Ακούς πολλές φορές ότι οι ελληνικές παραλίες συναγωνίζονται σε ομορφιά εκείνες τις εξωτικές που βλέπεις στις ταινίες του Χόλυγουντ και λες από μέσα σου “Καλά μόνο εγώ δεν έχω πετύχει καμία τέτοια!;” Ε, έτσι έλεγα κι εγώ μέχρι που επισκέφθηκα την παραλία Θαψά.

Θαψά

Η Θαψά λοιπόν, βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια, 95χλμ περίπου από τη Χαλκίδα και κοντά στην Κύμη. Από Αθήνα θα σας πάρει γύρω στις 2 ώρες και 45 λεπτά για να φτάσετε. ΠΡΟΣΟΧΗ! Κάτι πολύ βασικό είναι ότι αυτό το διαμαντάκι των παραλιών της Ελλάδος βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, την οποία για να προσεγγίσετε χρειάζεστε απαραίτητα 4×4. Η ομορφιά ωστόσο του τοπίου θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω!

Θαψά

Η θέα προς την παραλία πριν ακόμα κατεβείτε τον περίπου 10χλμ χωματόδρομο που οδηγεί σε αυτήν.

Πιστεύω πως το μόνο αρνητικό που μπορείς να αναφέρεις γι’ αυτήν την όαση είναι η διαδρομή στο χωματόδρομο μέχρι να φτάσεις. Από την άλλη όμως, η δυσκολία αυτή στην προσέγγιση ίσως να είναι και ο λόγος που η παραλία είναι τόσο μαγευτική. Η έντονη ανθρώπινη παρουσία και η επακόλουθη αλλοίωση και καταστροφή του τοπίου εκλείπουν και δίνουν τη θέση τους σε μια ανέγγιχτη φυσική ομορφιά.

Θαψά

Φτάνοντας βρήκαμε άλλες 2 παρέες νέων σαν κι εμάς και 2 οικογένειες. Γρήγορα συνειδητοποιήσαμε πως η παραλία ενδείκνυται και για ελεύθερο camping με σκηνές αφού οι περισσότεροι από τους ήδη παρευρισκόμενους είχαν έρθει εξοπλισμένοι και φαινόταν πως θα διανυκτέρευαν. Δυστυχώς εμείς δεν είχαμε έρθει τόσο οργανωμένοι οπότε αρκεστήκαμε στην ομπρέλα, τις καρεκλίτσες και το απαραίτητο ψυγειάκι με μπύρες που είχαμε φέρει. Εμ τι, παίζουμε;

Θαψά

Θαψά

Αν έπρεπε να περιγράψω το μέρος για να το φανταστούν όσοι δεν είχαν μέχρι σήμερα την τύχη να το δουν από κοντά (γι’ αυτό έβγαλα φωτογραφίες duh!), θα ήταν κάτι ανάμεσα σε Χαβάη, την παραλία απ’ την ταινία Γαλάζια Λίμνη και την Παραλία του Ντι Κάπριο. Ειδικά για την τελευταία, ο όλος σχηματισμός του κολπίσκου που περιτριγυρίζεται από δενδρόφυτα βουνά τα οπόια αφήνουν ένα μικρό άνοιγμα μόνο προς τη θάλασσα, κάνει τη Θαψά τόσο άμεσα συγκρίσιμη με την παραλία αυτή στην ταινία.

Θαψά

Η μόνη “ανθρώπινη παρέμβαση” ας το θέσουμε έτσι, είναι μια μικρή καντίνα στην άκρη της παραλίας που προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα και ένα σύνολο από 10 περίπου κανό & καγιάκ και θαλάσσια ποδήλατα που ενοικιάζονται για βόλτα στα καταπράσινα νερά του κολπίσκου. Εαν καθόμασταν παραπάνω σίγουρα θα τα δοκιμάζαμε αλλά δε θέλαμε να χάσουμε ούτε λεπτό από τις βουτιές μας στα νερά αυτά!

Προς το τέλος της επίσκεψής μας, αποφασίσαμε να μαζέψουμε όλα τα πράγματα μας και να τα βάλουμε στο αυτοκίνητο, αλλά να αφήσουμε τις καρέκλες και να απολάυσουμε το ηλιοβασίλεμα για το μεγάλο φινάλε. Το μικρό αυτό κενό που ενώνει τα νερά του κολπίσκου με την υπόλοιπη θάλασσα βλέπει, για καλή μας τύχη, προς τη Δύση, οπότε η θέα του ήλιου να κάνει βουτιά στη θάλασσα ήταν πιστεύω το κερασάκι στην τούρτα. Δείτε το και μόνοι σας…

Θαψά


“Never waste any amount of time doing anything important when there is a sunset outside that you should be sitting under!”
― C. JoyBell C.


Σχόλια