Αυτές είναι οι κατάλληλες παραλίες στην Αττική που μπορείς να επισκεφτείς άφοβα αυτό το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει και είναι πολύ πιθανό να έχεις ξεκινήσει ήδη τα μπάνιο γι’ αυτό το λόγο και πρέπει να γνωρίζεις ποιες είναι οι κατάλληλες παραλίες στην Αττική.

Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων από το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών. Σύμφωνα, με τα αποτελέσματα της έρευνας, 252 παραλίες σε σύνολο 323 που αναλύθηκαν είναι κατάλληλες για κολύμβηση, ενώ 71 είναι ακατάλληλες.

Παρακάτω θα δεις 15 κατάλληλες παραλίες στην Αττική που μπορείς να επισκεφτείς και να κολυμπήσεις εκεί χωρίς δεύτερη σκέψη!

 1. Ασπρόπυργος
 2. Κακιά Σκάλα (εκτός Παραλία Βαρδάρη Β’ είσοδος, δεξία)
 3. Λουτράκι
 4. Λαύριο
 5. Βραυρώνα
 6.  Αρτέμιδα (Ακτή Ιππόκαμπος, Παραλία Λ. Βραυρώνας, Αρτέμιδος)
 7. Άγιος Αντρέας
 8. Ζούμπερι
 9. Άγιοι Απόστολοι
 10. Μαρκόπουλος
 11. Παραλία Γλυφάδας
 12. Παραλία Μικρό Καβούρι
 13. Βουλιαγμένη
 14. Βάρκιζα
 15. Λαγονήσι

Ενδιαφέρον παρατηρείται στο γεγονός ότι κάποια σημεία από τις παραπάνω παραλίες δεν είναι κατάλληλες περιοχές για κολύμβηση γι’ αυτό και συνιστάται οι λουόμενοι να προσέχουν πολύ τις περιοχές στις οποίες επιλέγουν να κολυμπήσουν.

Οι δειγματοληψίες για να βγουν τα αποτελέσματα έγιναν από το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών σε αποστειρομένα μπουκάλια τα οποία ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ’ αυτήν σε μήκος 5 μέτρα και βάθος 30εκ.

Οι παράμετροι που εξετάστηκαν και ορίζουν ποιες είναι οι κατάλληλες παραλίες στην Αττική είναι οι εξής:

 • Κολοβακτηρίδια
 • Εντερόκοκκοι
 • Ε-Coli
 • Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες)
 • Μη εργαστηριακά εκτιμούμενες οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα,θολερότητα).

Κυρίως παρακολουθούνται οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, καθώς επίσης και οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αισθητική, τουριστική, περιβαλλοντική άποψη κ.λπ.

Να υπενθυμίσουμε ότι βρέθηκαν ότι οι ακατάλληλες παραλίες στην Αττική είναι 71, ενώ οι κατάλληλες παραλίες στην Αττική είναι 252!

Αναλυτικά στοιχεία για την ποιότητα των νερών στις παραλίες που δημοσιεύονται στο «Οδοιπορικό ποιότητας των θαλασσινών νερών κολύμβησης στην Αττική 2018» που εξέδωσε το ΠΑΚΟΕ.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτές είναι οι 15 ακατάλληλες παραλίες που πρέπει να αποφύγεις!

Σχόλια