Θα πιστεύατε ποτέ ότι εν έτει 2018 υπάρχουν ακόμα άλυτα μυστήρια που οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν;

Ας δούμε τα 10 πιο σημαντικά από αυτά!

1.Το γουργούρισμα της γάτας

Γνωρίζουμε ότι οι γάτες γουργουρίζουν όταν είναι χαρούμενες , αυτό όμως που δεν γνωρίζουμε είναι το ΠΩΣ γουργουρίζουν. Όταν μάλιστα γουργουρίζουν δεν ακούγεται ο χτύπος της καρδιάς τους.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πιθανόν οι γάτες παράγουν αυτόν ήχο που μοιάζει με δόνηση χρησιμοποιώντας τις φωνητικές τους χορδές. Η συχνότητα του ήχου αυτού, επιταχύνει την ίαση και μειώνει τον πόνο, γι’ αυτό και οι γάτες γουργουρίζουν όταν είναι στρεσαρισμένες ή πληγωμένες.

2.Από πού προήλθαν κάποια είδη

Πολλά είδη ζώων δεν έχουν προγόνους. Για παράδειγμα, κανένας δεν ξέρει ακριβώς πότε τα αμφίβια εξελίχθηκαν σε ψάρια. Ή κανείς δεν ξέρει πως ακριβώς εμφανίστηκαν τα θηλαστικά.

3.Έχουν οι αγελάδες μαγνητική πυξίδα;

Χρησιμοποιώντας το Google Earth, οι επιστήμονες μελέτησαν πολλές εικόνες αγελάδων την στιγμή που βόσκουν και παρατήρησαν ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Το 70% των αγελάδων είχαν στραμμένα τα κεφάλια τους είτε προς το Νότο είτε προς το Βορρά ανεξάρτητα από την ήπειρο στην οποία βρίσκονταν.

Αποτελεί λοιπόν, ένα άλυτο ερώτημα το αν οι αγελάδες έχουν κάτι  που λειτουργεί σαν μαγνητική πυξίδα στον οργανισμό τους.

4.Βροχή ζελατίνας

Ένα ασυνήθιστο φαινόμενο συνέβη στην Oakville, στην Washington, τον Αύγουστο του 1994. Αντί για νερό βροχής, κάτι με την υφή ζελατίνας έπεσε από τον ουρανό σαν βροχή. Την επόμενη ημέρα, δεκάδες άνθρωποι παρουσίασαν συμπτώματα γρίπης. Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα συστατικά της ζελατίνας: αποτελούνταν από δύο είδη βακτηρίων, ένα από τα οποία συναντάται στο πεπτικό σύστημα του ανθρώπου. Όμως κανένας από τους επιστήμονες δεν κατάφερε ποτέ να βρει κάποια σύνδεση ανάμεσα στην ζελατινώδη βροχή και στην επιδημία που μυστηριωδώς είχε ξεσπάσει.

5.Πόσοι πλανήτες είναι στο ηλιακό σύστημα;

Από την στιγμή που ο Πλούτωνας συμπεριλήφθηκε επίσημα ως ένας πλανήτης στο ηλιακό σύστημα, ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση για το αν θα πρέπει να θεωρηθούν και άλλα σώματα πλανήτες. Για παράδειγμα η ζώνη του Κάιπερ αποτελείται από παγωμένα σώματα κάποια από τα οποία είναι μεγαλύτερα και από τον Πλούτωνα. Έτσι πολλοί αναρωτιούνται αν στην πραγματικότητα το ηλιακό σύστημα αποτελείται από περισσότερους πλανήτες.

6.Γιατί υπάρχουν δεξιόχειρες και αριστερόχειρες;

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες (σε ένα ποσοστό 70% – 95%) υπάρχει όμως και ένα μικρότερο ποσοστό ανθρώπων (5%-30%) που είναι αριστερόχειρες και τέλος υπάρχει ένα αδιευκρίνιστο ποσοστό ανθρώπων που δεν συγκαταλέγεται σε καμία από τις δύο κατηγορίες αφού γράφει και με τα δύο χέρια.

Ένα μεγάλο ερώτημα είναι όμως το γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση ανάμεσα σε δεξιόχειρες και αριστερόχειρες. Ο επιστήμονες πάντως δεν έχουν καταφέρει ακόμα να απαντήσουν.

7.Γιατί τα μεγάλα προϊστορικά ζώα εξαφανίστηκαν

Τεράστια ζώα, γνωστά ως megafauna, εξαφανίστηκαν περίπου 10.000 χρόνια πριν. Κάποιοι πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή τα σκότωσε αλλά δεν υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις για αυτό. Από την άλλη κάποιοι πιστεύουν ότι πέθαναν από υποσιτισμό. Βέβαιη απάντηση όμως δεν έχει δοθεί για το συγκεκριμένο μυστήριο.

8.Γιατί βλέπουμε όνειρα;

Πολλοί πιστεύουν ότι τα όνειρα είναι τυχαίες εικόνες και «κύματα» τα οποία παράγει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, την ίδια στιγμή που άλλοι υποστηρίζουν  ότι είναι υποσυνείδητες επιθυμίες, άλυτα προβλήματα και εμπειρίες του ανθρώπου. Η ονειρολογία, δηλαδή η επιστήμη που μελετάει τα όνειρα υποστηρίζει πως κάτι συμβολίζουν. Αυτό το κάτι βρίσκεται βαθιά μέσα στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση αλλά κανείς δεν γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Τα 9 πιο συνηθισμένα όνειρα και η ψυχολογική τους ερμηνεία

9.Ο «βρυχηθμός» του διαστήματος.

Το 2006 την ώρα που κάποιοι επιστήμονες μελετούσαν «νέαρα» αστέρια, άκουσαν ξαφνικά περίεργους μυστηριώδεις βρυχηθμούς. Παρόλο που ο ήχος δεν μπορεί να ταξιδέψει στο διάστημα, τα ραδιοκύματα μπορούν. Αλλά οι επιστήμονες δεν κατάφεραν να συμπεράνουν ποτέ από πού προήλθαν αυτοί οι ήχοι.

10.Γιατί έχουμε διαφορετικούς τύπους αίματος;

Οι επιστήμονες ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση για το γιατί έχουμε διαφορετικούς τύπους αίματος. Υπάρχουν κάποιες θεωρίες που αναφέρουν ότι οι διαφορετικοί τύποι αίματος σχετίζονται με αρρώστιες και με το ανοσοποιητικό σύστημα. Για παράδειγμα, κάποιος με τύπο αίματος Β είναι περισσότερο ευαίσθητος στο Ε.Coli, ενώ κάποιος με τύπο αίματος 0 έχει λιγότερες πιθανότητες να πεθάνει από μαλάρια.

Σχόλια