Με αφορμή  την προ ολίγων ημερών Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τρία άκρως ενδιαφέροντα animation για τη σεξουαλική βία.

Πόσες γυναίκες δεν έχουν βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να απομακρύνουν κάποιον ο οποίος εξέλαβε με τον λάθος τρόπο την φιλική τους διάθεση προς εκείνον; “Μου μιλάει λίγο παραπάνω από ότι στους υπόλοιπους”,”η φίλη της έφυγε νωρίτερα μήπως αυτό είναι ένα σημάδι για να μου δείξει κάτι που δεν μπορεί να πεί”;. Κάποιες τέτοιες σκέψεις μπορεί να οδηγήσουν με ευκολία σε μια παρεξήγηση.

Η ομάδα πολιτισμού Project Consent, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται ενάντια στη σεξουαλική βία από το 2014 προσπαθεί με σπιρτόζικο τρόπο να στηλιτεύσει τις όποιες παρεξηγήσεις μπορεί να δημιουργηθούν από τα λάθος ‘σηματα’ που λαμβάνει ο άντρας δέκτης από την γυναίκα πομπό.

“Αν δεν είναι Ναι…τότε είναι Οχι” με το παραπάνω slogan η Project Consent προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και τα δύο φύλα στο τόσο σημαντικό θέμα αυτό της σεξουαλικής βίας. Ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας (ΕΙΕ) τα περιστατικά βιασμών υπολογίζονται στη χώρα μας σε 5.000 ετησίως, ωστόσο μόνο 150 από αυτά πιστοποιούνται και ακολουθούν τη νομική οδό.

Τα παραπάνω τρία animation καταλήγουν σε σεξουαλική πρόκληση από την πλευρά του άνδρα και άρνηση από την πλευρά της γυναίκας ( όχι βέβαια ότι δεν μπορεί να υπάρξει και διαφορετική περίπτωση) απλά και μόνο για τον σκοπό της καμπάνιας όπως δήλωσε η επικεφαλής του οργανισμού Project Consent, Sara Li.

 

Δυστυχώς στην Ελλάδα ακόμα δεν υπάρχει κάποιο μάθημα σεξουαλικής διαπεδαγώγησης αφού οι φωνές εναντίον της ένταξης ενός τέτοιου μαθήματος ήταν πολλές. Ως πότε όμως μια Ευρωπαϊκή χώρα σαν την Ελλάδα θα κρατάει αυτή την καθόλα πουριτανική στάση απέναντι στα αυτονόητα;

25 Νοεμβριου: Παγκοσμια Ημερα εξαλειψης της βιας κατα των γυναικων

Σχόλια