Κύριοι και κύριοι! Η ημερομηνία που όλοι μας περιμέναμε έφτασε! Το Εuro 2016 είναι πλέον γεγονός! Ο αγαπημένος μήνας των ανδρών που κάνει την εμφάνιση του μια φορά κάθε 2 χρόνια (ανά 2 χρόνια έχουμε Mundial ή Euro) ήρθε για να δώσει λίγο ενδιαφέρον στην φτωχή γκρινιάρα και βασανισμένη καθημερινότητα μας!!!

Τα κάρβουνα τα πήραμε, τα κοψίδια (και γενικότερα τα κρεατικά μας) τα προμηθευτήκαμε, τα φυλλάδια για τα dellivery τα συγκεντρώσαμε σε μια γωνία του σαλονιού (για να τα έχουμε σε ασφαλή θέση ανά πάσα στιγμή) και τους στοιχηματικούς λογαριασμούς μας στα bet sites τους φουλάραμε!

Τέλος, όσοι μπορούσαμε να χωρίσουμε-χωρίσαμε για να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο και συγκεντρωμένο στην ομάδα που υποστηρίζουμε.

Άλλωστε μπορεί να μην υπάρχει εθνική Ελλάδος στην διοργάνωση, όμως παραδοσιακά ο Έλληνας έχει μάθει να υποστηρίζει -και μάλιστα ορισμένες φορές και πιο φανατικά- την αγαπημένη του σχολή ποδοσφαίρου (βλ Αγγλία, Ιταλία κτλ), ή τους αγαπημένους του παίχτες (βλ C.Ronaldo, Ibrahimovic κτλ).

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τα roster των ομάδων, καθώς θέλω να πιστεύω πως έστω και κατά λάθος θα έχεις ενημερωθεί από όλα τα αθλητικά sites, για τον καταρτισμό της αποστολής της κάθε ομάδας.

Εδώ πέρα θα ασχοληθούμε με τα φαβορί και τα αουτσάιντερ. Απλά να υπενθυμίσω (για τα τυχόν γκομενάκια που δεν γνωρίζουν) πως στα τελικά προκρίθηκαν 24 ομάδες, που χωρίστηκαν σε 6 ομίλους των 4 ομάδων, από τους οποίους θα προκριθούν οι 16 πρώτες (2 πρώτες από κάθε όμιλο συν οι 4 καλύτερες τρίτες)

Euro 2016

Όμως για να μην το κουράζουμε και πολύ το πράμα, μπαίνω βουρ στο πατσά:

Group Α’

euro 2016

H Γαλλία αν και δεν διαθέτει στο ροστερ της πλέον ούτε Platini, ούτε Zidane, παρ’ όλα αυτά λίγο το ότι είναι οικοδέσποινα, λίγο το ότι έδειξε πολύ θετικά δείγματα στο Mundial της Βραζιλίας πιστεύουμε πως θα προκριθεί αέρα ως πρώτη από τον όμιλο και εύκολα ή δύσκολα θα φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Από εκεί και πέρα ξαναμιλάμε.

Η Ελβετία διαθέτει πάθος, δύναμη και ποιότητα να τερματίσει 2η (η μοναδική που θα δυσκολέψει την Γαλλία στον όμιλο). Προσωπική μου γνώμη πως την Αλβανία θα την κερδίσει στο χαλαρό, ενώ όλα θα κριθούν με την Ρουμανία από την οποία βέβαια μετρά περισσότερες παραστάσεις σε τελικές διοργανώσεις.

Η Ρουμανία δεν μου γεμίζει το μάτι καθόλου. Δεν ξέρω τι θα κάνει με την Ελβετία στο μεταξύ τους ματς, όμως έχω την εντύπωση πως θα πέσει θύμα έκπληξης απέναντι στην Αλβανία. Οπότε αν σε αυτό τον όμιλο δεν καταφέρεις να επικρατήσεις της Αλβανίας τότε δεν πας πουθενά.

Η Αλβανία συμμετέχει για πρώτη φορά σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης, οπότε αν καταφέρει να κόψει βαθμούς από την Ρουμανία στο μεταξύ τους ματς (με Ελβετία και Γαλλία δεν της δίνω καμία τύχη) πιστεύω πως θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία.

* Δεν νομίζω ότι ο 3ος του συγκεκριμένου ομίλου θα καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση.

 Group Β’

euro 2016

Η Αγγλία κάποια στιγμή πρέπει να πάρει χαμπάρι πως για να καταφέρει να κατακτήσει έναν μεγάλο τίτλο σε εθνική διοργάνωση, θα πρέπει να παραδώσει το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας σε έναν Mourinho ή στην χειρότερη σε έναν Klopp.

Όσο δίνει ευκαιρίες σε προπονητές δημοσίους υπαλλήλους και παλιομοδίτες  όπως ο Hodgson, θα συνεχίσει να κουβαλά τον τίτλο του looser. Επικό καραγκιοζιλίκι ο αποκλεισμός του Drinkwater από την αποστολή. Θα προκριθεί από τον όμιλο αλλά όχι ως 1η και θα αποκλειστεί στην φάση των ”16” ή των ”8”.

Η Ρωσία θα διοργανώσει το επόμενο Mundial 2018 οπότε πιστεύω πως πολλοί θα θελήσουν να δείξουν πραγματάκια σε αυτό το Εuro και ας μην τους το είχαμε. Ο όμιλος αυτός θα βγάλει καλύτερο τρίτο οπότε όπως και να έχει θα προκριθούν στην επόμενη φάση και με ένα καλό σταύρωμα θα φτάσουν κούτσα-κούτσα στα προημιτελικά αλλά όχι παραπέρα.

Η Ουαλία δεν έφτασε μέχρι εδώ μόνο λόγω Bale οπότε εγώ την έχω για τους 16 σίγουρα. Θα μπορούσε και 1η στον όμιλο αν αυτοκτονήσουν οι άλλοι 2, κάτι που με αυτά που μας έχουν δείξει μέχρι τώρα είναι πολύ πιθανό…

Η Σλοβακία τελευταία.

*  Αγγλία, Ρωσία και Ουαλία προκρίνονται, την τελική κατάταξη δεν ξέρουμε μόνο.

Group C’

euro6

Η Γερμανία γερνάει. Ξεχάστε την Γερμανία που ξέρατε. Φυσικά και θα τερματίσει 1η στον όμιλο, όμως τελικό φέτος δεν έχει. Στην καλύτερη ημιτελικό και σπίτι!

Η Πολωνία σύμφωνα με πολλούς είναι ικανή για τα πάντα, όμως κατ’ εμέ  από την στιγμή που κατάφερε να αποκλειστεί από την Α φάση στο Euro 2012 που διοργάνωσε με την Ουκρανία,  τότε μην ζητάμε πολλά.

Η Ουκρανία μια από τα ίδια με την Πολωνία. Εχει να κάνει καλή πορεία από την εποχή του Shevchenko.

Η Β.Ιρλανδία επειδή μου άρεσε το πόσο συμπαγής και πειθαρχημένη ήταν σαν ομάδα στον όμιλο μας, πιστεύω πως μπορεί να κάνει την σούπερ έκπληξη και να προκριθεί έστω και ως 3η. Υποστηρίξτε την. Θα θυμίσει την δική μας εθνική του 2004.

* Δύσκολα αυτός ο όμιλος να μην βγάλει καλύτερο τρίτο.

Group D’

euro 2016

Η Ισπανία το μεγάλο φαβορί του ομίλου. Αν δεν την πατήσει από την Κροατία τότε θα τερματίσει 1η στον όμιλο και θα έχει μια πιο ευνοϊκή κλήρωση στη φάση των ”16”. Προσωπικά δεν την έχω για κάτι παραπάνω από τους ”8”. Είναι και αυτή σε κάθοδο άλλωστε μαζί με την Γερμανία και καταπονημένη από τους πολλούς αγώνες που έδωσαν οι παίχτες της στην Ευρώπη (Sevilla, Real.M, Barca, Atletico.M και Villareal έφτασαν όλες τους σχεδόν μέχρι το τέλος, στις διοργανώσεις που πήραν μέρος).

Η Κροατία είναι η μόνη που μπορεί να κοντράρει στα ίσα τους Ισπανούς για την 1η θέση. Η ποδοσφαιρική ποιότητα που μας προσφέρει άλλωστε τα τελευταία 10 χρόνια της χρωστά μια καλή πορεία σε μια τελική διοργάνωση. Για να δούμε. Οι Modric και Rakitic πάντως είναι πιο ώριμοι από ποτέ.

Η Τουρκία μπορεί να έφτασε μέχρι εδώ, όμως της λείπει ο ηγέτης που θα δώσει αυτό το κάτι παραπάνω (βλ Sukur, Basturk, Emre κτλ)  και τελικά ο Arda Turan  δεν είναι ένας τέτοιος. Θα παλέψει με την Τσεχία για την 3η θέση και την πρόκριση από τον όμιλο.

Η Τσεχία τη μόνη που μπορεί να κοντράρει από εδώ είναι η Τουρκία, αν και πολύ φοβάμαι πως πιο πιθανό είναι να την εμποδίσει να προκριθεί ως 3η, παρά να καταφέρει να πάρει την θέση της.

* Θα καταφέρει η Τουρκία να προκριθεί ως καλύτερη 3η; Ιδού η απορία…

Group E’

euro 2016

To Βέλγιο κατά την γνώμη μου είναι φαβορί για τον τίτλο. Πριν από 2 χρόνια στο Μundial λέγαμε όλοι πως δεν είχε την ωριμότητα και τις παραστάσεις για να φτάσει μακριά. Έφτασε στους ”8” για να αποκλειστεί από την Αργεντινή του Messi. Τώρα λοιπόν έχει και τις παραστάσεις. Το roster της είναι στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία (ούτε πιτσιρικάδες-ούτε γερασμένοι) οπότε γιατί όχι;

Η Σουηδία έχει την τελευταία της ευκαιρία να δείξει. Όπως και ο Zlatan. Ούτως ή άλλως περνάει μια μίνι-κρίση ποδοσφαιρικά η χώρα καθώς μεγάλωσαν οι πάντες και δεν έχει καταφέρει να βγάλει την επόμενη καλή φουρνιά. Προβλέπω πρόκριση έστω και ως 3η.

Η Ιταλία έχω την εντύπωση πως θα πληρώσει καρμικά την επιλογή του Conte να αποκλείσει από την διοργάνωση τον Pirlo. Είπαμε και η αξιοκρατία έχει τα όρια της. Το ότι έφαγε τον Del Piero στην Juve και του βγήκε, δεν σημαίνει πως θα τρώει τους πάντες. Το roster της προσωπικά το βλέπω πολύ αδιάφορο για να κάνει μεγάλη πορεία.

Η Ιρλανδία είναι πολύ άτυχη. Σε οποιοδήποτε άλλον όμιλο και να βρισκόταν είχε ελπίδες πρόκρισης. Τώρα εδώ πέρα έμπλεξε…

* Λογικά θα προκριθούν Βέλγιο, Ιταλία και Σουηδία. Ενδεχομένως η Ιταλία να τερματίσει και 3η…

Group F’

Fussball International EM 2016-Qualifikation Gruppe A in Pilsen 16.11.2014 Tschechien - Island JUBEL Island; Aron Gunnarsson (re) mit Team nach dem Tor zum 0-1 PUBLICATIONxNOTxINxAUTxSUIxITA Football International euro 2016 Qualification Group A in Pilsen 16 11 2014 The Czech Republic Iceland cheering Iceland Aron Gunnarsson right with team After the goal to 0 1 PUBLICATIONxNOTxINxAUTxSUIxITA

H Πορτογαλία μετά το κάζο στο Mundial έπαθε και έμαθε. Με τον δικό μας Φ.Σάντος στον πάγκο είναι πιο στιβαρή, πιο πειθαρχημένη και πιο αγωνιστική από το τουρνουά της Βραζιλίας. Την πρώτη θέση θα την κατακτήσει για πλάκα στον όμιλο και από εκεί και πέρα πιστεύω πως αν δεν πέσει στα ζευγαρώματα με Γαλλία ή Βέλγιο, έχει τα φόντα να αποκλείσει κάτι Ιταλίες, Ισπανίες, Αγγλίες και Γερμανίες μέχρι να φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Ισλανδία είναι πολύ πιο συμπαγής ομάδα από τις Αυστρία και Ουγγαρία οπότε πιστεύω πως η 2η θέση της ανήκει δικαιωματικά και μάλιστα δεν θα πρόκειται και για έκπληξη. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως επικράτησε 2 φορές της Ολλανδίας στην προκριματική φάση.

Της αποστολής θα ηγηθεί ο γνώριμος μας -και 37χρονος πλέον- Eidur Gudjohnsen στην τελευταία του όπως όλα δείχνουν παρουσία, σε μια μεγάλη τελική φάση!

Αυστρία και Ουγγαρία δεν τις βλέπω καν. Τελείως αδιάφορες ομάδες με τελείως αδιάφορο ποδοσφαιρικό στυλ.

*Θέλω να ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί να προκριθεί τρίτος από αυτό το γκρούπ.

 

Αυτά τα ολίγα λοιπόν αγαπητέ αναγνώστη. Ξέρω πως εκεί έξω είστε πολλοί λάτρεις της Αγγλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας και οι τοποθετήσεις μου ίσως και να σας πίκραναν, όμως μην ξεχνάς πως το άρθρο αυτό έχει προσωπικές τοποθετήσεις και εκτιμήσεις. Στην τελική γράψε το σχόλιο σου με αυτά στα οποία διαφωνείς και κάνε Screenshot, για να το έχεις να μου το χτυπάς αργότερα. Το κάνουμε και σε μια κλειστή ομάδα φίλων αυτό και έχει πολύ πλάκα.

bigstock-Group-of-friends-watching-a-fo-28816043

Υ.Γ: Ενός λεπτού σιγή για όλους αυτούς που θα έχουν υποχρεώσεις με το γκομενάκι τους αυτή την περίοδο και θα χάσουν μεγάλο μέρος της διοργάνωσης.

Η γκρίνια της γυναίκας είναι μια αριστερή παντόφλα που στη φοράει στο δεξί σου πόδι και λες και ευχαριστώ!

Κeep Good

Σχόλια