Τι να κάνεις και αυτό το Σαββατοκύριακο; Κάτι πρωτότυπο!

Επιμέλεια: Φανή Κραγιοπούλου,
Αλεξάνδρα Τσατσάβα

Άλλη μια βδομάδα έφτασε στο τέλος της και κάνεις τα σχέδιά σου για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο. Και ειδικά αν είσαι ανάμεσα σ΄αυτούς που δεν έχουν προγραμματίσει κάποιο ταξιδάκι για το 3ήμερο, μην αγχώνεσαι βρε αδελφέ! Επίσης αν δεν είσαι party animal και δε θέλεις να ακολουθήσεις την παρέα στα κλαμπάκια που σκοπεύουν να θερίσουν, σου έχουμε προτάσεις για πιο χαλαρά πράγματα που σίγουρα θα σε απασχολήσουν ευχάριστα. Υπάρχουν άπειρες δραστηριότητες να κάνεις για να περάσει ευχάριστα το σ/κ. Και το κυριότερο…χαλλλαρά, όπως λένε οι Σαλονικιώτες!

Τι να κάνω το Σάββατο;

Dungeons and dragons

dungeons_and_dragons_wallpaper_by_xabian

Κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον, γνωστό μεν στους πανταχού geeks, αλλά και για τους υπόλοιπους «κοινούς θνητούς» από την σειρά Big Bang Theory. Προφανώς αναφέρομαι στο Dungeons and Dragons ή κατά κόσμον DnD. Το DnD είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι RPG (role-playing). Αρχικά οι παίκτες διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους και ο DM (Dungeon Master) διαμορφώνει την ιστορία στο μυαλό του και το παιχνίδι ξεκινά! Να το ξέρεις όμως ότι σαν το αρχίσεις δεν υπάρχει επιστροφή και καίγεσαι! Στην συνέχεια υπάρχουν ακόμη κάποια βασικά που θα πρέπει να ξέρεις. Όλη η πορεία του παιχνιδιού εξαρτάται από τις δικές σου αποφάσεις αλλά και από την τύχη, καθώς υπάρχουν και ζάρια που καθορίζουν την μοίρα σου. Εγώ στο συνιστώ άπειρα! Δες και περισσότερες πληροφορίες

Διάφορες δραστηριότητες στο «Σχολείο»

Είναι Σάββατο πρωί και δεν θέλεις να σαπίσεις σπίτι. Σου προτείνουμε λοιπόν να επισκεφτείς τον «Ελεύθερο κοινωνικό χώρο Σχολείο», που βρίσκεται επί Βασιλέως Γεωργίου στην Θεσσαλονίκη και να απασχοληθείς με τις δραστηριότητες που έχει. Το Σάββατο υπάρχουν σεμινάρια καλλιτεχνικού εργαστηρίου, μαθήματα  Tango, μαθήματα Swing, και μαθήματα Tae Kwon Do. Μαζεύουν αρκετό κόσμο και ολοένα και συνεχώς πάει καινούριος κόσμος. Πας, χορεύεις σαν να μην υπάρχει αύριο, μπορείς να πιεις και ένα ποτάκι χαλαρά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Είναι ένας χώρος που αξίζει να επισκεφτείς καθώς όλα τα μαθήματα και τα σεμινάρια που γίνονται είναι δωρεάν. Βασικά ως «πληρωμή» μπορείς ή να κρατήσεις το μπαρ για κάποιες ώρες, είτε να καθαρίσεις τον χώρο, είτε να τακτοποιήσεις την βιβλιοθήκη. Η παραπάνω τακτική λέγεται λογική της ελεύθερης συνεισφοράς, όπου ο καθένας συνεισφέρει όπως μπορεί, είτε υλικά είτε με κάποια βοήθεια.  Εξάλλου το Σχολείο δεν τελειώνει στα 18!!!Για περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα, αλλά και άλλες εκδηλώσεις, επισκέψου τη σελίδα του Σχολείου στο Facebook!

Μάθε μια γλώσσα

duo-lingo-logo

Σαν λάτρης της γλωσσικής πολυμάθειας σου προτείνω να αρχίσεις μια ξένη γλώσσα. Είναι πιο εύκολο και οικονομικό από ότι φαντάζεσαι, καθώς υπάρχουν πολλά sites που παρέχουν δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, μέσω ασκήσεων και videos.  Από αυτά σου συστείνω ανεπιφύλακτα το Duolingo.com  καθώς περιέχει μια πληθώρα ξένων γλωσσών που μπορείς να μάθεις. Δεν είναι το παν αλλά αποτελεί μια πολή καλή αρχή και λύση! Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις μια νέα γλώσσα και γράψου στην πλατφόρμα του www.duolingo.com

Jammαρε!

street-jam-copy

Είτε έχεις γνώσεις μουσικής είτε όχι. Βασικά άμα δεν ξέρεις ακόμη καλύτερα! Μαζευτείτε με την παρέα σου σ’ ένα σπίτι και παίξτε μουσική. Πάντα υπάρχει κάποιος σε μια παρέα που ξέρει κιθάρα και κάποιος άλλος που απλά την έχει “δει” ντράμμερ. Επομένως παίξτε μουσική, τραγουδήστε και περάστε καλά.
Bonus: Μην παίξετε με πραγματικά μουσικά όργανα, αλλά αυτοσχεδιάστε κατά βούληση.  Λίγα κουτάλια, κατσαρόλες, άδεια μπουκάλια μπύρας να φυσάτε και λοιπά. Όρεξη να έχετε και θα το βρείτε!

“Τι να κάνω την Κυριακή;” Ορίστε!

Παίξε μπλε ιστορίες

μπλε ιστοριεςΑν δεν ξέρεις τι είναι οι μπλε ιστορίες, θα σου πούμε αμέσως. Μάζεψε την παρέα σου στο σπίτι και ψάξε στο ίντερνετ ή κατέβασε κάποια εφαρμογή με μπλε ιστορίες. Χρειάζονται από 3 άτομα και πάνω, ώστε να έχει πλάκα και ενδιαφέρον. Ο ένας από τους παίκτες εκτελεί το ρόλο του αφηγητή της ιστορίας μυστηρίου, την οποία με ερωτήσεις πρέπει να εξιχνιάσουν οι υπόλοιποι παίκτες. Αυτός λοιπόν που αφηγείται, διαβάζει στους παίκτες μια ιστορία (μια πραγματικά κουλή ιστορία) στην οποία συνήθως πεθαίνει κάποιος και πρέπει οι υπόλοιποι να βρουν πως έγινε αυτό. Οι παίκτες λοιπόν κάνουν ερωτήσεις στον αφηγητή, οι οποίες απαντώνται με ναι ή όχι, διότι ο αφηγητής δεν μπορεί να εκμυστηρευτεί κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω αν λύσετε τις ιστορίες μυστηρίου-γρίφους, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το διασκεδάσετε πολύ και θα περάσει ευχάριστα η ώρα.

Δες τη σειρά the IT crowd

001-the-it-crowd-theredlist (1)

Αφού θέλεις να περάσεις χαλαρά την Κυριακή, τι καλύτερο από μια κωμική σειρά; To it crowd είναι μια σειρά, στην οποία παρακολουθείς την καθημερινότητα μερικών πληροφορικάριων μιας μεγάλης εταιρείας. Κατά κύριο λόγο οι ιστορίες και τα γεγονότα διαδραματίζονται μέσα στην εταιρεία. Φυσικά η σειρά δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα που ασχολούνται με την πληροφορική, αλλά σε ένα ευρύτερο κοινό και προσφέρει γέλιο σε όποιον κι αν την παρακολουθήσει. Συχνά διαδραματίζονται σουρεαλιστικά γεγονότα, έως καμμένα, που επίσης σου προκαλούν πολύ γέλιο. Η σειρά έχει μόλις 4 σεζόν, με επεισόδια που διαρκούν λιγότερο από μισή ώρα. Στο σύνολό τους τα επεισόδια είναι 25, πράγμα που σημαίνει για εμάς τους καμμένους, ότι βγαίνουν σε μια Κυριακούλα (γκουχου, γκουχου). Πάρε τηλέφωνο τον κολλητό ή την κολλητή σου, πάρτε πίτσες και αναψυκτικά και ξεκινήστε!

Δες το Perfect sense

perfect-sense.15163Η ταινία αυτή απέχει πολύ από τις κλασικές ρομαντικές ταινίες που βλέπουμε όλοι κατά καιρούς. Πρωταγωνιστούν μια επιδημιολόγος και ένας σεφ που ερωτεύονται την πιο ακατάλληλη στιγμή, όπου στον κόσμο οι άνθρωποι σταδιακά χάνουν μια- μια τις αισθήσεις τους. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ιστορία αγάπης, που όμως δεν παρουσιάζεται με τον συνηθισμένο μελό τρόπο, αλλά σε έναν κόσμο που ισοπεδώνεται πλήρως η κάθε αίσθηση του ανθρώπου. Βλέπουμε όμως την αγάπη να αντιστέκεται σε αυτό το εμπόδιο, καθώς είναι το μόνο που μένει στο τέλος, αφού χαθεί και η τελευταία ανθρώπινη αίσθηση. Η ταινία περνά πολλά μηνύματα για τη ζωή του ανθρώπου. Μέσα από την απαισιόδοξη πλευρά της, μπορούμε σε βάθος να δούμε το αισιόδοξο μήνυμα που περνά, δηλώνοντας πως στη ζωή οι αισθήσεις είναι το πιο σημαντικό, φυσικό χάρισμα που μας δόθηκε και δεν πρέπει να είμαστε φειδωλοί με αυτές, αλλά να τις αξιοποιούμε στο έπακρο.

Πήγαινε για φαγητό, καφέ ή ποτό στο ΜΟΜΟ στην Καλλιθέα

momo 2

Για όσους μένετε Αθήνα και επιλέξετε τελικά να βγείτε κάπου χαλαρά την Κυριακή, μια υπέροχη πρόταση είναι το ΜΟΜΟ στην Καλλιθέα. Κάθε Κυριακή 12-5, προσφέρει ένα brunch μενού, με πολλές επιλογές για όλα τα γούστα. Εκτός από το μενού, έχει μια πληθώρα επιλογών για καφέδες, ροφήματα, φαγητά και γλυκά. Για τις ηλιόλουστες μέρες, στο πίσω μέρος του μαγαζιού υπάρχει ένας κήπος, όπου μπορείς να απολαύσεις την έξοδό σου. Η καφετέρια είναι ο ορισμός του χουχουλιάρικου που συνοδεύεται με μια χαλαρή μουσικούλα. Πολύ καλή επιλογή για Κυριακή λοιπόν!

momo

Σχόλια