Υπεύθυνοι του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού αναφέρουν τα πράγματα που σίγουρα θα σε αφήσουν εκτός σε μια συνέντευξη για δουλειά!

Το να βρεις μια δουλειά την εποχή αυτή έχει γίνει κατόρθωμα. Όταν τελικά αφού έχεις στείλει άπειρα βιογραφικά σε καλέσουν για συνέντευξη το άγχος αυξάνεται καθώς αισθάνεσαι ότι είναι η μοναδική σου ευκαιρία να αποδείξεις την αξία σου και να κατακτήσεις την θέση.

Νέα έρευνα του Simply Hired αναφέρει ποια είναι τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος σε μια συνέντευξη για εργασία. 

Δες εδώ 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις δωρεάν για το βιογραφικό σου!

Τι πρέπει να αποφύγεις, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αν θες να πάρεις τη δουλειά:

Συγκεκριμένα στην έρευνα μίλησαν με 850 υπαλλήλους σε τμήματα ανθρώπινου δυναμικού, το 93% των οποίων δήλωσε ότι η αργοπορία είναι το μεγαλύτερο σημάδι ότι κάποιος δεν είναι κατάλληλος υποψήφιος για τη δουλειά.

Δες εδώ τα 18 λάθη που κάνεις στο βιογραφικό και σίγουρα σου στοιχίζουν!

Ο William Vanderbloeman, CEO και ιδρυτής του δικού του search group, εξηγεί στο Moneyish ότι το να αργεί κάποιος είναι ένα μεγάλο «Όχι» γιατί «το ραντεβού για συνέντευξη είναι ένα συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές».

Δες εδώ πώς θα έπρεπε να ήταν η συνέντευξη για δουλειά σε διάσημες εταιρείες!

«Αν δεν μπορείς να είσαι σωστός σε αυτήν την πρώτη άτυπη υποχρέωσή σου, ειδικά όταν προσπαθείς να με εντυπωσιάσεις, αυτό μου λέει ότι δεν μπορείς να φέρεις εις πέρας οποιοδήποτε άλλο συμβόλαιο που θα σου ανέθετα αν ήσουν στην ομάδα μου», προσθέτει.

Τα υπόλοιπα στοιχεία έβγαλαν μια λίστα με τα δέκα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος όταν προσπαθεί να προσληφθεί σε μια δουλειά:

1. Αργοπορία στο ραντεβού (93%)
2. Παράπονα (92%)
3. Έλλειψη προετοιμασίας (89%)
4. Κριτική για πρώην αφεντικό (88%)
5. Κριτική σε πρώην εργασία (87%)
6. Γραμματικά ή συντακτικά λάθη στο βιογραφικό (86%)
7. Μη σωστή χρήση της γλώσσας στη συνέντευξη (84%)
8. Μη ρεαλιστικές οικονομικές απαιτήσεις (84%)
9. Χωρίς προσόντα ή εκπαίδευση (80%)
10. Λάθος απαντήσεις στη συνέντευξη (77%)

Δες εδώ πώς μπορεί να σε προδώσει η γλώσσα του σώματος σε μια συνέντευξη για δουλειά!

Σχόλια