Σας έχει τύχει ποτέ να σας αρέσει το σχέδιο ενός παπουτσιού αλλά να μην το βρίσκετε στο νούμερο σας; Θα σας άρεσε να μπορείτε να σχεδιάσετε τα δικά σας παπούτσια; Ε λοιπόν πλέον μπορείτε χάρη στην τεχνολογία EInk και το smartphone σας.

Οι οθόνες που είναι κατασκευασμένες με την τεχνολογία  E-Ink ή E-Paper, είναι εύκαμπτες, καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια  και μπορούν να φορτίσουν με διάφορους τρόπους. Ενώ για αρκετό καιρό χρησιμοποιούνταν κυρίως σε E-readers τώρα φαίνεται να μπαίνουν και στον χώρο της μόδας!

Ο λόγος για την εταιρία ShiftWear, που αποφάσισε να βάλει αυτές τις οθόνες και στις δύο μεριές του παπουτσιού, επιτρέποντας σε αυτόν που τα φοράει, να αλλάζει την εικόνα τους μέσω μια εφαρμογής που κατεβάζει στο smartphone. Μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα δεκάδες σχέδια που θα βρείτε στην εφαρμογή ή και να φτιάξετε δικά σας. Το σχέδιο που θα επιλέξετε μπορεί να είναι και έγχρωμο αλλά η κατανάλωση της μπαταρίας θα είναι μεγαλύτερη.

Τα αθλητικά παπούτσια της ShiftWear, φορτίζουν είτε με καλώδιο είτε με το κάθε βήμα που κάνετε. Επομένως, πρόκειται για μια οικολογική πρόταση, ενώ με ένα ασπρόμαυρο σχέδιο τα παπούτσια σας δεν θα χρειάζονται ποτέ φόρτιση.

Μπορείτε να αποκτήσετε ένα ζευγάρι στην τιμή των 150 δολαρίων ή να δώσετε το συμβολικό ποσό των 1000 δολαρίων για το Limited Edition M1 Classic στο οποίο μπορείτε να αλλάξετε το φόντο σε όλο το παπούτσι και όχι μόνο στα πλάγια.

Η ιδέα δεν είναι καινούργια και έχει εφαρμοστεί παλαιότερα και στα τακούνια Volvorii,  που δουλεύουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αλλά και σε άλλες φορητές συσκευές, όπως ρολόγια και κοσμήματα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι μέσα από τέτοια concepts, παίρνουμε μία μικρή γεύση για το πόσο διαφορετική θα είναι η καθημερινότητα μας στο κοντινό μέλλον χάρη στη ραγδαία πρόοδο της τεχνολογίας. Επόμενο βήμα, οι έξυπνες μπλούζες και τα διπύρηνα εσώρουχα.

Σχόλια