Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου μπορείς να το περάσεις εξαιρετικά όμορφα! Συναυλίες, δρώμενα, ή απλά χαλάρωση και ηρεμία…

 

 Οι προτάσεις της Νάνσυ Τζαλαβρά

Το πολυπόθητο Σαββατοκύριακο κοντοζυγώνει για άλλη μια φορά, μόνο που τούτη τη φορά θα είναι το τελευταίο του Ιούνη. Και τούτη τη φορά, δεν θα θέλαμε, ενώ έχουμε όλη την καλή διάθεση να περάσουμε υπέροχα, να οργάνώνουμε τα σχέδιά μας τελευταία στιγμή.

Το Frapress τιμά τον Ιούνιο που φεύγει φέρνοντάς μας λίγο πιο κοντά στις διακοπές μας, και προτείνει μερικές…χαλαρές επιλογές για αυτο το Σαββατοκύριακο.

Τι σημαίνει χαλαρές; Σημαίνει άνθρώπους και πράγματα που διώχνουν την ένταση από πάνω μας. Μοιράζομαι αμέσως μαζί σας τις ιδέες που έχω, για να διώξω όλη την κούραση και το άγχος μέσα σε δύο μέρες και να ξεκινήσω με κέφι τη νέα εβδομάδα που με φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος της εξεταστικής και ένα βήμα πιο κοντά στις παραλίες!

Παρασκευή βράδυ

Η ανεπίσημη πρεμιέρα του Σαββατοκύριακου, η αγαπημένη μου βραδιά της εβδομάδας. Σίγουρα οι μέρες που προηγήθηκαν έχουν ρουφήξει αρκετή από την ενέργειά μας, οπότε ένα αχαλίνωτο πάρτυ δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Ας δείξουμε όμως λίγη εξωστρέφεια…

Ο “Εξωστρεφής” στον λόφο του Στρέφη, δίπλα στις μπασκέτες είναι μια θαυμάσια επιλογή. Δροσούλα, μουσική, ωραιότατα μεζεδάκια και ουζάκι (ή ό,τι τραβάει η όρεξή μας, τέλος πάντων), κάνουν το μέρος αγαπημένο. Αν η παρέα είναι μεγάλη, το να κλείσεις τραπέζι δεν είναι υπερβολή, καθώς συνήθως είναι φίσκα.

Θα πρότεινα ύπνο νωρίς, αλλά αν υπάρχει διάθεση για συνέχεια, ο Κόκκινος Λωτός είναι ότι πρέπει για ένα ωραίο καλοκαιρινό cocktail. Μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας που βράζει, αλλα καταφέρνει να αποπνέει δροσιά. Χορός, μουσική και πολύ ωραία ποτά, σε καλές τιμές.

Άλλη κλασική και υπέροχη επιλογή, το Piu Verde στου Παπάγου. Όαση.

Σαββατοκύριακο

Σάββατο

Το πρωινό του Σαββάτου, ξυπνάμε άνετοι και φτιάχνουμε ένα πρωινό με όλα τα κομφόρ. Συνήθως, εκείνες τις ώρες από τις 12 έως τις 4, προτιμώ προσωπικά να τακτοποιώ μικροϋποθέσεις και εκκρεμότητες, κάτι θα με διευκολύνει να μην τις έχω στο κεφάλι μου μέσα στην εβδομάδα, αλλά παράλληλα, η διευθέτησή τους δεν θα με εξαντλήσει, σαββατιάτικα.

Στις 5 που ο ήλιος αρχίζει να γίνεται λιγότερο αμείλικτος, δεν αντιστέκομαι σε μια βόλτα στο κέντρο. Παγωτό κάπου στην πλατεία Μοναστηρακίου ή καφές στο roof top bar του AthenStyle Hostel, που είναι μια από τις αγαπημένες μου ταράτσες της Αθήνας.

Σαββατοκύριακο

AthenStyle Rooftop Bar

Καθώς βραδιάζει, η επιλογή είναι μία: θερινό σινεμά. Έξτρα μπόνους: φορέστε το μαγιώ σας και διαλέξτε ένα θερινό σινεμά προς παραλία μεριά. Διότι, ό,τι ταινία και να διαλέξετε να δείτε, με όποιου είδους παρέα, επιβάλλεται μετά μια βόλτα στην παραλία και μια νυχτερινή βουτιά. Καλή παρέα και ποτάκι να υπάρχει.

Σαββατοκύριακο

Θερινό σινεμά “Αθηναία”, στην οδό Χάρητος

Κυριακή

Μια μέρα που θεωρώ άχαρη τον χειμώνα, αλλά το καλοκαίρι αποκτά άλλο νόημα. Αν δεν το παρατραβήξουμε το Σάββατο το βράδυ και καταφέρουμε να σηκωθούμε σχετικά νωρίς, ίσως έχει η έρθει η ώρα για λίγη κουλτούρα. Μια βόλτα στην Ακρόπολη; Εντάξει, έχει πολύ ζέστη για αυτό. Μια βόλτα όμως στο Μουσείο της Ακρόπολης, ή στο Μουσείο
Κεραμεικού, θα άξιζε. Μειωμένη είσοδος, 4 ευρώ.

Σαββατοκύριακο

Μουσείο Κεραμεικού

Τις Κυριακές βέβαια, πάντα είναι ωραία ιδέα να μαζεύεται η παρέα σε ένα σπίτι. Η κατάχρηση της φιλοξενίας ενός φίλου που μένει μόνος ακούγεται ό,τι πρέπει. Κι αυτό θα μπορούσε να κρατήσει ως το βράδυ, αλλά γενικά είμαι της άποψης ότι το βράδυ της
Κυριακής χρειάζεται λίγος χρόνος αποκλειστικά για μας. Ένα χαλαρωτικό μπανάκι, μια γενικότερη περιποίηση του εαυτού μας και ενασχόληση με κάτι που μας ευχαριστεί, θα δώσει την τελική ώθηση στο γέμισμα των μπαταριών μας! Τρέμε Δευτέρα!


Οι προτάσεις της Κατερίνας Αδαμοπούλου

Κλήθηκα από τους συναδέλφους μου στο site, να γράψω τις προτάσεις μου για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο για χάρη σας! Και εύλογα αναρωτήθηκα: “Θέλετε χαλαρό Σαββατοκύριακο εν μέσω εξεταστικής και ενώ χρωστάτε πιο πολλά μαθήματα από όσα δις χρωστάει η χώρα στο ΔΝΤ;” Ανοίξτε βρε κανένα βιβλίο, μήπως και περάσετε επιτέλους κάποιο μάθημα!

Επειδή όμως, το ξέρω και το ξέρεις, πως o μόνος λόγος για να πιάσεις βιβλίο στα χέρια σου είναι για να το πετάξεις στο κουνούπι, που σου πίνει αργά και βασανιστικά το αίμα, σου έχω εδώ κάποιες μουσικές προτάσεις εξόδου, για να επιλέξεις. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα ακούσεις Μουσική, άσε κάτω την Μπελβεντέρε!.

Η Patti Smith έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Piraeus 117 Academy, για να ερμηνεύσει παλιές και νέες της μελωδίες. Μην τη χάσεις!

Σαββατοκύριακο

Από την Σουηδία με αγάπη, μας έρχονται για μια και μοναδική εμφάνιση, οι Graveyard. Θα τους ακούσεις το Σάββατο στις 9 στο Gagarin.

Στις 24-25 και 26 Ιουνίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για το Resistance Festival. Εκτός από πολλά δρώμενα, θα απολαύσεις και τους Asian Dub Foundation, Yasmin Hamdan, 1000mods, The Big Nose Attack, Gravitysays_i, Katerina Duska, Βέβηλος guest Βαβυλώνα, Social Waste & Αντίποινα ft DJ Mangum, Νίκος Φακαρος, Βασίλης Σταυρακακης και Rebetien.

Σαββατοκύριακο

Τώρα εάν είσαι παιδί των λουλουδιών ή αγαπάς τις χαλαρές φάσεις, o Κωστής Μαραβεγιας σε περιμένει και φέτος στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής για 3 μοναδικές βραδιές. Οι συναυλίες της Παρασκευής και του Σαββάτου είναι sold out, ωστόσο μπορεί να σταθείς τυχερός και να βρεις ένα μαγικό εισιτήριο για την Κυριακή. 

Σαββατοκύριακο

Για jazz και blues καταστάσεις, προτείνουμε τη Μουσική Τσαγερια στο Περιστέρι (Μεσολογγίου 56). Η Αίγλη Καραποστόλη, o Λευτέρης Κρητικός και o Ηλίας Μπορδακος αναλαμβάνουν, το Σάββατο στις 10:00 , να μας ταξιδέψουν σε άλλους μουσικούς κόσμους (τιμή εισιτηρίου: 7€).

Για τους φίλους της κλασσικής μουσικής, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει, το Σάββατο στις 7:00 στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, με ελεύθερη είσοδο, το έργο του John Luther Adams, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Δεσυλλα και με την συμμετοχή του Douglas Perkins, σολίστα των κρουστών.

Για την μουσική ψυχαγωγία της Κυριακής μας θα φροντίσει και πάλι το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Αυτή τη φορά το Ίδρυμα θα φιλοξενήσει την Ελευθερία Αρβανίτακη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 10:30.

Εάν δεν σας άρεσε καμία μουσική μου πρόταση, να μείνετε σπίτι σας να διαβάσετε με το air condition αγκαλιά!

Σχόλια