Το δέντρο του Άραϋ αποτελείται από τρία μαγικά βιβλία μεταφυσικού μυστηρίου και το πρώτο επιμένει πως «δεν είναι η λογική που κινεί τον κόσμο. Είναι το Συναίσθημα»

Μια ιδιαίτερη τριλογία βιβλίων έκανε την παρουσία της από τον συγγραφέα Σιμιτσάκη Μανώλη με το πρώτο βιβλίο «Συναίσθημα» δύο χρόνια πριν περίπου, ενώ λίγες ημέρες πριν εκδόθηκε το δεύτερο, η «Πίστη». Με τον τίτλο της τριλογίας, Το δέντρο του Άραϋ, να βασίζεται σε μια πανάρχαια στα βιβλία κρυπτογράφηση που χρησιμοποιεί ο Σιμιτσάκης Μανώλης για να παιδέψει τους χαρακτήρες του, προϊδεάζει για μια περιπέτεια μεταφυσικού μυστηρίου με έντονα αρχέγονα στοιχεία.

Κάπου στην Αθήνα, 2006…

«Όλα όσα έζησα επιστρέφουν. Βλέπω κάθε νύχτα στον ύπνο μου τις ψυχές του Βίλβετ να με καλούν. Και πρέπει να γυρίσω πίσω… Εγώ και μερικοί ακόμη που κάποτε πεθάναμε…» εξηγεί η νεαρή Μαρία στον συνομήλικο φίλο της Γιώργο, στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Συναίσθημα». Ένα βράδυ ήταν αρκετό για να γνωρίσει τη μαγική υπόσταση της ανθρώπινης ψυχής, την πραγματική ανθρώπινη δύναμη πέρα από κάθε θεό, μέσω του θανάτου της. Μερικές ημέρες στα άυλα πεδία ήταν αρκετές για να καταλάβει πως ο θάνατος δεν είναι παρά μια μεταμόρφωση, ένα στάδιο που μεταφέρει το ανθρώπινο πνεύμα στα φύλλα του Δέντρου του Άραϋ, στην απέραντη ύπαιθρο των ψυχών, το Βίλβετ. Και πόσο λατρευτή η φύση που τους αγκάλιαζε… Οι θεοί, όμως, βάλθηκαν να παίξουν με την Πίστη…Το δέντρο του Άραϋ

Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι…

Στα βιβλία «Το Δέντρο του Άραϋ», ο Σιμιτσάκης Μανώλης υποστηρίζει πως η ζωή δε σταματά με τον θάνατο και τολμά να πιάσει αυτό το τόσο λεπτό θέμα, για να ξεσκεπάσει όποια αντίληψη υπάρχει για αυτόν, με μια ξεχωριστή εκδοχή για το τι συμβαίνει στα άγνωστα αυτά πεδία και τι είναι τελικά ο άνθρωπος. Η μαγεία είναι διάχυτη παντού και, σε αντίθεση με άλλα βιβλία που καταπιάνονται με τον θάνατο, μπαίνει μέσα για τα καλά με βελούδινη κοσμοπλασία, άπλετο λυρισμό, και καταφέρνει να δώσει ακριβώς τα αντίθετα συναισθήματα από αυτά που φαντάζεστε όταν ακούτε τη λέξη ‘θάνατος’ – όπως του τρόμου, της απέχθειας και της θλίψης.

Τα βιβλία δε στέκονται μόνο σε μια μεταφυσική περιπέτεια,
όπως τις έχουμε συνηθίσει.

Η τριλογία αποτελείται από τα βιβλία «Συναίσθημα», «Πίστη», «Φαντασία», τρεις έννοιες που αποτελούν κλειδιά για κάθε στόχο στη ζωή μας και κάθε βιβλίο πατάει σε αυτές για να αποκαλύψει τη ροή των γεγονότων. Αυτά είναι που πρέπει να ξεθάψουν και οι ήρωες των βιβλίων. Υλικός και πνευματικός κόσμος γίνονται ένα, εκεί που η μαγεία δεν ανήκει σε απόκρυφα βιβλία και στους λίγους, αλλά στην κρυφή δύναμη της ψυχής: Του Συναισθήματος, της Πίστης και της Φαντασίας.

Το δέντρο του Άραϋ

Μπορείτε να διαβάσετε προδημοσιεύσεις των βιβλίων στην επίσημη σελίδα των βιβλίων  ή και να παρευρεθείτε στην παρουσίαση του Β’ βιβλίου, στον πολυχώρο Αίτιον (Τζιραίων 8, Μετρό Ακρόπολη) στις 28/6/2016 και ώρα 20:30.

Το δέντρο του Άραϋ

Η τριλογία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία και μπορείτε να βρείτε τα χαρακτηριστικά των βιβλίων αλλά και επιπλέον κριτικές αναγνωστών στην εφαρμογή Goodreads.

Σχόλια