Το πασίγνωστο και απολαυστικό μιούζικαλ Victor Victoria ανέβηκε πριν μερικές εβδομάδες στο Θέατρο Πάνθεον και είναι η δεύτερη παραγωγή του Φεβρουαρίου. Μία σπαρταριστή παράσταση, με υποδειγματική ακρίβεια, αφοσίωση, απίστευτο συγχρονισμό στα χορευτικά, νέους και ταλαντούχους ανθρώπους. Οι εμπειρία των παλαιότερων της ομάδας και η φρεσκάδα των νέων, συνθέτουν μια καλά στημένη παράσταση, άξια να την δει κανείς…

Η ιστορία της πάμπτωχης σοπράνο Βικτόρια Γκραντ που μεταμφιέζεται σε ομοφυλόφιλο άντρα και θριαμβεύει στα μεγάλα κλάμπ του μεσοπολέμικού Παρισιού ως κόμης Βίκτορ Γκραζίσκι, θα ξετυλιχτεί με μια ιδιαίτερη αισθητική ματιά από τον νέο σκηνοθέτη Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Στο Παρίσι του μεσοπολέμου, η Βικτόρια Γκραντ, μια σοπράνο με οικονομικά προβλήματα προκειμένου να βρει δουλειά ως τραγουδίστρια, αναγκάζεται να μεταμορφωθεί σε άνδρα, ύστερα από υπόδειξη του ιμπρεσάριου Τόντι. Σύντομα θα γίνει διάσημη ως Βίκτορ, μέχρι τη στιγμή που ο έρωτας θα μπει στη ζωή της με το πρόσωπο ενός Αμερικανού γκάνγκστερ.

Στο Χόλιγουντ…

Η αμερικανική υπερπαραγωγή του Μπλέηκ Έντουρντς, που αποτελεί ένα κεφάτο σχόλιο πάνω στη σεξουαλική ταυτότητα αλλά και στον κόσμο του θεάματος με τις ψευδαισθήσεις του, έγινε διάσημο από την ερμηνεία της Τζούλι Άντριους κερδίζοντας μια υποψηφιότητα στο Βραβεία Τόνι και βασίστηκε στην ομώνυμη ταινία του 1982. Για την ίδια ταινία ο Χένρι Μαντσίνι απέσπασε βραβείο Όσκαρ για την μουσική του. Συνέχισε την θριαμβευτική πορεία του στο Μπρόντγουεϊ το 1986 με πρωταγωνίστρια πάλι την Τζούλι Άντριους, την οποία διαδέχθηκαν η Λίζα Μινέλι και η Ράκελ Γουέλτς.

Στην Ελλάδα…

Στο ελληνικό κοινό μας συστήθηκε από την Αλίκη Βουγιουκλάκη το 1983. Ανέβηκε στο θέατρο Αλίκη με την ίδια και τους Βλάση Μπονάτσο και Ηλία Λογοθετίδη. Τότε, την σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Γιώργος Ρεμούνδος, τη μουσική ο Θάνος Μικρούτσικος και τους στίχους ο Γιώργος Παυριανός. Είκοσι χρόνια μετά παρουσιάστηκε στο θέατρο Ιλίσια με την μιμή Ντενίση στο ρόλο της Βικτώρια (και του Βίκτωρ) και τους Απόστολο Γκλέτσο και τον Γιάννη Μποστατζόγλου. Στην τωρινή του μεταφορά στην ελληνική θεατρική σκηνή, η Μυρτώ Κοντοβά έχει αναλάβει τη διασκευή και την προσαρμογή των τραγουδιών στα ελληνικά. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της σοπράνο, που για να επιβιώσει οικονομικά παριστάνει τον άνδρα που παριστάνει τη γυναίκα, ερμηνεύει η Εβελίνα Παπούλια. Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι ο ομοφυλόφιλος ιμπρεσάριος φίλος της ενώ ο Γιάννης Στάνκογλου ερμηνεύει τον Αμερικάνο γκάνγκστερ που θα κερδίσει την καρδιά της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Passion-theater_Victor-Victoria-0-1010x700

Πού: ΠΑΝΘΕΟΝ, Πειραιώς 166 Ταύρος 11854 , Τηλ.: τηλ.: 210-3471111

Συγγραφέας: Blake Edwards

Σκηνοθέτης: Απόλλων Παπαθεοχάρης

Ηθοποιοί: Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Στάνκογλου, Θεοδώρα Τζήμου, Γιώργος Κοψιδάς, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Γιώργος Σουξές, Ιάσονας Μανδηλάς, Άρης Πλασκασοβίτης, Παναγιώτης Μαλικούρτης, Πέτρος Ιωάννου. Μαζί τους οι: Chali Jennings, Ευγένιος Buli, Σταυριάνα Γαρνάβου, Τατιάνα Δημητριάδου, Μελίνα Κόντη, Παναγιώτης Μαλακός, Ηλίας Μπαγεώργος, Courtney Parker, Γιώργος Παπαδόπουλος, Βασίλης Ρόξενος, Λίζι Σπαχή.

Συντελεστές: Απόδοση κειμένου-απόδοση στίχων: Μυρτώ Κοντοβά. Ενορχήστρωση-Διεύθυνση Ορχήστρας: Αλέξιος Πρίφτης. Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης. Κοστούμια: Απόλλων Παπαθεοχάρης Χορογραφίες: Chali Jennings. Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος. Φωνητική διδασκαλία: Λία Βίσση Make up artist: Παντελής Τουτουντζής. Hair Stylist: Βασίλης Μπουλούμπασης

Μέχρι Πότε: Κυριακή των Βαΐων

Τι ώρα: Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00

Εισιτήρια: 15 €, 20 €, 25 €, 30 €, 35 €, 40 €, 45 €, Κάθε Πέμπτη γενική είσοδος 20 € (διατηρείται και η τιμή των 15 €) Φοιτητικό & ανέργων 15 €

Σχόλια