Αν η φοιτητική ζωή είναι συνυφασμένη με ένα πράγμα, αυτό σίγουρα είναι τα πάρτι. Όπου κι αν σπουδάζεις, μπορείς αρκετά εύκολα να βρεις πάρτι να οργανώνονται καθημερινά, με μεγάλη ποικιλία θεμάτων και τοποθεσιών. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, κάθε φοιτητής, που μένει μόνος του και κυρίως που σέβεται τον εαυτό του πρέπει έστω και μια φορά μέσα στη φοιτητική του ζωή  να οργανώσει ένα φοιτητικό πάρτι στο σπίτι του.

Επειδή πρόσφατα μπήκα στη διαδικασία να οργανώσω κάτι τέτοιο για το νέο σπίτι που νοίκιασα, είδα πως υπάρχουν 2-3 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν αρχίσεις να καλείς κόσμο στο σπίτι σου. Οπότε, είπα να τα μοιραστώ μαζί σας ώστε να είστε πανέτοιμοι όταν αποφασίσετε πως θέλετε να οργανώσετε κάτι αντίστοιχο. Έτοιμος να μάθεις πώς να οργανώσεις ένα καλό και οικονομικό φοιτητικό πάρτι χωρίς μπλεξίματα;

Φοιτητικό πάρτι

                Έχουμε και λέμε λοιπόν….

1)Ποτά

Πάρτι χωρίς αλκοόλ, και ειδικά με φοιτητές, δεν μπορεί να υπάρξει. Το να αγοράσεις όμως όλα τα ποτά που χρειάζονται για να πιείτε επαρκώς είναι εξαιρετικά δύσκολο από θέμα χρημάτων. Άρα, τι κάνεις; Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σε αυτή τη περίπτωση και που θα εκτιμηθεί από όλους, είναι η τεχνική bring your own drinks, ζητώντας από τον καθένα να φέρει ποτά/κρασιά/μπύρες σε μια αξιοπρεπή ποσότητα για πάρτι. Επιπλέον, αν το πάρτι οργανωθεί μεταξύ πολύ κοντινών σου, συνεννοηθείτε ποιος να φέρει τι, ώστε να φτιάξετε μια μεγάλη σε ποικιλία κάβα και να μπορεί ο καθένας να πιει ό,τι θέλει και σε ποσότητες.
Σε περίπτωση που δεν συνηθίζεις να την περνάς σπίτι αρκετά με παρέα και δεν το γνωρίζεις, μπορείς να βρεις φθηνά κρασιά, ποτά και μπύρες κυρίως σε κάβες και μετά σε supermarkets. Αν μένεις Θεσσαλονίκη, τσέκαρε για κάβες στην οδό Δελφών αν μένεις ανατολικά, στην Αγ. Δημητρίου, στην Ικτίνου και στη Ροτόντα αν μένεις κέντρο.

2)Παρέα

Η σωστή παρέα για την εξέλιξη ενός πάρτι είναι από τα βασικότερα που πρέπει να προσέξεις. Αν καλέσεις μόνο την παρέα σου, όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, όλα καλά. Αν όμως, θες να οργανώσεις ένα πάρτι με περισσότερο κόσμο, με πιθανότητα να κάνουν όλοι νέες γνωριμίες και να γίνει τζέρτζελο, τότε είναι καλύτερο να καλέσεις και άτομα που ίσως δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά είναι φίλοι/γνωστοί σου. Επειδή όμως, δεν θα σου είναι εύκολο να είσαι με όλους τους γνωστούς σου ταυτόχρονα και θες να εξασφαλίσεις ένα διασκεδαστικό βράδυ για όλους, το καλύτερο είναι να τους ζητήσεις να φέρουν αν όχι την παρέα τους, 1-2 άτομα μαζί τους ο καθένας (αυτό εξαρτάται από το πόσα άτομα μπορεί να χωρέσει το σπίτι σου). Έτσι, όλοι θα έχουν παρέα για το βράδυ και ταυτόχρονα θα μπορείτε να γνωρίσετε νέα άτομα.

3)Γείτονες

Ουκ λίγες οι φορές που πέσαμε σε «λατρεμένους» γείτονες που έστω και με ένα κλικ πάνω τη μουσική, έπεσε παρατήρηση. Επειδή, όμως, μια παρατήρηση –ή ακόμα χειρότερα- μια κλήση στην αστυνομία εν μέσω της νυκτός δεν είναι και από τα καλύτερα που μπορούν να συμβούν στο πάρτι σου, μπορείς να κάνεις τα εξής: 1. Ενημέρωσε τους υπόλοιπους ένοικους με σχετικό και αρκετά γλυκό σημείωμα στην είσοδο του ασανσέρ ή της πολυκατοικίας. 2. Γράψε την δικαιολογία του πάρτι (γενέθλια, αποφοίτηση φίλου κλπ), βοηθάει -κι ας είναι ψέμα-! Επίσης, γράψε την ώρα που θα ξεκινήσει το πάρτι και την πιθανή ώρα λήξης (να είσαι σχετικά ειλικρινής σε αυτό το κομμάτι) και γενικά προσπάθησε το πάρτι να ξεκινήσει πριν τις 11. 3. Ζήτα συγγνώμη για την πιθανή ενόχληση, αλλά αιτιολόγησε πως δεν πρόκειται να ξαναγίνει (όχι σύντομα τουλάχιστον) και επισήμανε πως θα γίνει προσπάθεια για όσο γίνεται λιγότερη φασαρία στους κοινόχρηστους χώρους και γενικότερα στο πάρτι. 4. Αν υπάρχει περίπτωση να μένουν κι άλλοι νέοι/φοιτητές στην πολυκατοικία κάλεσε τους κι εκείνους. Είναι ένας καλός τρόπος να γνωρίσεις κόσμο που μένει κοντά σου και θα εκτιμηθεί κι από τους ίδιους.

4)Φαγητό

Επειδή η νύχτα προβλέπεται να είναι μεγάλη και σίγουρα θα πέσουν πείνες σύντομα, μπορείς να κάνεις τα εξής: 1. Να αγοράσεις popcorn ή chips και να τα βάλεις σε πλαστικά μπωλ μιας χρήσης για να τσιμπήσουν όλοι. 2. Να έχεις εύκαιρα φυλλάδια από deliveries για να παραγγείλετε αν χρειαστεί.

5)Μουσική

Αυτό, θεωρώ πως είναι από τα δυσκολότερα κομμάτια για ένα φοιτητικό πάρτι. Σίγουρα εσύ μπορεί να έχεις ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής με το οποίο προτιμάς να «παρτάρεις», αλλά εδώ είσαι ο οικοδεσπότης και θα πρέπει να υπολογίσεις τι θέλουν και οι άλλοι να ακούσουν. Επειδή, λοιπόν, θα είναι δύσκολο να μπει ό,τι θέλει ο καθένας για να διασκεδάσει, βρες μια μέση λύση. Είτε φτιάξε μια playlist που να έχει λίγο απ’ όλα, είτε συμφώνησε με τα άτομα που πρόκειται να έρθουν σε 2-3 είδη μουσικής. Αν δεν είσαι καλός στο να φτιάχνεις playlists κλπ, σίγουρα κάποιος γνωστός σου θα έχει λίγη παραπάνω τρέλα με τη μουσική, συμβουλεύσου τον. Έχε, επίσης στο νου σου ότι θα χρειαστείς ηχεία και ένα laptop στο οποίο θα συνδεθούν. Αυτά να είναι από τα πρώτα πράγματα που θα έχεις έτοιμα, γιατί κάποιο πρόβλημα τελευταία στιγμή στη μουσική μπορεί να κοστίσει για το πάρτι σου.

Φοιτητικό πάρτι

  • Τι να προσέξεις για ένα φοιτητικό πάρτι χωρίς “επιπλοκές”!

    1.Προσπάθησε να κρατήσεις παράθυρα και παντζούρια όσο γίνεται πιο κλειστά, ώστε να ενοχλήσεις όσο γίνεται λιγότερο τους γύρω. Μην ξεχνάς πως αν έχεις αρκετά κοντά σου πολυκατοικίες είναι το ίδιο εύκολο να ενοχληθούν από τη μουσική ή την βαβούρα με τους ένοικους της πολυκατοικίας σου, κι εκείνοι δεν θα είναι επιεικείς στο να καλέσουν την αστυνομία.

  1. Επειδή τα φοιτητικά σου έπιπλα, είτε είναι δικά σου είτε προϋπήρχαν στο σπίτι, δεν πρέπει με τίποτα να φθαρούν, φρόντισε να τα προστατέψεις και ενημέρωσε τους πιο κοντινούς σου φίλους για αυτό. Κάλυψε το μέρη του καναπέ σου που δεν μπορούν να πλυθούν με μεμβράνη –αυτή που χρησιμοποιούμε συνήθως στην κουζίνα- και στρώσε από πάνω ένα κάλυμμα. Έτσι, αν χυθεί κάτι πάνω στο καναπέ θα είναι εύκολο να πλυθεί και να μην ταλαιπωρηθείς.
  2. Έχε την σφουγγαρίστρα σε εύκολα προσβάσιμο μέρος. Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες πάνω σε αυτό.
  3. Φρόντισε να απομακρύνεις από το σαλόνι, το μπάνιο και τα δωμάτια πράγματα που μπορούν να σπάσουν ή καταστραφούν και γενικότερα πράγματα που είναι σημαντικά για σένα ή ακριβά.
  4. Έχε στο νου σου να έχεις πολλά πλαστικά ποτήρια και πιάτα στο σπίτι. Τα σπασμένα σερβίτσια και το πλύσιμο την άλλη μέρα δεν θα σου άρεσε καθόλου.
  5. Γράψε ένα μικρό σημείωμα στην είσοδο του ασανσέρ για το πού ακριβώς είναι το πάρτι και ζήτα ευγενικά από τους προσκεκλημένους να κάνουν ησυχία στους κοινόχρηστους χώρους.
  6. Για λίγη περισσότερη πλάκα, μπορείς να βάλεις ένα αστείο dress code για το πάρτι ή  να βρεις drinking games που σίγουρα θα προσφέρουν γέλιο και ψυχαγωγία σε όλους.

 

Καλή διασκέδαση!

Σχόλια