Αν θες παραλίες με καταπράσινα νερά και καλή νυχτερινή ζωή, η Σκιάθος είναι ο προορισμός που πρέπει να επιλέξεις για τις φετινές σου διακοπές!

Η μαγευτική Σκιάθος ανήκει στις Σποράδες, έχει έκταση μόλις 48 χλμ. Και ο οικισμός είναι χτισμένος πάνω σε δύο λόφους.

 

Γιατί όμως αγαπητέ αναγνώστη αξίζει να επισκεφτείς το νησί της Σκιάθου και όχι κάποιο άλλο;

Αρχικά, διότι είναι από τα νησιά που συνδυάζει φύση και πολιτισμό, ηρεμία και ξέφρενο clubbing. Βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά που διατηρούν τη γραφικότητά τους, ενώ οι ντόπιοι είναι φιλόξενοι, ευχάριστοι άνθρωποι κι εξυπηρετικοί. Απευθύνεται λοιπόν σε ρομαντικούς τύπους, σε οικογενειάρχες ή ακόμη και σε partyanimals.

Τι είναι αυτό που αξίζει να δει κανείς όταν πάει στο νησί;

Την παραλία «Τρούλος», η οποία βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή και αποτελείται από μια μεγάλη έκταση, δίνοντας στον εκάστοτε επισκέπτη την άνεση που θέλει.

troulos_front

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σ’ εκείνο το σημείο της Σκιάθου βρίσκεται και το εστιατόριο «Τρούλος», το οποίο ιδρύθηκε το 1975 και βρίσκεται δίπλα στο κύμα. Έχει ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ενώ το περιβάλλον είναι οικογενειακό και πολύ φιλικό. Αν πάτε εκεί πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το «κλέφτικο»  και οι λάτρεις του γλυκού το «αμυγδαλωτό του κουταλιού».

 

Τις «Κουκουναριές» ή αλλιώς «Χρυσή άμμος»,

ART89691219322939851721240158_large

 

Φημισμένη παραλία της Σκιάθου, η οποία περιτριγυρίζεται από το δάσος των κουκουναριών και η άμμος της έχει ένα ιδιαίτερο χρυσό χρώμα (εξ’ ου και το όνομα). Αξίζει να την επισκεφθείς, αν σ’ αρέσουν τα θαλάσσια σπορ, οι παραδοσιακές ταβερνούλες δίπλα στη θάλασσα αλλά και τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα…

Αν όμως είστε λάτρεις του γυμνισμού, δε θα παραλείψετε τη «Μικρή Μπανάνα», η οποία πήρε το όνομά της από το καμπυλωτό σχήμα της παραλίας και λέγεται μάλιστα πως είναι από τις καλύτερες παραλίες του είδους!

banana1_2

Όσον αφορά το κομμάτι της διασκέδασης υπάρχουν αρκετά και φημισμένα μαγαζιά που καλύπτουν όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.

Για τους νεαρούς επισκέπτες αξίζει να παρουσιαστεί:

Το Kahluaclub που βρίσκεται στην παραλιακή. Είναι από τα μαγαζιά που διοργανώνει events με γνωστούς καλλιτέχνες, στα decks παίζει η πιο in μουσική του καλοκαιριού, ενώ ο χορός και το πάρτυ τελειώνει το πρωί!

 

Για τους πιο χαλαρούς τύπους υπάρχουν μαγαζιά όπως οι «Μαξιλάρες», στο οποίο δεν πέφτει καρφίτσα μεν, αλλά είναι ό,τι πρέπει για έναν καφέ το απόγευμα ή ένα δροσερό κοκτέιλ το βράδυ.

rock-n-roll-1

 

P7270835Τέλος, οι κουλτουριάρηδες της παρέας μπορούν να επισκεφθούν το «Μουσείο- Σπίτι του Παπαδιαμάντη», του αγαπημένου συγγραφέα της «Φόνισσας» που όλοι διδαχτήκαμε κατά τα σχολικά χρόνια. Είναι, λοιπόν, από τα λίγα εναπομείναντα αρχοντικά του νησιού, όπου φυσικά υπάρχουν κάποια προσωπικά αντικείμενα, χειρόγραφα του συγγραφέα και έπιπλα δωρισμένα από την οικογένειά του. Είναι το μέρος, στο οποίο μεγάλωσε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Αυτά, αγαπητέ αναγνώστη, είναι κάποια(!) από τα μέρη που αξίζει να δεις σε αυτό το τόσο μικρό και πολλά υποσχόμενο νησί των Σποράδων, που ακούει στο όνομα Σκιάθος. Τονίζω όμως κάποια, επειδή υπάρχουν πολλά ακόμη σημεία, στα οποία μπορείς να πας, καθώς θα εξερευνείς το νησί. Φροντίστε, λοιπόν, μέσα στο σακίδιο σας δίπλα από τα ρούχα σας να αποθηκεύσετε ενέργεια, όρεξη και καλή διάθεση!

Καλές διακοπές!

Σχόλια