφωτογραφημένες αυτές είναι οι 10 πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα!

Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα και αυτό γιατί υπάρχουν πολλές. Άλλες έχουν βαθυγάλαζα νερά, άλλες πράσινα, άλλες πάλι έχουν άμμο και άλλες βότσαλο. Το σίγουρο είναι ότι όλες είναι πολύ ξεχωριστές και αν σου δοθεί η ευκαιρία πρέπει να κολυμπήσεις εκεί!

10. Παραλία Λαλάρια, Σκιάθος

όμορφες παραλίες στην Ελλάδα

Μια παραλία με καταπράσινα νερά, λευκά βότσαλα και πανύψηλα βράχια που είναι διάσημη σ’ όλο τον κόσμο!

9. Παραλία του Σίμου, Ελαφόνησος

simoscamping.gr

Μια διεθνώς φημισμένη παραλία βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού. Την χωρίζει το Σαρακήνικο, ενώ η Παραλία του Σίμου διαθέτει αμμουδιά με ψιλή χρυσή άμμο και αμμόλοφους με ύψος μέχρι και 10 μέτρα!

8. Παραλία Super Paradise, Μύκονος

Μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Μύκονο είναι η Super Paradise. Μια παραλία με διάφανα πράσινα και τιρκουάζ νερά που μόνο αν κολυμπήσεις θα καταλάβεις πόσο όμορφη είναι!

Δες εδώ ποιες παραλίες είναι κατάλληλες στην Αττική!

7. Λιχαδονήσια, Εύβοια

lichadonisia.com

Στο βορειοδυτικό άκρο της Εύβοιας βρίσκονται κάποιες από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Τα Λιχαδονήσια από πολλούς αποκαλούνται «Σεϋχέλλες της Ελλάδας» και δικαίως αφού πρόκειται για 7 μικρές πανέμορφες νησίδες!

6. Παραλία Κολυμπήθρες, Πάρος

Άλλη μια διάσημη παραλία με αμμώδεις ορμίσκους, γκριζωπά βράχια και γαλαζοπράσινα νερά!

5. Παραλία Μπάλος, Κρήτη

Πρόκειται για μία από τις πιο εξωτικές παραλίες της Ελλάδας και από τις καλύτερες της Μεσογείου. Βρίσκεται στον νομό Χανίων και θα ξετρελαθείς από την ομορφιά της παραλίας!

4. Παραλία Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Βρίσκεται στην λίστα με τις 6 καλύτερες παραλίες της Μεσογείου και αν την επισκεφτείς κάθισε μέχρι την ώρα του ηλιοβασιλέματος, αφού το τοπίο είναι πραγματικά μαγευτικό!

3. Παραλία Canal D’ amour, Κέρκυρα

Σπηλιές, μικρές παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά και λευκά βράχια δημιουργούν ένα εκπληκτικό τοπίο! Άσε που ο μύθος λέει ότι αν κολυμπήσεις στο στενό πέρασμα θα συναντήσεις στην άλλη πλευρά τον έρωτα της ζωής σου!

2. Παραλία Μύρτος, Κεφαλλονιά

Βρίσκεται μόλις 30 χλμ από το Αργοστόλι και είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, που ξεχωρίζει λόγω της λευκής άμμου και του ψιλού βοτσάλου, τα οποία σε συνδυασμό με τα βαθυγάλανα νερά δημιουργούν ένα επιβλητικό τοπίο.

1. Παραλία Ναυάγιο, Ζάκυνθος

discovergreece.com

Λευκή άμμος, άσπρες βραχώδεις πλαγιές, σμαραγδένια νερά συνθέτουν το σκηνικό αυτής της ονειρεμένης παραλίας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις κατολισθήσεις αιώνων και το πλοίο που ναυάγησε στις αρχές του ’80 μας κάνουν να την θεωρούμε την πιο όμορφη παραλία στην Ελλάδα!

Σχόλια