ΙΚΕΑ, Starbuck’s, Loreal, Instagram και άλλες γνωστές επιχειρήσεις, όπως θα έπρεπε να προσλαμβάνουν για δουλειά!

Στην καριέρα, τα πάντα είναι σημαντικά. Ο τρόπος που ντυνόμαστε, ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε, ο τρόπος που μιλάμε, στεκόμαστε, κοιτάμε και εκφραζόμαστε παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εργασία μας. Ένα λάθος και μπορεί να βρεθούμε εκτός εργασιακού χώρου. Αλλά το στάδιο που προηγείται είναι το να φροντίσουμε να ξεπεράσουμε την πρωταρχική δοκιμασία, που μας επιτρέψει να ανησυχήσουμε για όλα τα υπόλοιπα. Ο λόγος για την συνέντευξη.

Η συνέντευξη είναι το κυρίαρχο κομμάτι, στο οποίο θα πρέπει να πείσουμε τον πιθανό εργοδότη, ότι είμαστε κατάλληλοι για την δουλειά αλλά και ό,τι την θέλουμε παράλληλα. Είναι η αρχή της καριέρας μας, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να σημάνει και το τέλος αυτής πριν καν αρχίσει. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Φυσικά, όλες μας οι προσπάθειες, τόσο και από άποψη γνώσεων, όσο και από ακαδημαϊκής πλευράς επικεντρώνονται στο γεγονός να βρούμε μια “καλή” δουλειά, η οποία θα ανταποκρίνεται στο επίπεδο των σπουδών μας,  αλλά και να είναι κοντά με το αντικείμενο μας. Οι περισσότεροι από εμάς θα ήθελαν να δουλέψουν σε μια μεγάλη και καταξιωμένη εταιρία, ή τουλάχιστον να κάνουν την προσπάθεια τους για να μπουν στο ανθρώπινο δυναμικό αυτών. Για αυτό και στέλνουμε μανιωδώς το βιογραφικό μας, με τα ατελείωτα κατορθώματα μας ή και τις αποτυχίες μας; και περιμένουμε απάντηση για την περιβόητη συνέντευξη.

Μηπως το βιογραφικο σου ειναι εντελως λαθος τελικα;

Ας διακωμωδήσουμε, όμως, λίγο το όλο ζήτημα, αφού το Brightside δημιούργησε μια σειρά ιδιαίτερα χιουμοριστικών φωτογραφιών με τις συνεντεύξεις σε γνωστές εταιρείες του κόσμου και πως θα μπορούσαν να γίνονται αυτές. Απολαύστε!

συνέντευξη

συνέντευξη

συνέντευξη

συνέντευξη

συνέντευξη

συνέντευξη

συνέντευξη

συνέντευξη

συνέντευξη

συνέντευξη

συνέντευξη

συνέντευξησυνέντευξη

Σχόλια